Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

το ΣΑΕ ζητά σύσταση επιτροπής για την ψήφο των αποδήμων

Μην χαθεί η ιστορική ευκαιρία που αξιοποιεί και τιμά τους Έλληνες του εξωτερικού!
Την άμεση σύσταση Επιτροπής που θα αποτελείται από εκπροσώπους του Υπουργείου Εξωτερικών, του Υπουργείου Εσωτερικών, της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων για τον Απόδημο Ελληνισμό, των κοινοβουλευτικών κομμάτων και του ΣΑΕ, ώστε να επεξεργαστεί ένα κοινά αποδεκτό σχέδιο για το θέμα της ψήφου των αποδήμων, ζητάει εκ νέου ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού Στέφανος Ταμβάκης, με επιστολή που έστειλε απόψε προς τους Πρόεδρους και τα Μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Απόδημου Ελληνισμού της Βουλής των Ελλήνων.
Η επιστολή εστάλη ενόψει της συζήτησης του νομοσχεδίου για την «Άσκηση εκλογικού δικαιώματος Ελλήνων του Εξωτερικού από τους τόπους διαμονής τους», στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.
Επιθυμία όλων των Μελών του Προεδρείου του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού, τονίζει στην επιστολή του ο Πρόεδρος του ΣΑΕ, είναι να συνεχιστεί σε όλα τα επίπεδα η προσπάθεια ώστε να βρεθεί, μέσα από διάλογο, μία κοινά αποδεκτή λύση, ενώ επισημαίνει ότι δεν θα πρέπει να δημιουργείται η εντύπωση ότι η ομογένεια αποτελεί πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ των κομμάτων.

3 σχόλια:

Παπουτσάκης είπε...

Συνοψίζοντας τη θέση του ΣΑΕ, ο κ. Ταμβάκης παραθέτει τα δύο βασικά σημεία, που αφορούν στη δυνατότητα άσκησης του εκλογικού δικαιώματος στις βουλευτικές εκλογές: με επιστολική ψήφο και κάλπη και τη δημιουργία εκλογικών περιφερειών αποδήμων, όπου οι μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού να εκλέγουν τους δικούς τους αντιπροσώπους στην Βουλή, που να αντιπροσωπεύουν τον ελληνισμό των πέντε ηπείρων. Η θέση αυτή του ΣΑΕ, υπενθυμίζει, έχει διαμορφωθεί μέσα από ευρύτερο διάλογο με την ομογένεια στο πλαίσιο των Περιφερειακών Συνελεύσεων.
«Είμαστε βέβαιοι ότι εφόσον αυτός ο διάλογος πραγματοποιηθεί, θα καταλήξουμε στην ορθότερη υλοποίηση της συνταγματικής επιταγής», καταλήγει ο Πρόεδρος του ΣΑΕ.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_25/02/2009_268987

Ανώνυμος είπε...

1999

Νέα επίθεση Πάγκαλου κατά Γ. Παπανδρέου

Νέα επίθεση κατά του Γιώργου Παπανδρέου, αλλά και του Δημήτρη Τσοβόλα, εξαπέλυσε ο Θόδωρος Πάγκαλος. Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Κρήτη» χαρακτήρισε τις θέσεις τού κ. Παπανδρέου «αμερικάνικα κι επίσημη ανθελληνική προπαγάνδα των Αμερικανών», ενώ για τον κ. Τσοβόλα είπε ότι είναι «γραφικός» και «νούμερο στην πολιτική ζωή της χώρας».

Αναφερόμενος στον υπουργό Εξωτερικών, ο Θόδωρος Πάγκαλος είπε ότι είναι «σοβαρή έλλειψη φρόνησης να λέει κάποιος, όπως ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, ότι χρειάζονται υποχωρήσεις από Ελλάδα και Τουρκία για να τα βρούμε και ότι άλλαξε το κλίμα». Αυτά είναι αμερικάνικα και επίσημη ανθελληνική προπαγάνδα των Αμερικανών, είπε ο κ. Πάγκαλος σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του τηλεοπτικού σταθμού και δεν πρέπει να την υιοθετούμε και να την κάνουμε δική μας θέση. Χαρακτήρισε μάλιστα την τακτική του Γιώργου Παπανδρέου απαράδεκτη, ότι κάνει ζημιά στην εξωτερική πολιτική της χώρας και δεν σχετίζεται με την αντικειμενική πραγματικότητα. Σε αντίθεση με τον ίδιο, είπε, ο Γιώργος Παπανδρέου ασκεί πολιτική ίσων αποστάσεων, μια τακτική που είναι αδιέξοδη και που δεν οδηγεί πουθενά στις σχέσεις μας με την Τουρκία.

Ο κ. Πάγκαλος κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες, σημειώνοντας ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θα επισκεφθεί την Τουρκία και επειδή η Ελλάδα έχει διαφορές με την Τουρκία θα περάσει κι από τη χώρα μας προκειμένου να μετρήσει τις αντιδράσεις και το τι αντιστάσεις θα συναντήσει.


ΠΗΓΗ:


http://web.archive.org/web/20030708174907/http://ta-nea.dolnet.gr/neaweb/neafile.print_unique?e=A&f=16570&m=N05&aa=2

http://img23.imageshack.us/img23/1796/picture4o.png

Ανώνυμος είπε...

παιδακια εχετε τρελλαθει εντελως! εδω ο κοσμος χανεται κι εσειςβρε τι καθοσαστε και λετέ; βρε ο Παγκαλος σας μαρανε και τα παραμυθια της χαλιμας; για παλαιοκωστα εχετε καμια πληροφορια; θελω να τον πιασει ο μαρκογιαννης το συντομωτερο δυνατο (δηλαδη πριν πεσετε) ετσι για να τον δω να σας ξεφτιλιζει για 3η φορα. τοτε αληθεια τι θα κανετε αφου το κολπο του "καθ' υποδειξη" αυτοφορου δεν πετυχε; μηπως θα βγαλετε τα τανκς; περαστικα παιδακια.