Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2008

επικοινωνιακή ασυλία παρέχουν τα κανάλια στην εσωστρέφεια του Πασόκ

• Ο στενός μυστικοσύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου Γρηγόρης Βαλλιανάτος δίνει συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Extra και τάσσεται υπέρ της ονομασίας των Σκοπίων ως Μακεδονία, ενώ ταυτόχρονα ασπάζεται την άποψη περί ύπαρξης μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα.
• Η Αννα Διαμαντοπούλου δίνει συνέντευξη στη ΝΕΤ και, εμμέσως πλην σαφώς, επιβεβαιώνει τις πληροφορίες που τη φέρουν να εποφθαλμιά τη θέση της Λούκας Κατσέλη στον τομέα Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ, δίνοντας νέα διάσταση στον υπόγειο πόλεμο που η βουλευτής Επικρατείας υποστήριζε ότι δεχόταν από το εσωτερικό του κόμματος.
• Ο Γιάννης Ραγκούσης αναγκάζεται να στείλει τελεσίγραφο σε όσους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης πιέζουν τον Γιώργο Παπανδρέου να ανακοινώσει τα πρόσωπα με τα οποία σκοπεύει να κυβερνήσει όταν κερδίσει τις εκλογές, ώστε να μην περάσει στον κόσμο η αίσθηση της αλαζονείας του κυβερνητισμού.
• Ο Κώστας Σκανδαλίδης δίνει συνέντευξη στο “Εθνος” και προεξοφλεί το τέλος του δικομματισμού, όταν την ίδια στιγμή η Χαρίλαου Τρικούπη θέτει ως εφικτό στόχο την κατάκτηση της Κοινοβουλευτικής αυτοδυναμίας. Βγαίνει και τον αδειάζει ο πολιτικός εκπρόσωπος για θέματα εσωτερικών Χάρης Καστανίδης, που υποστηρίζει το ακριβώς αντίθετο.
• Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, από τη μια καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι ευνοεί τους τραπεζίτες και την ίδια στιγμή ανοίγει διάπλατα τις πόρτες της Χαρίλαου Τρικούπη για να τους υποδεχτεί, υιοθετώντας ταυτόχρονα τις αφορμές που προβάλλουν για να μην ενταχθούν στο σχέδιο της κυβέρνησης για τη στήριξη του χρηματοπιστωτικού συστήματος.
• Χαρακτήρα γκάφας είχε και η αντίδραση του Γιώργου Παπανδρέου για τη διαγραφή του Πέτρου Τατούλη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, καθώς υποδήλωνε στοιχεία συμπάθειας και συμπαράστασης προς το πρόσωπο του Αρκάδα πολιτικού. «Αντί να διαγράφει τα προβλήματα διαγράφει τους βουλευτές» ήταν το σχόλιο του.
• Τη δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου επιχειρεί να μαζέψει την επόμενη ημέρα ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Ραγκούσης, θέλοντας να ακυρώσει κάθε υποψία περί παρασκηνιακής υποκίνησης του βουλευτή Αρκαδίας από το ΠΑΣΟΚ. «Δεν τον αγκαλιάζουμε και δεν τον θέλουμε», λέει χαρακτηριστικά.
• Μετά την παρέμβαση Ραγκούση το επίσημο ΠΑΣΟΚ διακηρύττει ότι σέβεται τη θεσμική λειτουργία και τη συνοχή των άλλων κομμάτων και δεν επιδιώκει να αναμιχθεί στα εσωκομματικά του. Ομως, την ίδια στιγμή, κορυφαία στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης κινούνται σε ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση, με χαιρέκακες παρεμβάσεις ή εκτιμήσεις του τύπου ο Τατούλης λειτουργούσε ως “εκτελεστής” ή επεδίωκε τη διαγραφή του.
• Με έμμεσο πλην σαφή τρόπο, στελέχη του εκσυγχρονιστικού μπλοκ, όπως ο Χρήστος Βερελής, προσπαθούν να «απενοχοποιήσουν» το καταδικασμένο κυβερνητικό παρελθόν του ΠΑΣΟΚ και να αποκαταστήσουν τον Κώστα Σημίτη, κάνοντας συγκρίσεις με το παρελθόν της Νέας Δημοκρατίας και τον Κώστα Καραμανλή.
άρθρο από την εφημερίδα:"Παρασκήνιο" με τίτλο:Η «αδυναμία» του Παπανδρέου να εκμεταλλευτεί τις συγκυρίες

Δεν υπάρχουν σχόλια: