Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2008

«τερτσέτηδες» με προσχέδιο και ημερομηνία λήξεως!

Έληξε άδοξα η μεγάλη «δικαστική επανάσταση» των τσερτέτηδων (Ηλία Κολιούση και Ελένη Σωτηροπούλου) που «αντιστάθηκαν ηρωικά» ενάντια στις ….πιέσεις της πολιτικής εξουσίας και στις ….επεμβάσεις των ανωτέρων τους, για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου. Φαίνεται ότι δεν ικανοποιήθηκαν από τα εχέγγυα που τους προσέφερε ο πρόεδρος Γιώργος και προτίμησαν την επιστροφή στη σιγουριά της Θέμιδος.
Ήταν μια «επανάσταση» δεμένη με το timing της σκανδαλοθηρίας του Πασόκ, που προετοιμάζονταν από τον Ιούλιο, ξεκίνησε το Σεπτέμβρη και ακόμα συνεχίζεται. Η δήθεν παραίτηση των «τερτσέτηδων» είχε τη στήριξη του προέδρου Γιώργο και ήταν σχεδιασμένη από το κεντρικό επιτελείο των επικοινωνιολόγων του.
Ενδέχεται στο μέλλον να εξαργυρωθούν οι υπηρεσίες που προσέφεραν οι δύο «λειτουργοί» στην επικοινωνιακή πολιτική του «κινήματος».
Είναι κρίμα ένα κόμμα εξουσίας να «χρησιμοποιεί» δικαστές στα πλοκάμια της υπόγειας στρατηγικής του και να συμπεριλαμβάνει στα «λασπωμένα» του σχέδια και τη λειτουργία της δικαιοσύνης! Είναι ακόμα πιο κρίμα να υπάρχουν δικαστές που δέχονται να λάβουν μέρος στα σχέδια αυτά και να γίνουν πιόνια της πολιτικής διαπλοκής.
Ακόμα και αν δεν έλαβαν συνειδητά μέρος στα σκανδαλοθηρικά σχέδια της αντιπολίτευσης έπρεπε να προβλέψουν και να προλάβουν τις εξελίξεις γιατί η ανάκληση των παραιτήσεών τους αμαυρώνει το ρόλο τους και δεν δικαιώνει τη στάση τους.
Η δικαιοσύνη πρέπει να κρατά αποστάσεις από επικοινωνιακές και πολιτικές ακροβασίες. Αν δεν μπορεί τότε δεν υπηρετεί δημοκρατικά την κοινωνία και προδίδει το θεσμικό της ρόλο.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΩΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΔΙΚΩΝ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ Ο κ. ΚΟΛΙΟΥΣΗΣ; (ο επωνομαζόμενος και αδέκαστος εισαγγελέας που προσπαθεί να φιμώσει η η παλιο-Ν.Δ.)
*Το 2001 ο H. Κολιούσης ήταν εισαγγελέας στην δίκη της ΔΕΚΑ (κλέψιμο των χρημάτων των ταμείων στο ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ το 2000), παίρνοντας το μέρος της ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ή όχι; Το πράσινο δικαστήριο αθώωσε τους γνωστούς πέντε εγκάθετους του καθεστώτος, με το σκεπτικό ότι απλά εκτελούσαν εντολές του πολιτικού τους προϊσταμένου (Παπαντωνίου, που βέβαια είχαν φροντίσει να παραγραφούν οι ευθύνες του).
* Αληθεύει ότι ο εισαγγελέας Κολιούσης είναι πρώτος ξάδελφος του ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ Αχιλλέα Κολιούση;
*Αληθεύει ότι ο Αχιλλέας Κολιούσης ήταν από τα ιδρυτικά στελέχη του πασόκ και μάλιστα ήταν και ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ το 1986, επί Αντρέα Παπαντρέου;
*Αληθεύει ότι ο Αχιλλέας Κολιούσης ήταν ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ το 1996, επί Κώστα Σημίτη;

Σαν πρασινοφρουρός του κερατά μου φαίνεται.

Ανώνυμος είπε...

Τώρα μερικοί στο πασόκ (επώνυμα στελέχη δίπλα στο Γιωργάκη) συμφωνούν να ονομαστεί Μακεδονία η Βαρδαρία έτσι; Και μάλιστα ΔΗΜΟΣΙΑ σε πανελλήνιας εμβέλειας τηλεοπτικό κανάλι.
Από το καλό στο καλύτερο, θα πάτε μπροστά παιδιά μου!
Φαντάσου να γίνει το Χαζο-γκιόργκο πρωθυπουργός, με την προιστορία του στο σχέδιο Ανάν που ήθελε να διαλύσει την Κύπρο.
Θα γυρίζει γύρω γύρω στο τάφο του ο Αντρέας με αυτό το χαζοκούταβο που λέει ότι είναι γιός του.