Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009

ελεύθερο το filesharing στη Νορβηγία

Ο όμιλος τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών της Νορβηγίας, Telenor ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να εμποδίσει την πρόσβαση των χρηστών στη σουηδική ιστοσελίδα ανταλλαγής αρχείων, Pirate Bay παρά τις έντονες πιέσεις που ασκούνται από εκπροσώπους της μουσικής και της κινηματογραφικής βιομηχανίας.
Η Telenor υποστήριξε ότι τα αιτήματα των διεθνών και εγχώριων ενώσεων της μουσικής και της κινηματογραφικής βιομηχανίας δεν έχουν “νομική υπόσταση”.
Η νορβηγική εταιρεία πρόσθεσε ότι οι πάροχοι διαδικτυακών υπηρεσιών δεν μπορούν να θεωρούνται υπόλογοι για τις ενέργειες των χρηστών του διαδικτύου.
Ιστοσελίδες σαν το Pirate Bay δίνουν στους χρήστες τη δυνατότητα να κατεβάζουν δωρεάν από το ίντερνετ τραγούδια, ταινίες και παιχνίδια που παίζονται στους υπολογιστές.
“Το να ζητά κανείς από τους παρόχους να ελέγχουν και να αξιολογούν τους χρήστες του διαδικτύου είναι σα να ζητάς από ένα ταχυδρόμο να ανοίγει, να διαβάζει τα γράμματα και να αποφασίζει ποια θα πρέπει να παραδοθούν και ποια όχι”, αναφέρει η ανακοίνωση της Telenor.
Νορβηγία: Υπερ των p2p ο υπουργός Παιδείας - H Telenor απορρίπτει αίτημα της IFPI
Telenor: Χωρίς νομική υπόσταση ο αποκλεισμός των χρηστών από το Pirate Bay

Δεν υπάρχουν σχόλια: