Κυριακή 15 Μαρτίου 2009

Λυπηθείτε τον. Αφήστε τον να περάσει!

Είναι γνωστό ότι ο πρόεδρος Γιώργος δεν διαθέτει τη ρητορική δεινότητα των προκατόχων της οικογενείας του. Του λείπει κάτι και ολόκληρο επιτελείο προσπαθεί να το επιδιορθώσει! Ρητορικές ικανότητες δεν είχαν ούτε ο Έβερτ, ούτε ο Σημίτης. Στην περίπτωση όμως του Γιώργου φαίνεται ότι το πρόβλημα είναι βαθύτερο. Θα ήθελα να του προτείνω μερικά απλά πράγματα αλλά αυτό είναι δουλειά των συμβούλων του που πληρώνονται πολύ καλά για την βελτίωση της εικόνας του. Ολόκληρο το ταμείο τίναξαν οι συμβουλάτορες και δε νομίζω ότι μετεβλήθησαν και πολύ οι εντυπώσεις.
Το πρόβλημα του Γιώργου εντοπίζεται κυρίως στις «δύσκολες» λέξεις, εκεί που ο παππούς του ήταν πράγματι εκπληκτικός και πειστικός. Η ρητορική ικανότητα όμως δεν κληρονομείται. Άρα ο πρόεδρος πρέπει να περιορίσει το παιχνίδι της δημαγωγίας στις εύκολες λέξεις και τις πιασάρικες ποπ εκφράσεις. Είναι ολοφάνερο ότι ο μέγας φόβος που διαπερνά τους παρατρεχάμενους είναι η στιγμή που θα έρθει η ώρα της σύγκρισης με το λόγο του παππού και του πατέρα. Καλύτερα να το ξεχάσουν και να παραδεχθούν ότι δεν μπορούν να φτάσουν το ρητορικό επίπεδο του οικογενειακού παρελθόντος. Αγχώνοντάς τον κάνει περισσότερα σφάλματα και αποκτά λεκτικές εμμονές που έχουν ως αποτέλεσμα κάκιστες εντυπώσεις. Και καταλαβαίνω πολύ καλά ότι όλος ο σχεδιασμός τους αφορά την τέχνη των εντυπώσεων. Φαίνεται ότι στη ρητορική πλειοδοσίας και ψευδολογίας τα πάει πολύ καλά. Εκεί που χάνει τη μπάλα είναι στη λεκτική επαλήθευση των λόγων του και στην απαιτούμενη συναισθηματική φόρτιση για να φαίνεται αληθοφανής. Είναι πλέον αναμενόμενο να ακούμε λάθη όταν μιλά ο ΓΑΠ και τελικά αυτό προκαλεί μια συμπάθεια. Οι υπερβολές όμως οφείλονται αποκλειστικά και μόνο στην πίεση που δέχεται από τους συμβούλους. Αυτοί του έχουν δημιουργήσει τεράστιο άγχος που αυξάνουν τις δυσκολίες στην εκφορά του άνευρου λόγου του και προκαλούν την αίσθηση ότι ο πρόεδρος δεν εμπιστεύεται καθόλου αυτά που λέει. Μόνο κάποιοι σκληροπυρηνικοί υπηρέτες του «πανελλήνιου σοσιαλισμού» πιστεύουν ακράδαντα ότι ο «εν δυνάμει» περιβάλλεται από τη δόξα του λαμπρού οικογενειακού παρελθόντος και διαθέτει ιδέες που μόνο αυτός και το Πασόκ μπορούν να πραγματοποιήσουν!
Στους τελευταίους λόγους του σταθερά απαιτεί να φύγει ο Καραμανλής για να «περάσει η Ελλάδα». Ο συγγραφέας αυτού του τσιτάτου προσφέρει κάκιστες υπηρεσίες στον πρόεδρο. Τέτοιες εκφράσεις αφήνουν υπόνοιες μεγαλοϊδεατισμού και ψυχασθενικής αυτοταύτισης. Δε νομίζω όμως ότι το σκέφτηκε μόνος του. Κάποιος το επέβαλε στις λεκτικές ακροβασίες του προσπαθώντας να δημιουργήσει εύκολα και πιασάρικα τσιτάτα. Αποτελεί ιστορική υπερβολή να θεωρείς τον εαυτό σου, το κόμμα σου ή τον κύκλο σου, Ελλάδα και όλοι οι άλλοι να «κάμουν τόπο». Ποιος είσαι ο Ναπολέων; Η Ελλάδα δεν είναι οικογενειακή υπόθεση. Υποψιάζομαι ότι το οικογενειακό του παρελθόν τον οδηγεί να ταυτίζεται με την ιστορία της Ελλάδας. Δε γίνεται όμως η ιστορία μας να ταυτίζεται με ένα "τζάκι". Μπορεί οι εκδηλώσεις λατρείας των σκληροπυρηνικών οπαδών να εξάπτουν τη φαντασία του κομματικού επιτελείου αλλά θα έπρεπε να ξέρουν ότι η Ελληνική ιστορία δεν κληρονομείται στην τρίτη γενιά μιας οποιασδήποτε πολιτικής οικογένειας, ούτε σε καμιά κλίκα εξουσίας. Ποιοι ειδικοί λόγοι συντρέχουν να ταυτίζουν τον πρόεδρο με την ιστορία της Ελλάδας; Να τους εξηγήσουν για να δείξουμε και εδώ κατανόηση.
Λεπτομέρεια :όταν θυμώνει ο Γ. Παπανδρέου είναι φανερό ότι κάποιος έχει γράψει στο περιθώριο του λόγου: «εδώ θυμώνεις». Είναι τόσο ψεύτικος αυτός ο θυμός που ταιριάζει περισσότερο σε παράσταση και σκηνοθετικές οδηγίες παρά σε πραγματική συναισθηματική φόρτιση οργής….

24 σχόλια:

ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ είπε...

Αγαπητέ ,

Δεν είναι μόνο αυτή η γελοία έκφραση στην οποία προσπαθεί ο ΓΑΠ να δώσει έμφαση-ματαίως όμως!- είναι και το άλλο που είπε: Οτι δηλ. όταν έρθει το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία θα πληρώσουν οι ευνοημένοι της πενταετίας της διακυβέρνησης της ΝΔ. Δηλ. αν καταλαβαίνω ορθώς, θα καταργήσει το νόμο για τα πανωτόκια και θα συλάβει όσους καημένους Ελληνες τον χρησιμοποίησαν έναντι των τοκογλυφικών μεθόδων των τραπεζών. ΄Η στο θέμα εξίσωσης των εργασιακών σχέσεων ανδρών-γυναικών (έχει περάσει στο ασφαλιστικό αλλά κανείς δεν το πρόβαλε -ούτε οι επικοινωνίολόγοι της ΝΔ) με το οποίο θα προσμετρούνται τα χρόνια της μητρότητας στην υπηρεσία σε αναλογία με τα χρόνια του στρατού που ισχύει για τους άνδρες, θα τον καταργήσει κι αυτόν. ΄Η ακόμη στο θέμα της μείωσης της θητείας σε 9 μήνες για τους στρατεύσιμους νέους, τον οποίο άμα έρθει στην εξουσία ο Γιωργάκης ο Πορφυρογέννητος θα τον καταργήσει και θα πηγαίνει ο νέος στον στρατό για 24 μήνες. Και άλλα πολλά.

Δηλαδή, φίλε Βασίλη, αυτό το κόμμα δεν θα έρθει για να χτίσει πάνω εκεί που θα αφήσει το κτίσμα η ΝΔ αλλά θα γκρεμίσει. Κι αυτή είναι η μόνη του έγνοια. ΄Οχι η κρίση ή ο απλός Ελληνας. ΄Εγνοια του είναι πώς θα εκδικηθεί για τα χαμένα χρόνια εξουσίας και θα θησαυρίσει για τα επόμενα 100 χρόνια. ΄Εστω κι αν έλθει ως παρένθεση....

Ανώνυμος είπε...

