Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

10.000 βαρέλια πετρελαίου, από τα κοιτάσματα του Πρίνου, από 1.300 που ήταν μέχρι σήμερα!!!

δεν το είπαν τα μεγαλοκάναλα:
Την προηγούμενη βδομάδα ο Υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις της εταιρείας KAVALA OIL AE και τη θαλάσσια περιοχή της νοτίου Καβάλας, όπου άρχισαν οι εργασίες νέας γεώτρησης εξόρυξης πετρελαίου. Αμέσως μετά δήλωσε τα εξής:
«Ξεκίνησε σήμερα εδώ στην Καβάλα μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις που γίνονται αυτή την περίοδο στην Ελλάδα, που σχετίζεται με την εξόρυξη πετρελαίου. Πρόκειται για μια επένδυση της τάξεως των 200 εκατ. δολαρίων, που προέρχονται όλα από τον ιδιωτικό τομέα. Είναι μια επένδυση ιδιαίτερα σημαντική για το ελληνικό δημόσιο, καθώς το 40% των εσόδων θα περιέλθουν στα κρατικά ταμεία. Αλλά είναι σημαντική και για την περιοχή, καθώς συντηρεί και δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας. Σήμερα έχουμε εξόρυξη από τα κοιτάσματα του Πρίνου που ισοδυναμούν με 1300 βαρέλια αργού πετρελαίου την ημέρα. Θα φτάσουμε σε πρώτη φάση μέχρι το τέλος του χρόνου σε πάνω από 5000 βαρέλια, και φιλοδοξία της εταιρείας είναι του χρόνου να πάμε ακόμα και στα 10000 βαρέλια. Καταλαβαίνετε ότι με αυτές τις νέες επενδύσεις η δυναμική του Πρίνου επανέρχεται και αυτό είναι ιδιαίτερα θετικό, όχι μόνο για την περιοχή της Καβάλας, αλλά και συνολικά για την Ελλάδα.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Είναι μια επένδυση πιλότος και για άλλες επενδύσεις στη χώρα αυτή τη δύσκολη περίοδο κύριε υπουργέ;
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Η κυβέρνηση προφανώς θα κάνει ότι καλύτερο μπορεί για την προσέγγιση επενδύσεων σε όλους τους τομείς και ειδικότερα στον τομέα της ενέργειας και των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Σκοπός μας είναι η εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου γενικά της χώρας, με σεβασμό φυσικά στο περιβάλλον. Και γι’ αυτό απλοποιούμε όσο περισσότερο γίνεται, και όσο πιο γρήγορα γίνεται, τη νομοθεσία, διότι οι επενδύσεις σημαίνουν ανάπτυξη, σημαίνουν νέες θέσεις εργασίας.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Δεχτήκατε μια επιτροπή των εργαζομένων της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων. Θα μας πείτε τι τους είπατε;
Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων δέχτηκαν ότι με παρέμβαση αυτής εδώ της κυβέρνησης πέρυσι αντιμετωπίστηκε με τρόπο επιτυχή το πρόβλημα τους. Η κυβέρνηση δεν έχει αλλάξει φιλοσοφία. Αυτή την ώρα υπάρχει μια συγκεκριμένη μετοχική σύνθεση της εταιρείας, υπάρχουν συγκεκριμένες διεργασίες που δεν αφορούν κυρίως το δικό μας υπουργείο, αφορούν το Υπουργείο Οικονομικών . Σε κάθε περίπτωση πάντως ένα είναι βέβαιο, ότι οι εργαζόμενοι όχι μόνο δεν θα κινδυνεύσουν από τις διεργασίες αυτές, αλλά θα ενισχύσουν ακόμα περισσότερο τη θέση τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: