Παρασκευή 3 Απριλίου 2009

Πολλά ψέματα Πασόκ για την συμμετοχή Παπανδρέου στο συνέδριο των προοδευτικών στην Χιλή!

Τα επίσημα πασοκικά ΜΜΕ ανέδειξαν την τυχαία(ή στο πόδι) συνάντηση Παπανδρέου με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Μπάιντεν (του λόγου το αληθές εξυπακούεται από τις φωτό που δημοσίευσαν τα μέσα του συστήματος Πασόκ) σε τεράστια και διεθνή επιτυχία οφειλόμενη αποκλειστικά και μόνο στις τεράστιες διπλωματικές ικανότητες του προέδρου Γιώργου!!!! Ικανότητες που ο ελληνικός λαός έχει βιώσει από πρώτο χέρι όταν ο πρόεδρος ήταν ΥΠΕΞ της Ελλάδας! Και φυσικά δεν χαίρουν τέτοιων ικανοτήτων ούτε η Μπακογιάννη αλλά κυρίως και επουδενί ο Καραμανλής!!! Πρέπει να διευκρινιστεί ότι ο Τζον Μπάιντεν βρισκόταν για προγραμματισμένη 3μερη επίσημη επίσκεψη στη Χιλή και όχι για το «συνέδριο των κεντροαριστερών ηγετών», από το οποίο πέρασε μια βόλτα το Σάββατο... Τα πασοκικά ΜΜΕ εμφάνιζαν τον Μπάιντεν ως βασικό συμμετέχοντα στο συνέδριο!
Το ταξίδι του Γιώργου στη Χιλή έτυχε τεράστιας προβολής από το σύστημα της παραπληροφόρησης και χαρακτηρίστηκε ως η ευκαιρία της Ελλάδας να προωθήσει ο Παπανδρέου, ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, προτάσεις για την παγκόσμια κρίση αλλά και τις θέσεις και τα συμφέροντα της χώρας μας. Ο ίδιος ο Παπανδρέου είχε ενημερώσει προσωπικά τον πρωθυπουργό για την ευκαιρία που του έδινε αυτό το ταξίδι! Το ταξίδι έδινε «πράγματι» θαυμάσιες ευκαιρίες επαφών.
Συγκρίνοντας τα άρθρα που λιβάνιζαν τις επαφές Παπανδρέου αρχίζει η αμφισβήτηση. Σε άλλα ο Παπανδρέου εμφανίζεται προσκεκλημένος ή παρακαθήμενος σε γεύμα ηγετών και σε άλλα συμμετέχων ή κεντρικός ομιλητής. Η σύγχυση αυτή μαρτυρά την «τουριστική» συμμετοχή του Παπανδρέου στο συγκεκριμένο συνέδριο! Όσο για την «κεντρική» ομιλία μετετράπη σε «δηλώσεις» για τις «βασικές κατευθύνσεις που πρέπει να εφαρμοστούν στη παγκόσμια οικονομία»!
Αν επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα(που είναι σε πλατφόρμα wordpress) του συνεδρίου : «Progressive Governance Conference, Chile ‘09» θα διαπιστώσετε, μετά από πολύ ψάξιμο, ότι ο Παπανδρέου ήταν ομιλητής μόνον στο δείπνο που παρέθεσε η Πρόεδρος της Χιλής Μισέλ Μπατσελέ (μεταξύ τύρου και αχλαδίου) και όχι φυσικά «κεντρικός» αλλά έπαιρνε για λίγο το λόγο μετά τον πρώην Πρωθυπουργό του Καναδά και τον Υπουργό Οικονομικών της Χιλής. Επίσημα ο πρόεδρος έχασε το αεροπλάνο και δεν μπόρεσε να παραβρεθεί την προγραμματισμένη ώρα ομιλίας του στο συνέδριο! Δικαιολογία που δεν είναι τόσο πιστευτή. Όμως παρακολούθησε (συμμετείχε) ως ακροατής το SUMMIT, κάτι σαν σύνοδο κορυφής, όπου σε μια συζήτηση στρογγυλής τράπεζας εξέθεσαν τις απόψεις τους για την κρίση ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ (Μπάιντεν, Κιρχνερ, Λουλα, Θαπατερο κ.λπ)... εκτός από τον πρόεδρο Γιώργο που τραβούσε «αποκλειστικές» φωτογραφίες τους ομιλητές. Είναι δυνατόν όμως οι σοσιαλιστές του πλανήτη να φτύνουν με τέτοιο τρόπο τον πρόεδρο της «Διεθνούς» τους;
Πραγματικά με τόσα ψέματα τρομάζω στην ιδέα του τι ακριβώς γινόταν όταν ο Παπανδρέου ήταν ΥΠΕΞ της Ελλάδας και τι θα γίνεται έτσι και γίνει πρωθυπουργός!!!! Στη φωτό δίπλα οι πραγματικοί συμμετέχοντες στο συνέδριο. Απουσιάζει ο Παπανδρέου!
«"ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ" ναι ... αλλά όχι και "ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ" του Γιωργάκη σε συνέδριο στη Χιλή... »
Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι για κάποιο λόγο "εξαφάνισαν" το θέμα Μπάιντεν στο portal τού ΠΑΣΟΚ.
Και μια μικρή ερωτησούλα στο ΠΑΣΟΚ. Όταν λέμε ότι συναντήθηκε ο Γιώργος με τον Μπάιντεν τί εννοούμε; Μήπως - κατά λάθος - σε κανά διάδρομο;

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΠΑΝΤΑ-ΟΛΑ O ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ

Μα είναι δυνατό να διαστρεβλώνουν τόσο πολύ την αλήθεια; Είναι δυνατό να μας παρουσιάζουν σαν μελλοντικό ηγέτη της χώρας κάποιον που, στο εξωτερικό, όχι μόνο δεν καταδέχονται να συναντήσουν αλλά αγνοούν ακόμη και την ύπαρξή του;

Θα μας τρελάνετε εντελώς κύριοι καναλάρχες ;

ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟ (θάβω την αλήθεια):

Μέσα σε όλες τις εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου υπάρχει και η καθιερωμένη δεξίωση που παραθέτει ο εκάστοτε δήμαρχος της Νέας Υόρκης προς τους εκπροσώπους της Ελληνικής και Κυπριακής Κοινότητας στην δημαρχιακή κατοικία.
Ήταν όλοι εκεί! Ο αρχιεπίσκοπος Δημήτριος, η Γενική πρόξενος της ΝΥ κ. Α. Μπαλτά, πρόεδροι των μεγάλων ομογενειακών φορέων ΠΣΕΚΑ κ. Κρίστοφερ, της Κυπριακής Ομοσπονδίας κ. Π.Παπανικολάου, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ κ. Καλαμαράς, ο Γενικός Γραμματέας Π. Γαλάτουλας, πολλά μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας και δεκάδες άλλοι εκπρόσωποι ομογενειακών φορέων ως επίσημοι προσκεκλημένοι του δημάρχου. Στις προσφωνήσεις και αντιφωνήσεις ο λόγος, δόθηκε στον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο και στον πρόεδρο Δ. Καλαμαρά!
Ο Γιωργάκης όχι μόνο δεν προσκαλέστηκε να απευθύνει χαιρετισμό στην εκδήλωση αλλά επιδεικτικά αγνοήθηκε η ύπαρξή του από το δήμαρχο Μάικλ Μπλούμπεργκ. Καθόταν σε ένα στρογγυλό τραπέζι και έτρωγε, όπως όλοι οι λοιποί καλεσμένοι. Ούτε στο δήμαρχο δεν τον συστήσανε.
ΤΟ ΘΕΜΑ ΘΑΦΤΗΚΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ.

ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΔΕΥΤΕΡΟ (διαστρεβλώνω την αλήθεια):

Στις 27 Μαρτίου ο Γιωργάκης ήταν καλεσμένος να μιλήσει (ανάμεσα σε δεκάδες άλλους σαν απλός (όχι κεντρικός ομιλητής) όπως έλεγαν εδώ) σε ένα συνέδριο σοσιαλδημοκρατών στη Χιλή, αλλά ως γνωστόν, έχασε το αεροπλάνο.
Την επόμενη μέρα που έφθασε εκεί, το πανηγύρι είχε βέβαια τελειώσει. Άκου λοιπόν τι σκαρφίστηκαν οι αθεόφοβοι.
Την μέρα αυτή (28/3) γινότανε μία επίσημη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης (SUMMIT) όπου συμμετείχαν διάφοροι επίσημοι όπως ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μπάιντεν, ο βραζιλιάνος πρόεδρος Λούλα, ο ισπανός πρωθυπουργός Θαπατέρο και άλλοι.
Ποιος φαντάζεστε ότι ήταν στο ακροατήριο; Ποιος άλλος;
Ο μαϊντανός ο Γωργάκης.
Παρακολούθησε τη συζήτηση, χειροκρότησε τους ομιλητές και μετά πήγε και την έστησε στην έξοδο, όπου περίμενε τον Μπάϊντεν.
Τώρα ξέρετε πώς βγήκε η περίφημη φωτό του αντιπροέδρου των ΗΠΑ με το Γιωργάκη, που μοίραζε ο Παπακωνσταντίνου στα κανάλια και τις εφημερίδες.
Διαλαλούσανε ότι στο περιθώριο της συνάντησης (στο διάδρομο) ο Γιωργάκης είχε ανταλλαγές απόψεων (τι ωραία η γραβατούλα σας χαμογελάστε να βγεί το πουλάκι να πάρω τη φωτό στην Ελλάδα) με τον αμερικανό αντιπρόεδρο.

ΑΛΛΑ ΑΝΤ’ ΑΛΛΩΝ ΒΕΒΑΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ.

Που πάτε ρε Καραμήτροι, με αυτά τα μυαλά θέλετε να κυβερνήσετε;

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ψέμα από το ΠΑΣΟΚ. Έτσι περιμένουν να κυβερνήσουν?

Ανώνυμος είπε...

E! καλά τώρα...

Να κάνουμε σαν να το είδαμε για πρώτη φορά;

Εννοώ, να γίνεται το άσπρο - μαύρο, και το ελάχιστο - μέγα;

Σύστημα ΠΑΣΟΚ, εντός, εκτός και επί τα αυτά.

Στις δηλώσεις του, μάλιστα, δεν είπε τίποτα. Γενικώς και αορίστως...

Πως την "πάτησαν" μέσα στο ΠΑΣΟΚ και τον φορτωθήκανε δεν μπορώ ακόμα να καταλάβω

worldcity

Ανώνυμος είπε...

Εγώ αν και φιλελευθερος έχω άλλη γνώμη πιο θετική για τους οπαδούς Π
ΑΣΟΚ. Απορώ πώς διαλέξαν αυτό το καθυστερημένο με εγκέφαλο πουλιού να αρχηγεύει.....

Ανώνυμος είπε...

ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΓΙΑΤΙ ΠΕΤΥΧΕ ΟΣΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΕΚΕΙΝΟΙ
Βρίζουν τον Καραμανλή οι ξεφτιλισμένοι υπάλληλοι των καναλαρχών (Ευαγγελάτος, Πρετεντέρης, Τσίμας, Καψής, Καμπουράκης, Οικονομέας, Βερύκιος, Χατζηνικολάου, Μακρή, Καψαμπέλης, κλπ) αλλά ξεχνούν ότι ο Καραμανλής κατάφερε (με τη σημαντικότατη συμβολή του παρεξηγημένου Αλογοσκούφη) να κάνει αυτά που ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΙΚΟΣΑΕΤΙΑ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕ ΤΗ ΧΩΡΑ.
Προσπάθησαν να μειώσουν τα ελλείμματα και ΑΠΕΤΥΧΑΝ. 8% του ΑΕΠ άφησαν στον Καραμανλή και το έφερε στο 3% (10 δισ ευρώ εξοικονόμηση το χρόνο, κάθε χρόνο).
Προσπάθησαν να ιδιωτικοποιήσουν τον ΟΤΕ και ΑΠΕΤΥΧΑΝ, το κατάφερε ο Καραμανλής.
Προσπάθησαν να νοικοκυρέψουν την χρεωμένη Εμπορική και ΑΠΕΤΥΧΑΝ, ο Καραμανλής την πούλησε στους Γάλλους και έτσι σώθηκαν χιλιάδες θέσεις εργασίας.
Προσπάθησαν να σώσουν τόσες άλλες ελλειμματικές κρατικές επιχειρήσεις (όπως πχ τα λιμάνια) και ΑΠΕΤΥΧΑΝ, ο Καραμανλής τα ιδιωτικοποίησε προς όφελος της οικονομίας, των θέσεων εργασίας και των κρατικών ταμείων.
Η Ολυμπιακή είναι Η περίπτωση. Δεν είναι τυχαίο που είχαν κάνει 6 προσπάθειες ιδιωτικοποίησης και ΑΠΕΤΥΧΑΝ. Ο Καραμανλής όχι μόνο την πούλησε αλλά το έκανε εν μέσω παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και χωρίς να χαθούν θέσεις εργασίας.
ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΖΑΚ-ΠΟΤ, γιατί ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ δημιουργείται και ανταγωνισμός στις εγχώριες αερογραμμές, με προφανές κέρδος για τους καταναλωτές.
ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΚΑΡXΑΡΙΕΣ ΝΑ ΛΑΣΠΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ.
Ακόμη και εάν είναι μέσα στα σκατά, το διαμάντι είναι διαμάντι, ενώ ακόμη και εάν είναι επάνω σε βελούδινο μαξιλάρι η κουράδα είναι πάντα κουράδα!
Γειά σου Γιωργάκη με την παρέα σου.