Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

75% ζητά να πάνε όλα στη δικαιοσύνη

Από τη μια βγαίνουν «Τα πασοκικά ΝΕΑ» σήμερα και διατυμπανίζουν ότι ο λαός απαιτεί τη διαλεύκανση των σκανδάλων. 75% να πάνε όλα στη δικαιοσύνη. Δεν εννοεί φυσικά τα «σκάνδαλα του Πασόκ» μια και αυτά παραμένουν εκτός του κάδρου της σκανδαλοθηρίας αφού αυτά έχουν συγχωρεθεί από το νόμο περί ευθύνης υπουργών ή έχουν παραγραφεί. Άρα δε χάνουν το χρόνο τους με ανούσιες αναδρομές, εκτός και αν έχει μείνει κάτι αδιευκρίνιστο από την «παρένθεση» Μητσοτάκη, κυρίως! Κάτι με off shore εταιρείες ή Αλαφούζους(ξέρει ο Λαλιώτης)! Όποιος ασχολείται με τα αμέτρητα «σκάνδαλα του Πασόκ», τα περισσότερα εκ των οποίων κανένας εισαγγελέας ποτέ δεν τόλμησε να ακουμπήσει και έχουν παραμείνει «κάτω απ’ το χαλί» ή ατιμώρητα, μάλλον τα παίρνει απ’ το Μαξίμου και τη Ρηγίλλης!
Μόλις χθες βγήκε και ο εκπρόσωπος τύπου του Πασόκ, στον «Ελεύθερο Τύπο» και επεσήμανε ότι «Η ατιμωρησία κουράζει τον κόσμο». Συμπεριλαμβάνει άραγε την ατιμωρησία των πασοκικών σκανδάλων που αποτελούσε σταθερά της αλησμόνητης εικοσαετίας;
Συζητείται έντονα τις τελευταίες μέρες ότι η σκανδαλολογία προσθέτει πόντους στο Πασόκ αλλά είναι
 και δίκοπο μαχαίρι μια και υπενθυμίζει έντονα τους αξέχαστους καταχραστές του κινήματος, το τρελό φαγοπότι σε όλους τους δημόσιους οργανισμούς, τους μισθούς με πολλά μηδενικά στα μεγαλοστελέχη (συνήθως πολυθεσίτες) του κινήματος και το εν εξελίξει «σκάνδαλο Siemens» μέσω του οποίου έρρεε άφθονο «μαύρο χρήμα» στα ταμεία, κυρίως του Πασόκ.
Είναι εύκολο να διαχωρίζει τη θέση του από το κυβερνητικό παρελθόν του ΠΑΣΟΚ ο κ. Παπανδρέου και να αυτοπροσδιορίζεται ως τιμητής των πάντων. Το Πασόκ όμως έχει παρελθόν και το μέλλον του καθορίζεται από αυτό το παρελθόν. Τίποτα δεν έχει αλλάξει ούτε στη βάση του κινήματος(διορισμούς, βολέματα), ούτε στα μεγαλοστελέχη(καρέκλες και δημόσιο χρήμα).Ο ίδιος ο Γ. Παπανδρέου ήταν κορυφαίος υπουργός των κυβερνήσεων της εικοσαετίας, τις οποίες υπηρέτησε, χωρίς ποτέ να διαφωνήσει με το καθεστώς της συγκάλυψης και της ατιμωρησίας. Η ιστορία του Πασόκ ταυτίστηκε στη συνείδηση του λαού με την αδιαφάνεια και τη διαφθορά. Η σημερινή Κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, με δική της πρωτοβουλία, και για πρώτη φορά στην ιστορία της Ελλάδας, παραπέμπει στη Δικαιοσύνη και οδηγεί στη Βουλή όλες τις υποθέσεις που χρίζουν διερεύνησης. Ο κ. Παπανδρέου νομίζει ότι με τη συνδρομή των ΜΜΕ, που πρόσκεινται εξ’ ολοκλήρου σχεδόν στα συμφέροντα του «κινήματος» θα βρίσκεται στο απυρόβλητο και κανένας δεν θα ασχολείται με τα μεγαλοστελέχη που εναγωνίως επιζητούν «Αλλαγή» και «Καλύτερες Μέρες» για τις τσέπες τους, αλλά ο πρόεδρος ούτε ακούει, ούτε καταλαβαίνει «τις αγωνίες τους». Η «διαφάνεια παντού» απαιτεί αποφασιστικότητα και όχι μπουκωμένα μέσα ενημέρωσης και κρατικοδίαιτες επιχειρήσεις που ξέρουν μόνο να εκβιάζουν κυβερνήσεις και να στήνουν προβοκάτσιες σε όποιον πολιτικό δεν υποτάσσεται στις ορέξεις τους…..

Τώρα ο Παπανδρέου ζητά εθνική στρατηγική για την καταπολέμηση της διαφθοράς. Αφορά και τα διεφθαρμένα μεγαλοστελέχη του, αυτή η στρατηγική; Ή μήπως νομίζει ότι το κόμμα του έχει λευκό ποινικό μητρώο; 

Δεν υπάρχουν σχόλια: