Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2009

το Ισραήλ "βομβαρδίζει" και την προεδρία Ομπάμα...


Ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, κληρονομεί την έκρυθμη κατάσταση, που δημιουργήθηκε στη Λωρίδα της Γάζας, με τις συνεχιζόμενες απαράδεκτες ισραηλινές επιθέσεις, που στοίχισαν, ως τώρα, την ζωή εκατοντάδων Παλαιστινίων. Επιπρόσθετα, όπως διατείνονται οι γνωρίζοντες καταστάσεις και πράγματα, κατά πολύ περίεργο τρόπο, φέρονται να στοχεύουν και την Προεδρία του!!
Συνάμα, οι βομβαρδισμοί αυτοί κατέστησαν τον νυν Πρόεδρο Μπους αχυράνθρωπο και «κουταλιανό» στην κυριολεξία, ο οποίος φέρεται να τρέμει σαν το ψάρι τους Ισραηλινούς, τις παραμονές μάλιστα της αναχώρησής του από την εξουσία. Και σε τελευταία ανάλυση, η τακτική αυτή του Ισραήλ αποτελεί ένα δυνατό χαστούκι εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών, τις οποίες εξευτέλισαν και εξευτιλίζουν καθημερινώς.
Πρόκειται, όπως λέγεται χαρακτηριστικά, για καθαρά εκβιαστική πολιτική των Ισραηλινών, η οποία είναι αδίστακτη. Μάλιστα, διάχυτη είναι η εντύπωση ότι οι ιθύνοντες του Ισραήλ όχι μόνο αγνόησαν τον Μπαράκ Ομπάμα, όχι μόνο τον κρατάνε από κάπου, αλλά και τον επικρίνουν, στις κατ’ ιδίαν συσκέψεις, χωρίς κανείς να γνωρίζει το ζητούμενο. Ο ίδιος ο Μπαράκ Ομπάμα φέρεται παγωμένος και μόνο με την σκέψη ότι, σε 18 μέρες από σήμερα, αναλαμβάνει τα καθήκοντά του και θα τους βρει μπροστά του, έτοιμους να τον κατασπαράξουν. Ο μόνος που φέρεται να έχει επαφή με τους Ισραηλινούς είναι ο Προσωπάρχης του, Rahm Emanuel, που λόγω καταγωγής έχεις ιδιαίτερους δεσμούς.

Από την άλλη μεριά, η Κυβέρνηση Μπους, με την επίρριψη της ευθύνης στην Χαμάς, τάχθηκε ανοιχτά υπέρ των Ισραηλινών και κατάφερε να τορπιλίσει στον αέρα τις μέχρι τώρα προσπάθειες δημιουργίας δήθεν ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, δίπλα από το Ισραήλ. Μάλιστα, για τον τορπιλισμό αυτό ο κ. Μπους φέρεται να έχει επιτελέσει ένα χρέος έναντι του Ισραήλ, ενώ διάχυτες είναι οι πληροφορίες, ότι φοβάται τους Ισραηλινούς, για άγνωστους λόγους.
Οι μέχρι τώρα μεγαλόστομες διακηρύξεις του Προέδρου Μπους και της Υπουργού Εξωτερικών, Κοντολίζα Ράις, ίδρυσης παλαιστινιακού κράτους και τα συναφή αποδείχθηκαν φούμαρα. Ο κ. Μπους αφήνει στο έλεος του Θεού μια παρανοϊκή κατάσταση, που κανένας δεν μπορεί να προβλέψει που θα οδηγήσει και τις συνέπειες της που θα ακολουθήσουν, αφού συζητείται πλέον ευρέως και το ενδεχόμενο της εμπλοκής του Ιράν, το οποίο ήδη καλεί σε επιστράτευση εθελοντές μαχητές, από ολόκληρο τον κόσμο, εναντίον του Ισραήλ. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, ότι οι Ισραηλινοί επιμένουν εκβιαστικά, εδώ και τώρα, από τον Μπαράκ Ομπάμα να δεσμευθεί, ότι θα στραφεί δυναμικά εναντίον του Ιράν. Ορισμένα κατευθυνόμενα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης υπενθυμίζουν συνέχεια, τις μέρες αυτές, την δήλωση του Μπαράκ Ομπάμα, στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, ότι θα συναντούσε χωρίς όρους τον Ιρανό Πρόεδρο, αν αυτό θα βοηθούσε την εξηπηρέτηση των εθνικών συμφερόντων της χώρας, κάτι που σχολιάζουν επικριτικά ισραηλοαμερικανικοί κύκλοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: