Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2009

950 οι νεκροί Παλαιστίνιοι. Μην ξεχνάμε τον Εχούντ Μπάρακ, τον φίλο του Γιώργου.


Οι μπακάληδες της παρδαλής παραπληροφόρησης πάνε να θάψουν την ταυτότητα του ανθρώπου που έχει το γενικό πρόσταγμα στην σφαγή των Παλαιστινίων. Εξαφανίστηκε ακόμα και το όνομά του από τα μαζικά μέσα παραπληροφόρησης και από την μπλογκόσφαιρα! Πάνε να ρίξουν τις ευθύνες για την σφαγή στη Λωρίδα της Γάζας, στην ΥΠΕΞ Ισραήλ, σάμπως ο Εχούντ Μπάρακ κάνει διακοπές στις Μπαχάμες. Ούτε που ενδιαφέρεται καθόλου τι κάνει ο στρατός του μέσα στην Γάζα. Μάλλον για πάρτυ μπήκε και όχι για λουτρό αίματος.


Ο περιβόητος Εχούντ ήταν προσωπική επιλογή του προέδρου Γιώργου στη θέση του αντιπροέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Ο Παπανδρέου επέμενε και προωθούσε προσωπικά στη θέση αυτή τον υπουργό Εθνικής Αμύνης του Ισραήλ, στο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο της Διεθνούς, πέρσι τον Ιούλη, σε πολυτελέστατο ξενοδοχείο του Λαγονησίου. Τότε εμφανίζονταν, εκ του πονηρού, σαν πρωτοβουλία ειρήνευσης στη Μέση Ανατολή. «Πήγαινε για πολλά τρυγόνια». Να σταυρωτά χέρια και φωτογραφίες συμφιλίωσης του Ισραήλ με τους Παλαιστινίους! Μια πρωτοβουλία που γύρισε μπούμερανγκ κατά του πρόεδρου μια και ο Εχούντ δεν υπολογίζει καθόλου διεθνείς παρεμβάσεις και αναδείχτηκε σε σφαγέα παιδιών. Καθόλου σοσιαλιστικό θα έλεγα! Και από μέρους του προέδρου καθόλου ασφαλείς οι προβλέψεις του. Κάθε άλλο!

6 σχόλια:

Παπουτσάκης είπε...

Τουλάχιστον 47 Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους σήμερα, 18η συναπτή ημέρα της ισραηλινής επίθεσης, και πάνω από 80 τραυματίστηκαν, τόνισε ο Μοαουέγια Χασανέιν, επικεφαλής των υπηρεσιών εκτάκτου ανάγκης. Όπως προσδιόρισε ο ίδιος, από τους 947 νεκρούς, οι 635 είναι άμαχοι, άνδρες, γυναίκες και παιδιά. Άλλοι 165 νεκροί ανήκαν στην αστυνομική δύναμη της Χαμάς κι οι άλλοι 147 ήσαν μέλη του στρατιωτικού κλάδου της Χαμάς κι άλλων ενόπλων ομάδων.

Οι αριθμοί αυτοί δεν έχει γίνει δυνατόν να επιβεβαιωθούν από ανεξάρτητες πηγές. Το Ισραήλ υποστηρίζει πως ο αντίστοιχος αριθμός ανέρχεται στους 400 νεκρούς.

Παπουτσάκης είπε...

«Η ελληνική πλευρά δεν επέτρεψε καμία τέτοια μεταφορά»

τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευ.Αντώναρος ερωτηθείς για τις δηλώσεις του εκπροσώπου του State Department περί αναβολής του ανεφοδιασμού από το λιμάνι του Αστακού για λόγους ασφαλείας. Πρόσθεσε πως δεν έχει καμία διάψευση και ότι ισχύουν όσα είπε ο ίδιος ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης και η κα Ντόρα Μπακογιάννη ως υπουργός Εξωτερικών.

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε πως η σχεδιαζόμενη μεταφορά πολεμοφοδίων του αμερικανικού στρατού σε μια αποθήκη των ΗΠΑ στο Ισραήλ μέσω ελληνικού λιμανιού αναβλήθηκε λόγω των συγκρούσεων στη Λωρίδα της Γάζας.

Η Διοίκηση Θαλασσίων Μεταφορών (MSC) του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού προκήρυξε διαγωνισμό στις 31 Δεκεμβρίου για τη μεταφορά 325 κοντέινερ με πολεμοφόδια, σε δύο φάσεις, από το λιμάνι του Αστακού με προορισμό το Ασντόντ του Ισραήλ.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, αντισμήναρχος Πάτρικ Ράιντερ, δήλωσε ότι η αμερικανική πλευρά εξέταζε ως πιθανή τοποθεσία για τη μεταφορά των πυρομαχικών από ένα μεγαλύτερο πλοίο που θα ερχόταν από τις ΗΠΑ το ελληνικό λιμάνι του Αστακού. Το αίτημα όμως προς τους ναυλωτές αποσύρθηκε για λόγους ασφαλείας, επειδή ο τελικός προορισμός του φορτίου, η πόλη Ασντόντ, βρίσκεται κοντά στη Γάζα.

«Η αποστολή (...) μέσω του ελληνικού λιμένος του Αστακού δεν θα γίνει. Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι η αποστολή πολεμοφοδίων αναβλήθηκε και η EUCOM (η αμερικανική Διοίκηση στην Ευρώπη) εξετάζει τις κατάλληλες ενέργειες για την παράδοση των αντικειμένων στην αμερικανική αποθήκη στο Ισραήλ», τόνισε.

«Δεν μπορώ να παράσχω πληροφορίες για το χρονοδιάγραμμα ή την πιθανή διαδρομή, για προφανείς λόγους ασφαλείας της επιχείρησης», πρόσθεσε.

Το Πεντάγωνο είχε ανακοινώσει την Παρασκευή ότι τα πολεμοφόδια δεν θα παραδίδονταν στο Ισραήλ αλλά θα αποθηκεύονταν στη στρατιωτική αποθήκη που διατηρούν οι ΗΠΑ στην πόλη Ασντόντ.

Σχετικά με το θέμα αυτό υπήρξαν τις προηγούμενες μέρες τηλεγραφήματα διεθνών πρακτορείων ειδήσεων αλλά και δημοσιεύματα στον ελληνικό Τύπο, τα οποία όμως διαψεύστηκαν από την υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη τη Δευτέρα μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ αλλά και από τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Εξωτερικών την Κυριακή.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Μάλλον η επίθεση στον Παπανδρέου εθελοτυφλεί μπροστά στις επιλγοές της ελληνικής κυβέρνησης. Ούτε καν τόλμησε να επέμβει η υπουργός εξωτερικών, ούτε καν να παρευρεθεί ένα βουλευτής δίπλα σε αυτούς του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, ούτε μία διαμαρτυρία να οργανώσει υπέρ της ειρήνης. Τόσο ξεπουλημένη κυβέρνηση κι εμείς ασχολούμαστε με τις ανεπιβεβαίωτες θέσεις περί προσωπικής επιλογής; Είναι δυνατόν ο αντιπρόεδρος μιας παγκόσμιας οργάνωσης να είναι προσωπική επιλογή και όχι αποτέλεσμα εκλογής; Τόση αδυναμία τελικά κρίσης;

Ανώνυμος είπε...

Σταματήστε την προπαγάνδα.
Πρώτον δέν φταίει ο Μπάρακ, είναι φίλος των Παλαιστινίων και αντίθετος σε οποιαδήποτε αιματοχυσία αλλά δέν μπορεί στο Ισραήλ ποτέ ο υπουργός να πάει κόντρα στις αποφάσεις των στρατηγών του.
Δεύτερον γιατί μας στέλνει η κυβέρνηση σας απο τον Αστακό βόμβες στους Ισραηλινούς για να έχουμε πολλαπλάσια θύματα?
Απαντήστε αυτό κάνετε οτι δέν το βλέπετε και γκαρίζετε μόνο άν βρείτε κάτι που σας συμφέρει.

Ανώνυμος είπε...

propagandisti(i elpizo, aplos paraplanimene) 4:34..

diavase tin anakoinosi tou pentagonou pou leei oti itan simfonimeno apo to kalokairi na ginei metafora meso ellinikon limanion, oplon, se amerikaniki vasi sto israil apo to kalokairi,alla i elliniki kivernisi logo ton gegonoton den afise na ginei..
zita loipon,san politismenos anthropos signomi gia tin spoudi sou na katigoriseis tin xora sou..i min fonazeis xoris prota na diastayroseis tis piges sou..

Ανώνυμος είπε...

Τουλάχιστον είναι ειλικρινης, δήλωνε ότι εαν ήταν Παλαιστινιος θα ήταν τρομοκράτης....


Yossi Sarid / If you (or I) were Palestinian

By Yossi Sarid
This week I spoke with my students about the Gaza war, in the context of a class on national security. One student, who had expressed rather conservative, accepted opinions - that is opinions tending slightly to the right - succeeded in surprising me. Without any provocation on my part, he opened his heart and confessed: "If I were a young Palestinian," he said, "I'd fight the Jews fiercely, even by means of terror. Anyone who says anything different is telling you lies."

His remarks sounded familiar - I had already heard them before. Suddenly I remembered: About 10 years ago they were uttered by our defense minister, Ehud Barak. Haaretz journalist Gideon Levy had asked him then, as a candidate for prime minister, what he would do had he been born Palestinian and Barak replied frankly: "I would join a terror organization."

http://www.haaretz.com/hasen/spages/1052057.html