Τρίτη 5 Μαΐου 2009

Καραμανλής: Απώτερος στόχος η ενίσχυση του τουρισμού

Συμπίεση των τιμών ζήτησε ο πρωθυπουργός από τους εμπλεκομένους στον τουρισμό.

«Η κυβέρνηση αναγνωρίζοντας την οικονομική και κοινωνική σπουδαιότητα του τουρισμού εξαντλεί κάθε δυνατότητα για τη στήριξή του. Τολμώ να πω ότι έκανε περισσότερα από όσα για οποιονδήποτε άλλο κλάδο». Αυτό επισήμανε ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής μιλώντας απόψε στην 17η Τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Τουρισμού που έγινε στο Μέγαρο Μουσικής.

«Άμεση προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι ο περιορισμός των δυσμενών συνεπειών» τόνισε ο πρωθυπουργός σε άλλο σημείο της ομιλίας του, συμπληρώνοντας ότι: «Απώτερος στόχος είναι η διατήρηση αλλά και η ενίσχυση της δυναμικής του τουριστικού προϊόντος μας. Ας σκεφτούμε και ας λειτουργήσουμε με σκοπό να μεταβάλλουμε τη διεθνή κρίση σε εθνική ευκαιρία"

Ο κ. Καραμανλής απευθυνόμενος στους εμπλεκομένους με τον τουρισμό ανέφερε ότι σε μια περίοδο παγκόσμιας οικονομικής κρίσης είναι προς όφελός τους να δώσουν ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στη συμπίεση των τιμών.Παρουσιάζοντας τις δράσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της κρίσης στον τουριστικό κλάδο, ο κ. Καραμανλής σημείωσε ότι πλήρεις απαντήσεις στις ανάγκες και τα αιτήματα που εγείρονται από τον κάθε άξονα χωριστά είναι αδύνατο να δοθούν. «Πολιτικές με μονόπλευρη στόχευση θα προκαλούσαν ανισορροπία και δυσμενείς παρενέργειες» σημείωσε.

«Υποσχέσεις σε όλους και για όλα, ιδίως μάλιστα κατά τη δύσκολη αυτή συγκυρία, θα συνιστούσαν είτε απροκάλυπτη υποκρισία και εμπαιγμό, είτε άγνοια και διολίσθηση σε επικίνδυνους δρόμους. Πολιτικές που στόχο έχουν «να ακούγονται ευχάριστα» αγνοούν τη διεθνή πραγματικότητα και δεν μπορούν να είναι χρήσιμες στον τόπο» δήλωσε. «Πολιτικές που λύνουν με ευχάριστα μέτρα δύσκολες καταστάσεις δεν βρέθηκαν και δεν μπορεί να βρεθούν πουθενά στον κόσμο» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

1 σχόλιο:

Παπουτσάκης είπε...

Μαρκόπουλος: H κατάσταση βελτιώνεται αισθητά τις τελευταίες εβδομάδες

Ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Κώστας Μαρκόπουλος επεσήμανε στην ομιλία του ότι αυτή τη δύσκολη χρονιά που περνάμε, με την παγκόσμια ανασφάλεια των πολιτών λόγω της διεθνούς οικονομικής κρίσης, η πολιτική παίζει σοβαρότατο ρόλο στη διατήρηση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουρισμού. «Αυτή τη δύσκολη χρονιά - επεσήμανε ο υπουργός - η κυβέρνηση συμβάλλει τα μέγιστα στην στήριξη του ελληνικού τουρισμού και πρωτοπορεί σε πολλά ζητήματα σε σχέση με τους ανταγωνιστές της».

Επίσης, από το βήμα της κλειστής συνεδρίασης ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης τόνισε ότι η κατάσταση στην πορεία της τουριστικής κίνησης βελτιώνεται αισθητά τις τελευταίες εβδομάδες παρά την άσχημη έναρξη της περιόδου. Αναφερόμενος στην κρίση ο υπουργός τόνισε ότι η διαχείρισή της είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τη λήψη σοβαρών αποφάσεων προς την κατεύθυνση της προώθησης της τουριστικής κίνησης.