Ένα μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Γιώργος είναι ότι μεταφράζει από τη μητρική του γλώσσα Αγγλικά στα ελληνικά. Γι' αυτό κατά καιρούς εμφανίζονται τέτοιες υπερβολές στις ομιλίες του Γιωργάκη και εμείς αναγκαζόμαστε να υποθέτουμε ότι μάλλον εννοεί αυτό και όχι κάτι άλλο. Πολιτική όμως κατά προσέγγιση, δε γίνεται.

Ανώνυμος είπε...

Που είσαι Μαλβίνα να δεις το Γιωργάκη σου $$$$$$

Ανώνυμος είπε...

Το αστείο σε όλα αυτά που λέει ο Γιωργάκης είναι ότι μάλλον τα πιστεύει ο ίδιος αλλά δεν είναι πιστευτός προς τα έξω. Μπάχαλο δηλαδή που θα το βρει μπροστά του. Αρχίζει να φαίνεται ότι ο Βενιζέλος είναι μακράν καλύτερος του μικρού Γιωργάκη βου.

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά το δύσκολο για το ΓΑΠ δεν είναι να συγκριθεί με τους προγόνους του. Το δύσκολο είναι να συγκριθεί με τη ρητορική δεινότητα Καραμανλή. Γι' αυτό και τα πασοκοκάναλα δείχνουν μόνο αποκομμένες φράσεις απ' τις συζητήσεις στη Βουλή, γι' αυτό και σε προεκλογικές περιόδους φοβούνται πως τα ντιμπέιτ θα είναι καταστροφικά για τον ΓΑΠ. Και να μου το θυμηθείτε για τις ευρωεκλογές ο Καραμανλής θα ζητήσει ντιμπέιτ για ευρωπαϊκά θέματα κι ο ΓΑΠ θα κάνει τα πάντα για να το αποφύγει.

Ανώνυμος είπε...

προς 10:42
Εγώ πάλι νομίζω ότι ο Γιωργάκης δεν πιστεύει καθόλου αυτά που του γράφουν, ούτε έχει την ικανότητα να τα αποδώσει με κάποιο θεατρινισμό. Γι' αυτό έχει αποτύχει η προσωπική του εικόνα επικοινωνιακά και τα κανάλια επιλέχουν τις όσο το δυνατόν μικρότερης επικοινωνιακής απώλειας εικόνες.
Ο Γιωργάκης δεν έχει καμιά σχέση με την επικοινωνιακή γοητεία του πατέρα του και το μόνο που τον κρατά είναι το τζάκι και το βαρύ όνομα.
Έχει πράγματι μεγάλο πρόβλημα συγκρινόμενος με την ισχυρότερη προσωπική εικόνα Καραμανλή.

Ανώνυμος είπε...

Ζήτησε ο κύριος Παπανδρέου δημοσίως από τους πολίτες να τον κρίνουν με βάση όσα έχει κάνει ως Υπουργός Παιδείας, ως Υπουργός Εξωτερικών και γενικότερα σύμφωνα με τα πεπραγμένα του στον δημόσιο βίο, ως μέλος των κυβερνήσεων του πατέρα του και του Σημίτη. Το αυτονόητο δηλαδή, περίφημα.
Φυσικά και σε αυτή τη βάση τον κρίνουμε!
Για τους χορούς που έριχνε με τον Ισμαήλ Τζεμ υπό αμερικανικές εντολές.
Για τις προτάσεις περί καλλιέργειας κάνναβης στα μπαλκόνια μας.
Για το μεγαλόπνοο σχέδιο περί ανασφάλιστης εργασίας των νέων.
Για τις επιλογές συνεργατών τύπου Ματσούκα και Καραχασάν.
Για τη μουγκαμάρα στην προδοσία του Οτσαλάν.
Για τη μουγκαμάρα στη ληστεία του Χρηματιστηρίου.
Για τη συμφωνία στο σχέδιο Ανάν που θα έριχνε την Κύπρο στην αγκαλιά της Τουρκίας για πάντα.
Για τη μουγκαμάρα στο πλιάτσικο στα χρόνια του Σημίτη.
Για το ότι παρακαλούσε τους σκοπιανούς να δεχθούν το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας-Σκόπια» (που ευτυχώς δεν δέχθηκαν), όπως αποκάλυψε πέρυσι ο Πάγκαλος.
Για τη μουγκαμάρα στην αποδεδειγμένη χρηματοδότηση της «Siemens» στο πασόκ.
Για την εικοσαετή φιλία του με το Βαλιανάτο που δήλωνε στις τηλεοράσεις ότι τα Σκόπια πρέπει να τα λέμε Μακεδονία.
Και βεβαίως, για τις τούμπες με το ποδήλατο και τόσα άλλα σπαρταριστά επεισόδια και ατέλειωτα σαρδάμ.
Για όλα αυτά κρίνουν οι πολίτες τον αξιότιμο κύριο Παπανδρέου.
Όχι όλοι βέβαια, μόνο όσοι δεν έχουν θολωμένο το μυαλό, επειδή το παιδί τους το διόρισε ο πατέρας του στο δημόσιο.
Οι υπόλοιποι πολίτες δεν θα αφήσουμε να μας ποδηγετήσουν οι αμερικανοί και οι καναλάρχες που προτιμούν ένα άβουλο και άχρωμο πρωθυπουργό, ακριβώς επειδή είναι του χεριού τους.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ Ο ΚΑΤΑΤΡΕΓΜΕΝΟΣ.
Από τότε που πήγε στην αντιπολίτευση, τον έχουμε δει να σκουπίζει σε συνέδριο, να κλαίει με φόντο τα καμένα δέντρα της Ηλείας και πρόσφατα να ... κλαίει στο λιμάνι του Πειραιά.
Σύμφωνα με πολύ έγκυρες πηγές, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εθεάθη επίσης να δακρύζει στα γραφεία του κόμματος, μετά από μακρόσυρτη και οσμίζουσα κλανιά του Ευάγγελου Βενιζέλου.
Μάλλον οι αμερικάνοι σύμβουλοι τον έχουν δασκαλέψει ότι οι Έλληνες τσιμπάνε σε τέτοιουςς ανόητους θεατρινισμούς.
Καλά κρασιά παιδιά!

Ανώνυμος είπε...

ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ, ΛΕΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ.
Φοβάμαι ότι υπονοεί να περάσει και αυτός αγκαλίτσα με την Ελλάδα, άν κατάλαβα καλά, κατά προτίμηση πάνω στο ποδήλατο.
Δηλαδή, εάν την ώρα που πάνε μαζί βολτίτσα, το παιντί μπερδέψει τα πετάλια τί κάνουμε;
Τί φταίει το κορίτσι που ο τύπος είναι από άλλο πλανήτη;
Να σπάσουμε τα μούτρα μας μόνο και μόνο επειδή το αμερικανάκι θέλει γκόμενα;
Είμαστε για τέτοια;
Αγοράκι, πές στη μανούλα να σου μάθει πρώτα ποδήλατο και το ξανασυζητάμε.
Στου κασίδι το κεφάλι θα μάθεις και σύ;

Ανώνυμος είπε...

Μιλάνε κάποιοι άσχετοι για τη ρητορία του Καραμανλή! Στην επόμενη φορά που θα παρουσιαστεί, ακόμα και σε κείνες τις δήθεν έκτακτες εμφανίσεις του σε διάφορους οργανισμούς κλπ, καιτάξτε τον πως μιλά και από πού μιλά. Πρώτο: διαβάζει ό,τι λέει, ακόμα και τις απαντήσεις στις δήθεν τυχαίες ερωτήσεις δημοσιογράφων. Δεύτερο: έχει πρόβλημα στην ανάγνωση μεγάλων λέξεων. Για να το ξεπεράσει, μετά από ειδικά μαθήματα του' χει γίνει πια συνήθεια, να σταματά μετά τις προθέσεις και τα άρθρα που προηγούνται μεγάλων των λέξεων. Έτσι τον ακούτε να διαβάζει π.χ. και μετά ΤΗΝ...καταστροφή ΤΗΣ...περιουσίας ΤΩΝ..κτηνοτρόφων κλπ. Αυτός είναι ο ρήτοράς σας.

Ανώνυμος είπε...

Το παρεξηγήσαμε το παιντί το χαζοκώστα είναι τόσο πολύ έξυπνος που πάντα ξέρει να δίνει τις απαντήσεις αμέσως ακόμα και άν δέν μπορεί να απαντήσει. Τον είδαμε στην ΔΕΘ εκεί που δέν είχε προλάβει ο ρουσσόπουλος να του δώσει αυτόματα την απάντηση, ούτε έβρισκε την απάντηση απο κάτω την έδινε αυτόματα μόνος του
Δέν ξέρω, δέν απαντώ, άλλη ερώτηση, αφήστε με ήσυχο μή μου κάνετε τέτοιες ερωτήσεις.
Να χαρώ εγώ τεράστια ηγετική διάννοια.

Ανώνυμος είπε...

Τελικά, είναι βαριά άρρωστα όλα αυτά τα πράσινα καλόπαιδα.
Ότι και να κάνουν ότι και να λένε αποδεικνύουν καθημερινά τη προσωπική τους επιπολαιότητα από ένα και μόνο πράγμα.
Υποστηρίζουν και εμπνέονται από τον πιό χαζό, βουτυρομπεμπέ, αστείο, υποκριτή και αμόρφωτο βουλευτή του Ελληνικού κοινοβουλίου.
Και γιατί;
Mόνο και μόνο επειδή ο πατέρας του ήταν διάσημος (για τους κουτοπονηριές του, τον έκλυτο βίο του, τις λαμογιές και τους τυχοδιωτισμούς του).
Ίσως και επειδή διόρισε τον πατέρα τους στο δημόσιο.
Χαζά παιδιά χαρά γεμάτα, ευτυχώς.

Ανώνυμος είπε...

Τελικά, είναι βαριά άρρωστα όλα αυτά τα γαλάζια καλόπαιδα.
Ότι και να κάνουν ότι και να λένε αποδεικνύουν καθημερινά τη προσωπική τους επιπολαιότητα από ένα και μόνο πράγμα.
Υποστηρίζουν και εμπνέονται από τον πιό χαζό, βουτυρομπεμπέ, βαρελοκοίλη, αστείο, υποκριτή και αμόρφωτο βουλευτή του Ελληνικού κοινοβουλίου.
Και γιατί;
Mόνο και μόνο επειδή ο θείος του ήταν διάσημος (για τις καταπατήσεις οικοπέδων σε Φιλοθέη, Πολιτεία και Ραφήνα).
Ίσως και επειδή διόρισε τον παππού τους στο δημόσιο.
Χαζά παιδιά χαρά γεμάτα, ευτυχώς.

Ανώνυμος είπε...

Τελικά γαλάζιοι είστε τόσο πολύ τυφλά προσηλωμένοι σε έναν άνθρωπο που πήγε να κλωτσήσει μιά μπάλα και έμεινε έναν χρόνο με το πόδι στον γύψο?

Ανώνυμος είπε...

Ο Μπέννυ και ο Γιωργάκης είναι βόλτα με το αυτοκίνητο και λέει ο Μπέννυ :

- Βγες ρε Γιωργάκη να δεις αν ανάβει το φλάς.

Βγαίνει o Γιωργάκης και του λέει:

- Ναι, οχι, ναι, οχι, ναι, όχι, ……

Ανώνυμος είπε...

ΕΞΙ ΣΧΕΔΙΑ είχαν ετοιμάσει οι πασόκοι επί 20 χρόνια για την Ολυμπιακή και όλα απέτυχαν.
Τώρα κατηγορούν τον Καραμανλή ότι δεν έχει σχέδιο για την οικονομική κρίση.
ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΤΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΕΠΙΒΟΛΑ ΣΧΕΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΧΑΡΤΟΥ;
Ότι αυτό που μετράει είναι πόσο ΕΦΙΚΤΟ είναι ένα σχέδιο και όχι πόσα σχέδια έχεις;
Αλλά που να τα καταλάβουν αυτά οι παρλαπίπες σαν το Γιωργάκη;

Ανώνυμος είπε...

Άν νομίζετε οτι όποιος διαβάζει τις βρισιές, την λάσπη σας θα πειστεί αμέσως και θα ψηφίσει καρφωτό Καραμανλή έχετε μυαλό νηπίου.

Ανώνυμος είπε...

5:46 και οι άλλοι απο πάνω άξιος ο μισθός σας, μιά απορία μόνο θα ήθελα να μου λύσετε αυτά που γράφετε τα γράφετε απο μόνοι σας ή σας τα δίνουν έτοιμα απο την Ρηγίλης με 10 ευρώ ανα ανάρτηση?

Ανώνυμος είπε...

6:12
εσύ πρέπει πράγματι να τα παίρνεις κανονικά από τα υπόγεια της Ιπποκράτους και το παίζεις αδέκαστος. Αλλιώς δεν εξηγείται η συμπεριφορά σου.

Ανώνυμος είπε...

Οι μεγαλο-καρχαρίες χρειάζονται πρωθυπουργούς "yes man" για να κάνουν τις δουλειές τους όμορφα και παστρικά.
Ο Καραμανλής, ποτέ δεν ήταν yes man και φαίνεται ότι ούτε και θα γίνει στο μέλλον.
Ο Γιωργάκης όμως;
Ο Γιωργάκης ξέρει πολύ καλά από ΕΠΙΤΑΓΕΣ και πάρε-δώσε. Ήταν μεγάλο ρεζιλίκι γι' αυτόν που τον πήρανε χαμπάρι την περασμένη εβδομάδα με τις ΜΥΣΤΙΚΕΣ του συναντήσεις με κάμποσους από τους μεγαλύτερους επιχειρηματίες της χώρας.
Τί δουλειές να σκαρώνει άραγε ο Γιωργάκης με αυτούς του φραγκοφονιάδες πονηρούληδες;
ΜΕΡΙΚΕΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΙΣΩΣ;
Κάτι μου θυμίζει.
Βίοι παράλληλοι με τη Siemens και τον Τσουκάτο;
Δυστυχώς γι' αυτούς όμως, ποντάρουν σε λάθος άλογο (όπως ο Γιωργάκης με τον Κυριακού) και, κάτι μου λέει ότι θα τους κοστίσει.

Παπουτσάκης είπε...

Τώρα αν νομίζετε ότι εδώ υπάρχουν ύβρεις καλύτερα τα έμισθα παπαγαλάκια της Ιπποκράτους να ρίξουν μια ματιά στα πασοκικά blogs και έπειτα να μιλήσουν για ύβρεις!

Ανώνυμος είπε...

exastal και στα Πασοκικά ακόμα blogs τα μαντρόσκυλα του Καραμανλή στέλνουν τα ίδια ακριβώς μυνήματα με αυτά που στέλνουν στο δικό σου ασταμάτητα επι ημερισίου βάσεως.
Κάνε μιά βόλτα να επιβεβαιωθείς απο μόνος σου.

Παπουτσάκης είπε...

Δυστυχώς εδώ στο Μυλοπόταμο έχουμε πολύ αργές συνδέσεις και επιπλέον δεν έχω μεγάλα περιθώρια χρόνου για να κάνω βόλτες στην υπόλποιπη μπλογκόσφαιρα. Αλλά η άποψη που έχω αποκομίσει από τα εκατοντάδες πασοκικά blogs που έχω κατά καιρούς επισκεφθεί είναι ότι διαπνέονται από τεράστια εκδικητικότητα, εμπάθεια και αδικαιολόγητο μίσος κατά ενός μεγάλου τμήματος του ελληνικού λαού. Αυτούς που ψηφίζουν ΝΔ.

Ανώνυμος είπε...

΄Αστε ρε παιδιά τα πασόκια να φωνάζουν υπερ του χαζού. ¨΄Οσο φωνάζουν τόσο θα υπάρξει η επιθυμητή συσπείρωση για τη ΝΔ.