Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2009

Παπανδρέου:ηγέτης ; αρχηγός ; .. ή ηθοποιός;

Οι σκηνές που μετέδωσαν οι τηλεοράσεις προχθές από τον Πειραιά, ήταν από την μια πλευρά κωμικές και από την άλλη έντονα …. θλιβερές .
Στην μεταμοντέρνα Ελλάδα, κάποιοι καταβάλουν προσπάθειες να καθιερώσουν την «κωμικοτραγωδία» ως …πολιτικό γίγνεσθαι, την ηθοποιία ως …πολιτική και τα χειροκροτήματα των «οπαδών θεατών» ως …την θέληση του Ελληνικού λαού.
Δεν αντιλαμβάνονται ότι στην ουσία οδηγούν την χώρα μας σε ένα σπιράλ παραλογισμού με τελική κατάληξη την . …. γνήσια τραγωδία.
Αυτά που διαδραματίστηκαν ενώπιον των τηλεοπτικών φακών , μπορεί να ήταν έμπνευση ενός αποτυχημένου εστιάτορα της Πάρου, άλλα κάποια στιγμή ο κ. Γ.Παπανδρέου θα πρέπει να αποφασίσει τι ακριβώς θέλει να είναι.
Ηγέτης ; Αρχηγός ; ή … ηθοποιός ; Γιατί αυτά τα τρία δεν είναι δυνατόν ποτέ να συμβαδίσουν.
Ένας ηγέτης δεν αφήνεται να καθοδηγηθεί από κανένα. Αντίθετα είναι εκείνος που καθοδηγεί τους άλλους με το κύρος του , με τις αποφάσεις του, ακόμα και με ένα ..νεύμα του.
Ηγέτης είναι αυτός που τα κίνητρα του ξεκινούν και τελειώνουν στο κοινό συμφέρον του τόπου , παραμερίζοντας τα οποιαδήποτε προσωπικά του κίνητρα και συμφέροντα.
Ο αληθινός ηγέτης πρέπει να διαθέτει το υψηλότερο επίπεδο συνέπειας ανάμεσα στις πράξεις και τις προθέσεις του , και να αποτελεί ο ίδιος υπόδειγμα για τους ανθρώπους του, αντανακλώντας τα χαρίσματα που θέλει να έχουν οι ίδιοι.
Πιθανόν και εκείνος να κάνει λάθη, αλλά η διαφορά ενός ηγέτη από μια … «ηγετική καρικατούρα» είναι ότι ο πρώτος παραδέχεται το σφάλμα του και χρησιμοποιεί την εμπειρία αυτή για να βελτιώσει τα πράγματα.
Ηγέτης είναι αυτός που γνωρίζει καλά ότι κανείς δεν ακολουθεί κάποιο άτομο, αλλά το όραμα στο οποίο έχει αφοσιωθεί το άτομο αυτό και έχει την δύναμη να μοιράζεται αυτό το όραμα με τους άλλους....... περισσότερα στο politis-gr

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πάντα τόλεγα ότι οι πρασινοφρουροί ζούν σε ένα άλλο κόσμο, προφανώς δεν έχουν ακούσει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η μεγαλύτερη παγκόσμια οικονομική κρίση που είδαμε ποτέ.
Έχω μία απλή ερώτηση για όλους τους επιπόλαιους και ανεύθυνους χαζούληδες, οι οποίοι το μόνο που μπορούν να πετύχουν στη ζωή τους είναι να παπαγαλίζουν τις ψευτιές των καναλονταβατζήδων.
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ, ΕΝ ΕΤΕΙ 2009, ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟN ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ;
Για την Αμερική να μη τα συζητάμε, μόλις χθές (5-2-09) ο Ομπάμα είπε -επί λέξει- ότι υπάρχει περίπτωση η κρίση να ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΤΡΕΨΙΜΗ.
Η Γερμανία καταρέει, έχει πτώση εξαγωγών 40% το 2008 και μείωση ΑΕΠ 4% μόνο το Δεκέμβρη.
Στην Ιαπωνία η ανεργία έχει διπλασιασθεί μέσα σε τρείς μήνες και οι ζημιές των επιχειρήσεων είναι από 30-90%.
Στη Βρετανία έχουν πανικοβληθεί. Χθές μειώθηκαν τα επιτόκια της στερλίνας στο 1% και παρόλα αυτά η ανεργία ξεπέρασε τα 2 εκατομμύρια.
Στη Γαλλία τα περισσότερα εργοστάσια έχουν μειώσει ή σταματήσει την παραγωγή τους στέλνοντας στην ανεργία δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους το τελευταίο δίμηνο.
Το δεύτερο εξάμηνο του 2008 στην Κίνα έχασαν τη δουλειά τους 20 εκατομμύρια άνθρωποι και περιπλανιώνται από πόλη σε πόλη ψάχνοντας τα σκουπίδια.
Να συνεχίσω;
ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΡΕ ΑΛΗΤΕΣ ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟΙ ΠΑΡΑΠΟΝΙΕΣΤΕ ΓΙΑΤΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΟ ΦΟΡΟ ΣΤΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΚΑΤΑ 10 ΛΕΠΤΑ;
Είστε όλα μαλακισμένα, ανεύθυνα και επιπόλαια κομματικά στρατιωτάκια που έρχεστε από άλλο πλανήτη.
Μόνο το γεγονός ότι θεωρείτε αξιόπιστες τις αόριστες υποσχέσεις αυτού του μπουρδολόγου αεριτζή του Γιωργάκη αποτυπώνει και το δικό σας πνευματικό μεσαίωνα.
Εάν εσείς ζείτε στον εικοστό πρώτο αιώνα εγώ είμαι η αζέλ.

