Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2009

μην ξεχάσετε να σωθείτε από τους «πέντε στόχους» του ΓΑΠ. Αν ξεχάσετε, εσείς θα χάσετε!

Τέρμα τα κορδελάκια. Τελειώνουν τα μπαρδόν, τ’ αποτέτοια και οι μπαρμπουτιές κι’ έρχεται ξανά το χαμόγελο στους Έλληνες που βαρέθηκαν να μαζεύουν πέταλα. Ένα απέραντο σκυλάδικο θα γίνει η Ελλάδα.
Έπειτα από έρευνες πολλών ετών ο πρόεδρος ανακάλυψε το μαγικό τρόπο που θα πετύχει την «αναδιανομή του πλούτου» και θα μοιράσει στο λαό το «δημόσιο πλούτο». Εκτός από ποδήλατο και πράσινο τουτού έχει και μυαλό. Την έκανε λαχείο ο λαός. Ήταν πολύ απλό. Έπρεπε να κάτσει κάτω από μια χαρουπιά που να κάνει τρίγωνο με τον Ερμή και όχι κάτω από μια συκιά, δίπλα σε ποτάμι, όπως ο Βούδας. Καθυστέρησε όμως γιατί δεν έβρισκε χαρουπιά στο κέντρο της Αθήνας και υπήρχε ένα περίεργο νέφος μεταξύ Γιώργου και Βούδα! Είναι πολύ σπουδαίο πράμα να κουτουλήσεις τη νιρβάνα και να γίνεις Σιντάρτα Γκοτάμα. Δε σ’ αφήνει όμως ο δαίμονας Μαρά που μάλλον είναι δεξιών αποκλίσεων. Δεν εξηγείται αλλιώς!
Όλοι περιμένουν με αγωνία τις νέες εξαγγελίες του φωτισμένου πια προέδρου, που έχουν κωδικό όνομα «πέντε στόχοι» και θα ταράξουν το μαχαλά. Θα βγουν και σε "πράσινο" βιβλίο. Πολύ χαλαμπαλίκι. Μη χάσετε με τίποτα το αυριανό happening του ΓΑΠ. Μεγαλεία και σουξέ. Θα τα δείξει η τηλεόραση και το pasokweb. Τραβήχτηκε σα λάστιχο, ψήθηκε και υπέστη κάθε ταπείνωση αλλά τώρα οδεύει κατευθείαν για Νόμπελ κονόμας και παπαρδέλας. Σε weekend ψεμάτων έχει εξελιχθεί ο αγώνας για την εξουσία.
Μου φαίνεται, λόγω εκπτώσεων, ο πρόεδρος περιορίστηκε μόνο σε "πέντε στόχους" αν και θα μπορούσε να εξαγγείλει, π.χ. "21 σωτηρίες"! Μοιάζει πιο τυχερό. Στις 22 καίγεσαι! Δε σε πάει ο Βούδας! Ήθελες πολλά, τα ήθελες εδώ και τώρα και θα σε στείλουν οι "πράσινες κάρτες", oneway ticket, στα βάθη της κολάσεως. Σου λέει δεν κοστίζει καθόλου να εξαγγέλλεις και ο κόσμος ξεχνά αφού σύμφωνα με τους "κύκλους" θα παραλάβει «καμένη γη». Πάνε οι σωτηρίες! Στημένα show ήταν! Όσο γα τα «λεφτά που υπάρχουν», όπως διατυμπανίζουν κάθε Σαββατοκύριακο, προηγούνται οι καναλάρχες και τα ματσό τσιράκια εθνικής εμβέλειας! Στο καλάθι του προέδρου δε χωράνε όλοι και ο λαουτζίκος θα πέσει πάλι στο delete-σκοτάδι της μαύρης τρύπας που θα είναι ο κάδος ανακύκλωσης του πανελλήνιου σοσιαλισμού. Ο άσσος στο μανίκι του προέδρου είναι ότι δεν υπάρχει μια μαύρη τρύπα αλλά πολλές. Αυτό θα είναι και το σουρπράϊζ της "νέας αλλαγής". Τις πρώτες 100 μέρες θα μετράμε τρύπες και καμένες γες! Τις επόμενες θα μας βάλει να τις τουπώνουμε με ….. ελπίδα. Σε έκτακτο διάγγελμα θα απευθύνει ειδική πρόσκληση στον καθένα από μας:«εσύ είσαι η ελπίδα μας….» γιατί οι ξένοι θα "ακούνε τη λέξη Ελλάδα και θα την ταυτίζουν με τη λέξη ψέμα" και όχι αξία όπως εξαγγέλλει στις κογκολέζικες λαοσυνάξεις.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ο Γιαννούλιας έχει έρθει γι’ αυτόν ακριβώς το σκοπό στην Ελλάδα. Για να μεταφέρει από πρώτο χέρι τις σωτηρίες που έχει στο μυαλό του ο στριφτόμπολας ο Γιώργης και να τις αντιγράψει στην Αμερική ο ζεβεζέκης Ομπάμας που χάβει μύγες και τά χει βρει μπαστούνια τελευταία στο Αμέρικα. Άσε που το παίζει γιαλατζί «παιδί της αλλαγής». Επίσης κυκλοφορεί ότι θα ζητήσει εκλογές στην Αυστραλία που υπέστη μια από τις μεγαλύτερες φυσικές καταστροφές, πρόσφατα. Οι Αυστραλοί πρέπει να πάρουν το μήνυμα του Γιώργη και να καταλάβουν ότι «εδώ είναι Βαλκάνια!»

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μην ξεχασεις τον εφρεμ

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ο Εφραίμ δεν θέλει να μας κυβερνήσει. Ο Γιωργάκης ζητά επειγόντως καράκλες για τις πράσινες ακρίδες. Μας έχει κάτι διαφύγει και δεν πήραμε είδηση ότι ο Εφραίμ θέλει να γίνει πρωθυπουργός;

Ανώνυμος είπε...

Το κείμενό σου Βασιλάκη είναι πολύ καλό αν και διαφωνώ με την ουσία του. Γράφεις αρκετά καλά και κριτικές και χιουμοριστικά άρθρα. Ίσως να χρειάζονται περισσότερο δούλεμα στη σύνταξη, αλλά για blog μιλάμε και όχι για εκθέσεις ιδεών και διαγωνισμό έκφρασης.