Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009

«μετακινούμενοι» παρδαλοί «αγωνιστές» και στα μπλόκα των αγροτών!

παίρνουν άραγε μεροκάματο οι επαγγελματίες "αγωνιστές";

Οι αγρότες της Πελοποννήσου δήλωσαν ικανοποιημένοι έπειτα από τη συνάντηση τους με τον Σ. Χατζηγάκη και αποσύρονται από το μπλόκο του Ισθμού. Όλα καλά. Αυτό όμως που δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο είναι οι καταγγελίες τους.
Κατήγγειλαν ότι αυτοί που κρατούν κλειστό τον Ισθμό, δεν είναι αγρότες, αλλά πολίτες που το παίζουν οργισμένοι! Μόλις ανακοινώθηκε η ικανοποίηση των αγροτών κατέφθασαν και άλλοι «πολίτες» για να ενισχύσουν λέει το μπλόκο, καθώς πλησίαζε το δελτίο των 08:00!

Όλα δείχνουν ότι η «παρδαλή» επανάσταση συνεχίζεται ενώ παράλληλα γίνεται μεγάλη προσπάθεια να ανάψουν πάλι οι φωτιές στις πόλεις και να φανεί ότι «όλη η Ελλάδα καίγεται»! Οι «αγωνιστές» χωρίς αιτία και οι «επαναστάτες» της πλασματικής οργής λαμβάνουν νέες θέσεις στο τηλεοπτικό παιχνίδι εντυπώσεων και συνεχίζουν να εκτελούν εντεταλμένες υπηρεσίες στις διαταγές σκοτεινών παρακρατικών κέντρων.

2 σχόλια:

Παπουτσάκης είπε...

Λάδι στη φωτιά των αγροτικών κινητοποιήσεων από ...Αλαβάνο!!!

"Oι χθεσινές τοποθετήσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, που ανάμεσα στ΄ άλλα περιλαμβάνουν ενίσχυση για το ελαιόλαδο σε ορισμένους, άγνωστο πότε, μέχρι 30 λεπτά, είναι στην πραγματικότητα προκήρυξη για αγώνα".
Αυτό ανέφερε σήμερα, από το Ηράκλειο, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Ηρακλείου, Αλέκος Αλαβάνος, ο οποίος, συνοδευόμενος από τη βουλευτή Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Ευαγγελία Αμμανατίδου, επισκέφθηκαν το μπλόκο των αγροτών στη θέση Λινοπεράματα Ηρακλείου.
Ο κ. Αλαβάνος σε δηλώσεις του τόνισε την πλήρη συμπαράσταση του ΣΥΡΙΖΑ στις αγροτικές κινητοποιήσεις.
Παράλληλα, υποστήριξε ότι "η κυβέρνηση έχει επιλέξει λάθος δρόμο, έχει ξεκινήσει με διαίρεση, αυθαίρετα επίλεξε το ποσό 500 εκατ. ευρώ για τα το διαιρέσει σε όλους τους τόπους και σε όλους τους καλλιεργητές αντί να κάνει πολλαπλασιασμό, να δει τον κάθε τόπο με τις ιδιαιτερότητές του, να δει το κάθε προϊόν με τις ιδιαιτερότητές του, να φτάσει σε ένα ποσό και να προσαρμόσει αυτό το ποσό στα πλαίσια και των δημοσιονομικών ικανοτήτων της χώρας μας".
Ο δρόμος, είπε, είναι λαθεμένος, τα 500 εκατ. ευρώ δεν θα “αντέξουν” μπροστά στην απόφαση των αγροτών.
Κατηγόρησε την κυβέρνηση ως υπεύθυνη για τις κινητοποιήσεις, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι η κυβέρνηση "κάνει λάθος αν πιστεύει ότι οι τοπικές κοινωνίες θα στραφούν ενάντια στους αγρότες" .
Κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει άμεσα λύσεις και πρόσθεσε:
"Εμείς πιστεύουμε, ως ΣΥΡΙΖΑ, ότι οι λύσεις δεν μπορεί να είναι μόνο σε σχέση με το εισόδημα αυτή τη χρονιά, διότι του χρόνου θα έχουμε ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Η λύση πρέπει να έχει διαρθρωτικά χαρακτηριστικά. Και αυτό είναι κεντρικό θέμα στην προσπάθειά μας".
Τέλος, ανέφερε ότι ο αγώνας των αγροτών αποτελεί μήνυμα προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, το οποίο όπως, είπε εμείς, ως ΣΥΡΙΖΑ, το είχαμε επισημάνει:
"Σταματήστε την αποσύνδεση των ενισχύσεων από την παραγωγή, σταματήστε την εγκατάλειψη των αγροτών, οι αγρότες θα ξεσηκωθούν, χρειάζεται αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση από αυτή που προτείνετε σήμερα, δηλαδή στην κατεύθυνση της στήριξης της παραγωγικής διαδικασίας".

http://gianniotis.blogspot.com/2009/01/blog-post_1168.html

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΟΝ ΆΓΝΩΣΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΉ

η.
Τον πόνο μας δε θα τον κρύψουμε. Μα και να τον πούμε,
πώς, με λέξεις, μπορούμε; Δε μένει παρά ύμνους
να υψώνουμε σε κείνους που τον πόνο θα πολεμήσουν.
Σε κείνους που με τις ιερές πράξεις τους, το τιμόνι

θα στρέψουνε της ζωής προς τη χαρά-στους αγωνιστές
όλης της Ελλάδας-που ό,τι εμείς, στη γωνιά
στριμωγμένοι, με τα όπλα των "πολιτικών" μπροστά μας,
δεν τολμούμε, αυτοί άτρομα θα τολμήσουν. Σε κείνους

που την προσταγή και του δικού μας χρέους
στην δική τους δένοντας, με διπλή θα χτυπήσουνε δύναμη.
Το περήφανο το άτι σας σπηρουνίστε αδέρφια!

Και μας, σκόνη μας θέλετε στο δρόμο σας;
Μας θέλετε σπιρούνι; Οπλή μας θέλετε; Αφρό
στου αλόγου σας το στόμα; Εδώ είμαστε!

Γιώργης Χολιαστός