Ανώνυμος είπε...

Νέο σκάνδαλο με την ανεδοίαστη υποστήριξη ΠΑΣΟΚ στον νυν πρόεδρο της ΕΟΕ, και ταυτόχρονη καταγραυγή της ΝΔ για κομματικοποίηση των εκλογών!!! Πλέον προσβάλουν την κοινή νοημοσύνη μας!!! Οι λόγοι προφανείς- όποιος άκουσε χθες τις ειδήσεις του ΑΝΤ-1 το κατάλβε- ο σχολιασμός της ομιλίας του Καρμανλή στο συγκεκριμένο κανάλι ήταν από ειρωνικός έως υβριστικός.

Ανώνυμος είπε...

Ολοι εναντίον του Καρμανλή (σύστημα Μπόμπολα-Λαμπράκη, Κοντομηνάς, Κυριακού, Αμερικάνοι) και οι δήθεν αριστεριστές έλληνες ακολουθούν πιστά τα μεγάλα συμφέροντα της Ελλάδας και των ΗΠΑ. Και μετά πουλάνε αριστεροφροσύνη κάνοντας διαδηλώσεις!!!!!!!!! Δυστυχώς λίγοι είναι οι σκπεπτόμενοι πολίτες που προβληματίζονται γιατί γίνονται όλα αυτά. Όλοι οι άλλοι, ενώ βρίζουν δήθεν τους αμερικανούς και τα μεγάλα συμφέροντα, ακολουθούν πιστά τις εντολές τους.

stefanos είπε...

ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ...

Είχα κάμποσες μέρες
να επισκεφθώ αυτή τη γειτονία…
χμμμμμ…
Τελικά τίποτα δεν αλλάζει...
Ούτε στη χώρα, ούτε στο exastal blog...
Τα ίδια και τα ίδια...
Οπαδοί-χούλιγκαν και όχι πολίτες...
Ένα μόνο θα πω:
ίσως ο κ. Παπανδρέου
δεν είναι η τεράστια πολιτική προσωπικότητα,
όμως σίγουρα δεν είναι αλήτης
να μετέρχεται αχ-βαχ, δάκρυα
και λοιπά ξεφτιλίκια...
Η ελληνική κοινωνία
του το αναγνωρίζει αυτό,
καθώς σε όλες τις δημοσκοπήσεις
μακράν προηγείται του κ. Κ.Κ.
στα ανθρώπινα προτερήματα
και στα ηθικά χαρακτηριστικά…
Όσο για τα πραγματικά γεγονότα,
απλά σας παραπέμπω
στα αποκαλυπτικά videos
που προβλήθηκαν στον ΑΝΤ1
(ώρα βραδινών ειδήσεων με τον κ. Ευαγγελάτο)...
Εκκωφαντικά τα όσα έγιναν...
Εξόφθαλμη και η πολιτική ευθύνη
Κυβέρνησης και Αστυνομίας…
Μα πόσο πιο θλιβερή
η απουσία της όποιας συγνώμης…
(είτε σεμνής…
είτε ταπεινής…)…

Στέφανος