Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

ο μουτζαχεντίνικος αρνητισμός του Πασόκ και της Αριστεράς…

Θεωρείται ότι το Πασόκ και η Αριστερά είναι «προοδευτικές» δυνάμεις και με γνώμονα τον ορθολογισμό προωθούν λύσεις στα προβλήματα της κοινωνίας. Με απαραίτητη προϋπόθεση …… την θέση που έχουν κοντά ή μακριά από την εξουσία. Γιατί όταν δεν κατέχουν τα σκήπτρα της, τότε οι αγώνες τους χαρακτηρίζονται από βία, αρνητισμό σε όλα και οπισθοδρόμηση ή έστω στασιμότητα, αφού παλεύουν να μείνουν τα πάντα ως έχουν. Η κατάκτηση της εξουσίας κάθε άλλο από προοδευτική έκρηξη φέρνει στον τόπο. Συμφέροντα, βολεμένοι, διαπλεκόμενοι, φατρίες, μέλη και κάθε είδους σύμπτωμα ευνοιοκρατίας και φαβοριτισμού ξεχύνονται από τα δήθεν καταπιεσμένα από τη Δεξιά τμήματα της κοινωνίας. Όλοι οι αγώνες, με την πρώτη ευκαιρία εξαργυρώνονται σε μεροληπτικά προνόμια ανάλογα με το βαθμό ζηλωτισμού που επεδείχθη την περίοδο του μουτζαχεντινισμού.
Η πολιτική πρακτική εξελίσσεται και υπακούει στους νόμους της αναγκαιότητας και της κοινωνικής προτεραιότητας. Δεν μπορείς να λες όχι σε όλα για να διατηρείς σε υψηλά επίπεδα την δημοσκοπική συσπείρωση του κόμματός σου ή για να εξευμενίζεις τις σκληροπυρηνικές πτέρυγες των υποστηρικτών σου! Σε παλαιότερο post είχα συγκρίνει τον πολιτικό ζηλωτισμό με το τέλος της Υπατίας και την απαρχή κάθε Μεσαίωνα. Όταν έχω ως δεδομένο στοιχείο τον στείρο αρνητισμό κάποιων, αυτόματα τους τοποθετώ σε μεσαιωνικά μοντέλα οπισθοδρόμησης, ακόμα και αν κόπτονται ότι εκπροσωπούν την πρόοδο και την εξέλιξη της κοινωνίας. Τι θα πει δεν προσέρχομαι σε ένα διάλογο διότι έχω ήδη καταθέσει τις προτάσεις μου και οι αποφάσεις είναι προειλημμένες; Θα πει ότι δεν με ενδιαφέρει ο διάλογος, ποτέ δεν με ενδιέφερε, διότι πρέπει οπωσδήποτε να υπερισχύσει η άποψή μας… Η άρνηση του διαλόγου είναι ένα πολιτικό εργαλείο εκβιασμού, μια και οι εκβιασμοί ξεμπλοκάρουν πιο εύκολα τους καθεστωτικούς δρόμους της εξουσίας.
Ο θάνατος της Υπατίας συμβολίζει το τέλος κάθε ορθολογισμού και την απαρχή κάθε Μεσαίωνα. Ως γυναίκα, μαθηματικός, φιλόσοφος και αστρονόμος, δηλαδή ως πηγή γνώσης, στέκει εμπόδιο σε κάθε μορφή σκληροπυρηνικού ζηλωτισμού. Ως εκ τούτου οποιοσδήποτε διάλογος είναι μάταιος και απώλεια χρόνου. Άρα πρέπει να πεθάνει με όσο πιο βίαιο τρόπο γίνεται. Οι κραυγές να διαπερνούν τα σκαλοπάτια της ιστορίας για να ακούγεται η δύναμη του Μεσαίωνα και της άρνησης. Στην τελευταία πνοή κάθε διαλόγου ηχούν οι καμπάνες του νικηφόρου μίσους γιατί η λύση ενός προβλήματος μετατίθεται στο μέλλον, άρα οι απαρχαιωμένες αντιλήψεις νίκησαν άλλη μια φορά. Η πρόοδος και η μεταρρύθμιση μπορούν να περιμένουν το επόμενο ραντεβού με την ιστορία! Συνήθως το επόμενο ραντεβού είναι παρωδία και καταλήγει σε φιάσκο!

9 σχόλια:

Παπουτσάκης είπε...

Φραστική επίθεση Ερντογάν σε Πέρες
Πέμπτη, 29.01.09

Σοκ προκάλεσε με το ξέσπασμά του στο Νταβός της Ελβετίας, ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια συζήτησης, στην οποία εκτός από τον ίδιο, έπαιρναν μέρος ο πρόεδρος του Ισραήλ, Σίμον Πέρες, και ο ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν.

Ο Τ. Ερντογάν επιτέθηκε σκληρά στον πρόεδρο Πέρεζ και δηλώνοντας «για μένα έχει τελειώσει το Νταβός, δεν πρόκειται να ξανάρθω», εγκατέλειψε το χώρο.

Κατά τη συζήτηση, ο Iσραηλινός πρόεδρος απάντησε σε προηγούμενες επικρίσεις του Ερντογάν, ενίοτε μάλιστα, με ανεβασμένο τόνο φωνής.

«Προσέξτε υπέρ τίνος τάσσεστε», είπε ο Σ. Πέρεζ στον Τ. Ερντογάν αναφερόμενος στη Χαμάς.

Μόλις ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του ο Ισραηλινός πρόεδρος, ο Ερντογάν ζήτησε το λόγο. Απευθυνόμενος στο Σ. Πέρες στον ενικό, τού εξαπέλυσε φραστική επίθεση.

«Εσύ είσαι μεγαλύτερός μου, αλλά ο τόνος της φωνής σου είναι έντονος. Κι αυτό προέρχεται από την ψυχολογία αυτού που έχει εγκληματήσει», είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός και συνέχισε: «Eσείς ξέρετε πολύ καλά να σκοτώνετε. Ξέρω ότι σκοτώσατε μικρά παιδιά στις πλαζ, εσείς είχατε πρωθυπουργούς, που δήλωναν ότι αισθάνονται ευτυχισμένοι όταν μπαίνουν στα Παλαιστινιακά εδάφη πάνω σε τανκς».

Καθώς μιλούσε ο Τ. Ερντογάν, ο συντονιστής θέλησε να διακόψει, αφού πλησίαζε το προγραμματισμένο τέλος της συζήτησης. Εκνευρισμένος ο Τούρκος πρωθυπουργός έβγαλε τα ακουστικά, είπε «για μένα, εδώ τελειώνει το Νταβός και ούτε πρόκειται να ξανάρθω» και αποχώρησε αφήνοντας τους πάντες άφωνους.

Αργότερα, ο Πέρες ζήτησε συγγνώμη από τον Τούρκο πρωθυπουργό.

Οι δύο ηγέτες είχαν πεντάλεπτη συνομιλία κατά τη διάρκεια της οποίας ο πρώτος ζήτησε συγγνώμη, σύμφωνα με το πρακτορείο «Ανατολή» που επικαλείται πηγές από το περιβάλλον του Τούρκου πρωθυπουργού.

Η στάση του Τ.Ερντογάν προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις στην Τουρκία.

http://www.e-tipos.com/newsitem?id=72951

Παπουτσάκης είπε...

Αίτηση για ένταξη στην Ε.Ε. ετοιμάζει η Αλβανία
Η αλβανική Βουλή υιοθέτησε ψήφισμα για την έναρξη διαδικασίας ένταξης της χώρας στην ΕΕ.

Το ψήφισμα που υιοθετήθηκε από 91 βουλευτές από τους 140 εξουσιοδοτεί τη κυβέρνηση να ετοιμάσει το κείμενο-αίτηση της Αλβανίας προς τις Βρυξέλλες, ώστε να αρχίσει η διαδικασία ένταξης της χώρας στην ΕΕ.

Τα Τίρανα είχαν ανακοινώσει ότι στις αρχές του 2009 θα παρουσιάσουν την επίσημη αίτηση με το σχετικό κείμενο.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_29/01/2009_265372

Παπουτσάκης είπε...

δείπνο παρέθεσε σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου στα στελέχη της εφημερίδας "Έθνος".
Πριν λίγες μέρες που ο Καραμανλής επισκέφτηκε τον "Ελεύθερο Τύπο" ξεσκίστηκαν τα παπαγαλάκια. Σήμερα το έκαναν γαργάρα. Ο πρόεδρος κάνει δημόσιες σχέσεις!!!!!!

Ethnikofrones είπε...

Το θαύμα που δεν πρόκειται να γίνει ποτέ.

Τριάντα χρόνια μετά την μεταπολίτευση όλοι οι δεξιοί πολίτες καταλήγουν σε ένα συμπέρασμα η αριστερά μπορεί να παρανομεί, μπορεί να καταστρέφει, αλλά κανείς δεν μπορεί να την ακουμπήσει.

Οι αριστεροί πολίτες αυτής της χώρας είναι ίδιοι και απαράλλακτοι. Μεταφέρουν το μίσος στα παιδία τους ανακαλύπτουν νέους τρόπους να αμφισβητήσουν την εξουσία και γενικά βρίσκουν απίθανους λόγους για να ξεκινήσουν νέους αγώνες. Δυστυχώς για αυτούς τα πράγματα είναι ξεκάθαρα και απολύτως κατανοητά και από τον πιο ηλίθιο άνθρωπο. Παρότι κατάφεραν μετά την μεταπολίτευση να ελέγχουν τα ιδεολογικά πόστα και να χαρακτηρίζουν προδότες του δεξιούς τους συμπολίτες δεν κατάφεραν να βγάλουν από μέσα τους το μίσος για την Ελλάδα και τον ελληνισμό και να ταυτιστούν με αυτό το κράτος.

Τα επεισόδια μετά την ατυχία (και όχι δολοφονία) του θανάτου του 16χρονου έδειξαν πως κάποιοι ονειρεύονται τέταρτους γύρους και νέους αγώνες εναντίον της δεξιάς. Το πρόβλημα βέβαια είναι ότι η εν λόγω κυβέρνηση δεν είναι καθόλου δεξιά. Η μήπως το σύμφωνο ελεύθερης βοσκής –συγγνώμη συμβίωσης , η Ελληνοποιηση μεταναστών και η μείωση των εξοπλισμών φανερώνουν δεξιό προσανατολισμό. Και μην ακουστεί ότι δεξιός είναι ο φιλελεύθερος και ο καπιταλιστής γιατί τότε οι αντάρτες του Σύριζα είναι δεξιό-μουτρα και βρωμο-φασίστες. Μόνο κάποιος να δει τα οικονομικά των πολιτικών του αλλά και των υποστηρικτών του αλλά και τα έσοδα των Μ.Κ.Ο. που πρόσκεινται σε αυτό θα διαπιστώσει ότι όχι ριζοσπάστες αλλά ούτε κατά διάνοια αριστεροί δεν είναι. Εκτός και αν δέχονται τον όρο αριστεροί των σαλονιών ή αριστεροί με δεξιές τσέπες.

Αυτοί λοιπόν οι άνθρωποι που ψηφίζουν υπέρ της ιδιωτικοποίησης της παιδείας στην ευρωβουλή για να δείξουν ότι είναι υπέρ της Ευρώπης και στην Ελλάδα ακυρώνουν την προσπάθεια της κυβέρνησης να οργανώσει έστω τα Πανεπιστήμια , που οι ίδιοι έχουν μετατρέψει σε τρώγλες, στέλνουν τα αγγελούδια τους στα καλύτερα πανεπιστήμια του εξωτερικού μένουν στα καλύτερα σπίτια στο Λονδίνο (βλέπε Kings Cross, notting Hil) και όταν έρχονται στην Ελλάδα πουλάνε μαγκιά και αριστερίτιδα.

Από την άλλοι οι βλάκες που λέγονται δεξιοί ντρέπονται να πουν ότι είναι συντηρητικοί και λουφάζουν για το καλό του τόπου. Δεν προκαλούν, δέχονται ανίκανους και κλέφτες να παίρνουν θέσεις στο δημόσιο , τους πρασινο-χίτωνες να απειλούν τους συναδέλφους τους (θα σας γ…..) και να κραυγάζουν, όχι επειδή νοιάζονται για την χώρα αλλά για να αυξήσουν το καθαρό εισόδημα χρησιμότητας τους. Τα Συριζάκια από την άλλη εξέλεξαν ένα αστέρα και μέσω των free press εφημερίδων της κυρίας Σωτης ,του Γρηγόρη και όλου του εκφυλιστικού συνονθυλεύματος επιχειρούν να μας πείσουν πως όλοι είμαστε μετανάστες (λες να χάλασε ο καθρέφτης) , ότι το να είσαι αδελφή είναι προτέρημα και άλλες αηδιαστικές πιπεράτες ιστορίες για σεξουαλικά συμπλέγματα όλα ικανά για να σου προκαλέσουν χρόνιες ενοχλήσεις στο στομάχι. Μάλιστα αν προσθέσουμε και τις απόψεις τους για τη θρησκεία και τη έννομο τάξη σίγουρα θα πρέπει να συμβουλευτούμε ψυχολόγο.

Τώρα το αν ποτέ αυτοί οι άνθρωποι έρθουν στον σωστό δρόμο θα είναι θαύμα και θα πρέπει να ορισθεί ως επέτειος. Και όταν λέω ορθός δρόμος δεν εννοώ να γίνουν σαν «τα μούτρα μας», αλλά να παύσουν να καίνε ,να καταστρέφουν και να ανατρέπουν τους νόμους αυτής της χώρας. Γιατί ίσως θα έπρεπε να ξέρουν όταν επιτίθεσαι χωρίς λόγο και εκνευρίζεις τους υπόλοιπους τότε τα πράγματα δυσκολεύουν . Εννοώ ότι ωραία είναι όταν καταστρέφεις περιουσίες, χαλαρά και ωραία, αλλά τι θα γίνει όταν θα θερίσουν θύελλες;

stefanos είπε...

Πω-πω-πω-πω!
Τι τεράστιο πρόβλημα κι αυτό…
Και ομιλώ για το ανείπωτο ζόρι
που τραβάνε οι δεξιοί όταν ακούνε λέξεις
όπως «προοδευτικός» και «δημοκρατικός»…
Ξέρουν ότι θα χρειαστεί πολύ δρόμο ακόμη
για να ιδιοποιηθούν αυτούς τους όρους
και ακόμη περισσότερο για να μπουν
στο πετσί τους…
Ανέκαθεν αθεράπευτοι «βασιλόφρονες»,
χρειάστηκαν 10ετίες για να αποδεχτούν (ας πούμε)
τον Ελευθέριο Βενιζέλο
(και να φτάσουν στο σημείο να καταθέτουν
και στεφάνια στο μνημείο του Ακρωτηρίου)…
Τώρα τρίβονται κόκαλο με κόκαλο
για να εμπεδώσουν τους όρους
κεντρώος – κεντροδεξιός…
Ακόμη-ακόμη δεν θα παραξενευτώ αν σε λίγα χρόνια
δεν τους δούμε να οικειοποιούνται
και το Γέρο της Δημοκρατίας: το Γεώργιο Παπανδρέου).
…………………….
Στην ανάγκη λοιπόν να γίνουν πιο ραφινάτοι
ακόμη και στα παραδείγματα που χρησιμοποιούν
για τις θεωρητικές τους αντιδιαστολές,
δεν διστάζουν να αναφερθούν και στην τραγική Υπατία:
«σύμβολο-θύμα» των ανά τους αιώνες αντιδραστικών…
Η δεξιά γίνεται Υπατία
και η αριστερά προσωποποιείται
σαν ο αποκρουστικός όχλο των χριστιανών ζηλωτών
του 5ου μ.Χ. αιώνα, που δεν στέργει
σε οτιδήποτε νεωτεριστικό…
Τότε, η εμπνευσμένη νεοπλατωνική Υπατία
κομματιάστηκε από το αντιδραστικό κατεστημένο
των χριστιανών ιερέων της Αλεξάνδρειας…
Σήμερα, στην περίπτωση της σύγχρονης Ελλάδας
το ρόλο της Υπατίας «παίζει» ο κ. Κ.Κ.,
του οποίου το μεταρρυθμιστικό έργο
προσκρούει στους αριστερούς και τους πασόκους…
…………………….
Κι όχι μόνο προσπαθούν να φρενάρουν
κάθε προσπάθεια προόδου,
αλλά παράλληλα ετοιμάζονται σα θηρία της Αποκάλυψης
(όπως αυτά που αποθανατίζει ο Ιερώνυμου Μπος)
να αρχίσουν το χορό της διαφθοράς,
της αποκόμισης προνομιών, κλπ, κλπ…
…………………….
ΕΛΕΟΣ

Στ.
(μουτζαχεντιν)

Παπουτσάκης είπε...

το πρόβλημα της Αριστεράς είναι ακριβώς αυτό. το γεγονός ότι οικιοποιήθηκε καταχρηστικά ιδεολογικές έννοιες όπως δημοκρατία, ισότητα, δικαιοσύνη, πάλη και άλλες, οπότε δεν χρειάζεται τίποτε άλλο. Μπορεί να κάνει και να λέει ότι θέλει αφού βρίσκεται στο κέντρο του σύμπαντος ..... της δημοκρατίας. Τα πάντα υποχρεούνται να γυρίζουν γύρω της και σε απόσταση. Το πρόβλημα δηλαδή είναι και ψυχαναλυτικό. Γιατί άραγε έκλαψε ο .... Νίτσε; Γιατί δεν μπορεί να προτείνει λύσεις; Μήπως οι ουτοπίες θόλωσαν την πράξη; Μήπως η διαχείρηση της εξουσίας έτσι κι' αλλιώς κι' ανθρώπινα διαφθείρει δεξιούς και αριστερούς, πράγμα φυσιολογικό και πράγμα που η Αριστερά δεν μπορεί να αποδεχθεί για τα μέλη της, που δεν επιτρέπεται να κάνουν εκπτώσειςκαι να υποκύπτουν στα θέλγητρα του ατόμου; Μπορεί ένας αριστερός να "σκοτώσει" τη δύναμη του ατόμου και να εξελιχθεί σε υπερ-κοινωνικό κρίκο μιας κοινωνίας του "ανώτερου σοσιαλισμού"; Χριστός υπήρξε ένας. Και είναι αστείο να νομίζουμε ότι μπορούμε να τον ξεπεράσουμε σε μια μαζοποιημένη κοινωνία! [αυτό θα ήταν ύβρις σε ένα αρχαιοελληνικό δράμα]. Έτσι δεν είναι ύβρις να θεωρούν κάποιοι ότι η ιδεολογία τους εκπορεύεται από το κέντρο του σύμπαντος της δημοκρατίας που τους ανήκει..... επειδή κάποιοι έτσι αποφάσισαν; Δεν αποτελεί επικίνδυνη πολιτική αλαζονεία η a-priori ιδεοληψία της Αριστεράς ότι διακαιούται να οικιοιποιηθεί, εις το διηνεκές, πανανθρώπινες αξίες που δεν μπορούν να "φυλακιστούν" σε κανένα πολιτικό σύστημα; Έτσι και πιστέψεις ότι έχεις αποκλειστικότητα στα ανθρώπινα δικαιώματα αυτομάτως μειώνεις και "σκοτώνεις" την καθολική τους αξία. Έστω και αν βοήθησες στην κατοχύρωση της καθολικότητάς τους!
Στα ερωτήματα εγώ δεν μπορώ να απαντήσω, απλά τα θέτω και κρίνω εκ των αποτελεσμάτων. Και το αποτέλεσμα είναι πολύ μπλα μπλα και καθόλου λύσεις και καθόλου εφαρμόσιμες κοινωνίες. Εξάλλου οι "απόλυτες λύσεις" μέσα σε ουτοπικά συστήματα (που καταλήγουν σε απάνθρωπες εκδοχές της σοσιαλ-πολιτικής "επιστήμης") δεν έχουν καμιά θέση στα πραγματιστικά και ρεαλιστικά πρότυπα που ακολουθεί η Δεξιά, καθώς στηρίζεται στην αυξανόμενη ελευθερία του ατόμου. Μια ελευθερία που είναι κινητήρια δύναμη και της επιστήμης και της παραγωγής.

β.π.
[πολύ φιλοσοφία πρωί πρωί βρε παιδάκι μου]

Παπουτσάκης είπε...

Στέφανε,
ως συνήθως βιάζεσαι και με ερμηνεύεις καθ' υπερβολήν.
ΔΕν σε ταύτισα με καλόγερο αλλά ο τρόπος αντίδρασής σου με εντυπωσιάζει. Όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται!
Φέρνω την Υπατία, και αυτό το κάνω συχνά, σε σύγκρουση με τον ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΖΗΛΩΤΙΣΜΟ και ΚΑΘΕ ΜΕΣΑΙΩΝΑ. Περιέργως νομίζεις ότι αναφέρομαι μόνο στην Αριστερά όταν μιλώ για πολιτική. Αυθόρμητα ταυτίζεις την πολιτική με την Αριστερά. Και πάλι εξαφανίζεις τη ΔΕξιά!
Εξάλλου στη θέση των καλόγερων δεν τοποθετώ την θρησκευτική πίστη αλλά τον όχλο της άρνησης που θέλει εξουσία. Την ίδια την εξουσία. Θα μπορούσε να ήταν η Αντιγόνη εναντίον του Κρέοντα.
Έπειτα, η θρησκευτική πίστη δεν έχει καμιά σχέση με την πολιτική χειραγώγηση της από την δύναμη της εξουσίας.
Τώρα αν εσύ νομίζεις ότι η άρνηση και η έλλειψη διαλόγου είναι πρόοδος, επέτρεψέ μου να καταλογίσω σε αυτή την "πρόοδο" μουτζαχεντινισμό και μεσαίωνα!

stefanos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
stefanos είπε...

Όμως όταν ξεκινάς το κείμενο σου
με την ατάκα: “Θεωρείται ότι το Πασόκ
και η Αριστερά είναι «προοδευτικές» δυνάμεις»
δε νομίζω ότι κάνω λάθος…
Αναφέρεσαι εκεί που αναφέρεσαι
Και εννοείς αυτό που κι εγώ εννοώ!
Αλλά τώρα δεν θέλω να αντιδικήσουμε
και πάλι γι’ αυτό το ζήτημα…
Είναι φανερό
ότι πέραν όλων των γνωστών σκοπιμοτήτων,
οι όροι και οι αντιδιαστολές:
δεξιός / αριστερός,
βασιλικός / βενιζελικός,
συντηρητικός / προοδευτικός,
δημοκρατικός / ολιγαρχικός,
κλπ, κλπ
πέρα από τον ιστορικό τρόπο γέννησής τους,
τις περιόδους χρήσης τους
και τη διαχρονική εννοιολογική τους
δεν παύουν να διακρίνονται
από μια εντονότατη «φορμαλιστική» χρήση
που πάει «ασορτί» σε ένα λαό
όπως οι Έλληνες…
Ίσως θα ήταν πολύ πιο θετικό
για τον επιστημονικό κόσμο
όσο και την ελληνική κοινωνία
η διοργάνωση ενός συμποσίου
με θέμα (ας πούμε):
«ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ:
Ιδεολογικοί χώροι ή όροι πολιτικού αδιεξόδου?»
;o))
Όμως, πέρα από την αντιπαράθεση
όπου το «Αριστερός» και το «Δεξιός»
παίρνει τη μορφή αναθέματος,
εγώ προσωπικά
δεν στερώ σε κανένα τη δυνατότητα
να χρησιμοποιεί τον όρο «δημοκρατικός»
ή και να νοιώθει πράγματι έτσι…
όπως και σαφέστατα ένας δεξιός
(αστός, κοσμοπολίτης, συντηρητικός, κ.α)
μπορεί να «ταξιδεύει στην τέχνη»
και να εκπέμπει τα δικά του σήματα…
Απλά είναι θέμα σωστών πολιτικών επιλογών
(και κατά συνέπεια και αισθητικής)
το ποιος εκπροσωπεί ποιόν κάθε φορά…
(Βλέπε Ζαχόπουλος)
Σταματάω εδώ,
γιατί βαρέθηκα «προς ώρας»…

ΣτεΦΑΝος

/////
Ο( Ο
..~~

Θυμήθηκα ότι ήθελα να πω 1-2 πραγματάκια
για τον «απίθανο» κ. Χατζηγάκη
που κατά κλασσικό τρόπο
προσπαθεί να ρίξει τα βάρη στο ΠΑΣΟΚ
(για τις αγροτικές κινητοποιήσεις, τα μπλόκα,
τα προβλήματα στη χορήγηση των ενισχύσεων,
τις πιθανες παρεμβάσεις της Ε,Ε., κλπ)
αλλά όταν είμαι κουρασμένος ή βαριέμαι
αποπροσανατολίζομαι
και γίνομαι απαράδεκτα shitter-brain…
φτου… (ίσως αργότερα)

α....
ένα εύγε στον Ερντογάν...
Και έκανε "ρομπα" τους σιωνιστές...
Και έκανε "ρούμπο" στην Ντόρα
πριν του έρθει η πανταχούσα
από τα όσα είπε ο Ολγκατς...
Ας κοιμηθεί τώρα η Εξωτερική μας πολιτική
τον ύπνο του δικαίου...

Στ.

Ιανουάριος 30, 2009 5:13 μμ