Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2008

γιατί είναι όλοι εναντίον του Καραμανλή;

[και μια άποψη διαφορετική από αυτές που συνήθως διαβάζεται εδώ μέσα:]
Ανακαλύψαμε, ότι στο ιστολόγιο του θεάτρου ΑΛΦΑ διατυπώνονται
σοβαροί πολιτικοί προβληματισμοί και γίνονται ενδιαφέρουσες συζητήσεις. Μεταφέρουμε εδώ την παρακάτω. Διαβάστε εδώ:
thealpha.gr

ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ;;
=================================
Αυτό το κείμενο, από ανώνυμο φίλο, το πήραμε πέρυσι. Και το ημοσιεύσαμε αμέσως στην ιστοσελίδα μας. Tο ξαναδημοσιεύουμε και σήμερα γιατί μελαγχολούμε διαπιστώνοντας πόσο είναι, ιλαροτραγικά, επίκαιρο…
Περιμένοντας και τις δικές σας μελαγχολικές κρίσεις..
σ.λ – http://www.thealpha.gr/

=================================
Από ένα φίλο της αλήθειας
------------------------
Τετάρτη, 29 Αύγούστου 2007
‘’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’
Γιατί μάς προειδοποιούσε το ΒΗΜΑ στις 29 Ιουνίου 2007;
===============================================
"Όταν τις ξένες δυνάμεις και τις ασύμμετρες απειλές τις υποδεικνύουν προσωπικότητες οπως ο Μίκης Θεοδωράκης",γράφει η "Πανδώρα" στο σημερινό ΒΗΜΑ, "εμένα να με συγχωρέσετε αλλά θα πάω με τις ξένες δυνάμεις»
‘’’’’’’’’’’’’’
Και συμπληρώνουμε κι εμείς:
Όταν το « ΒΗΜΑ » και όλοι οι μεγαλοεκδότες χτυπούν συστηματικά ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ άνθρωπο, εμείς είμαστε πάντα με τον άνθρωπο..»!
‘’’’’’’’’’
Και εξηγούμε τους λόγους:
‘’’’’’’’’’’’
Τι γίνεται όταν για την "εκδικητική μανία" των μεγάλων δυνάμεων, μας προειδοποιεί -και μάλιστα πρωτοσέλιδα μ' ένα παχύ "ΠΡΟΣΟΧΗ!"- το ίδιο το ΒΗΜΑ, ήδη από τις 29.6.2007 (τις μέρες δηλαδή που καίγεται η Πάρνηθα), και συμπληρώνει ότι "όλοι γνωρίζουμε πλέον πώς αντιδρούν";
‘’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’
ΒΗΜΑ – 29.6.07 = Πρώτη σελίδα,κάτω δεξιά
=============================================
ΠΡΟΣΟΧΗ
Το παιχνίδι είναι μεγάλο και η χώρα μας μικρή. Η βιασύνη του Πούτιν και οι αντιδράσεις των Αμερικανών, δείχνουν ότι η Ελλάδα έχει εμπλακεί σε μια σκληρή αναμέτρηση. Αυτονόητο είναι ότι χρειάζονται προσεκτικές αποφάσεις και ευέλικτες κινήσεις. Η Ελλάδα πρέπει να βγει κερδισμένη και να μη γίνει στόχος εκδικητικής μανίας. Διότι όλοι γνωρίζουμε πλέον πώς αντιδρούν οι μεγάλες δυνάμεις.
ΤΟ ΒΗΜΑ
==============================================
Τί ήξερε λοιπόν το ΒΗΜΑ όταν μάς προειδοποιούσε στις 29.6.2007, την ίδια εκείνη μέρα που καιγόταν η Πάρνηθα, και κορυφωνόταν – σύμφωνα με το πρωτοσέλιδό του- η αμερικάνικη "δυσφορία" για το νέο ρωσικό αγωγό του αερίου;;; Ή απάντηση σήμερα είναι προφανής:

Όταν τα «εργαλεία» των οικονομικών κέντρων εξουσίας και των Αμερικανών βάλλουν σύσσωμα, ενορχηστρωμένα και λυσσαλέα εναντίον μιας «δεξιάς» κυβέρνησης, κυβέρνησης του κεφαλαίου, κάτι δεν πάει καλά!

Όταν οι ιδεολογικές μήτρες του καθεστώτος και όλα τα πολιτικά, δημοσιογραφικά και πνευματικά τους φερέφωνα θρηνούν για το Ασφαλιστικό, τον ΟΤΕ, τη ΔΕΗ κ.λπ. ή χύνουν ποταμούς δακρύων οργής για τα σκάνδαλα και την κρατική σήψη, τότε κάτι «μαγειρεύεται»!

Οι πνιγηρές πολιτικές αναθυμιάσει που αναδίδονται από παντού και κυρίως από τους κραγμένους Αμερικανούς πράκτορες των ΜΜΕ δεν θυμίζουν απλώς το μαύρο 1989. Καταγράφουν μια κατάσταση ακόμα πιο εφιαλτική, απείρως χειρότερη και αποκρουστική.

Θα μας χαροποιούσε ιδιαίτερα να γκρεμιστεί η Ν.Δ. αν αυτό ήταν ο καρπός αγωνιστικών κινητοποιήσεων, γεγονός που θα «αφύπνιζε» την πολιτική σκέψη, θα πυροδοτούσε την πολιτική συνείδηση και θα άλλαζε του κοινωνικούς συσχετισμούς υπέρ των λαϊκών κινημάτων.

Δεν γίνεται όμως κάτι τέτοιο. Επιδιώκεται η «ανακτορική» ανατροπή της κυβέρνησης Καραμανλή από τους ίδιους τους καθεστωτικούς μηχανισμούς και τους Αμερικανούς. Και τέτοιου είδους «ανατροπές» είναι αντεπαναστατικές, σφυρηλατούν αλυσίδες ακόμα χειρότερες για το λαό. Αυτό είναι ιστορικά επαληθευμένο πολλές φορές. Κάθε «αλλαγή» εκ των άνω, από τα κέντρα σήμερα της πλανητικής εξουσίας, είναι ένα καθεστώς χειρότερο από αυτό που «ανατράπηκε»… Κι αυτό συμβαίνει ακόμη και από την εποχή του Αριστοφάνη. Τα λέει στους «ΙΠΠΕΙΣ» του.

Τι συμβαίνει όμως; Πώς σύσσωμες οι δυνάμεις του καθεστώτος θέλουν να ρίξουν μια καθεστωτική κυβέρνηση, μια «δεξιά» κυβέρνηση, το καθεστωτικό τους σπλάχνο;

Δεν θα μπορέσουμε να εξηγήσουμε αυτή την παραδοξολογία αν δεν κατανοήσουμε αυτό που λέμε από το καλοκαίρι με τους εμπρησμούς. Ότι στην Ελλάδα εκδηλώνεται ένας ανοικτός, ύπουλος, αλλά συνεχώς εντεινόμενος πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Αμερικής.

Οι εμπρησμοί αποτελούσαν την πρώτη ανοικτή εκδήλωση αυτού του πολέμου. Μια ανοικτή πολεμική επίθεση κατά της Ελλάδας. Γράφαμε τότε ότι θα περάσουμε και σε άλλες πολλές φάσεις μέχρι την ακύρωση των συμφωνιών με τη Ρωσία, συνακόλουθα μέχρι να «γκρεμιστεί» ο Καραμανλής που «τόλμησε» να «κοιτάξει» και αλλού…

Σήμερα ζούμε τη φάση των «αποκαλύψεων», των νέων εκβιασμών, της υπονόμευσης του Καραμανλή, με την αξιοποίηση των οξύτατων κοινωνικών προβλημάτων που το καπιταλιστικό καθεστώς και το κυβερνητικό του οικοδόμημα (πράσινο, γαλάζιο και ροζ) έχουν δημιουργήσει. Και καταντήσαμε, το πιο σάπιο, διαβρωμένο, διαπλεκόμενο και κατευθυνόμενο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας να μας παραδίδει μαθήματα «δημοκρατίας», «εντιμότητας» και «ήθους»… Και έπεται η συνέχεια.
Γιατί θα υπάρξει μεγάλη συνέχεια…
‘’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’
Υ.Γ. Θερμά παρακαλούμε έστω και ΕΝΑΝ δημοσιογράφο, σε μια οποιαδήποτε συνέντευξη τύπου, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, να υποβάλει, επι τέλους τρεις ερωτήσεις:
1.- Επιμένετε ακόμη στη στήριξη του σχεδίου Ανάν;
2.- Το πρόβλημα με τα Σκόπια είναι το ΟΝΟΜΑ ή ΜΕΡΟΣ ευρύτερου σχεδίου αλλαγής των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ συνόρων;
3.- Οι συμφωνίες Καραμανλή-Πούτιν,είναι θετικές ή αρνητικές;

Και δυό ερωτήσεις ειδικά για το ΠΑΣΟΚ:

α)Το παραχαιδεμένο παιδί των ΜΜΕ και πολυβραβευμένο από τις αμερικάνικες υπηρεσίες, κ.Μιχ.Χρυσοχοίδης, το έχει δηλώσει ξεκάθαρα και πολλές φορές μάλιστα: « Ο αντιαμερικανισμός είναι το νέο χόμπυ των Ελλήνων..» Ας ξεκαθαρίσουν κι αυτοί αν συμφωνούν ή όχι μαζί του..
β) Ο κ.Παπανδρέου είναι Πρόεδρος στη Σοσιαλιστική Διεθνή. Θα συμπαρασταθεί στα νοτιοαμερικάνικα,σοσιαλιστικά,κινήματα;
‘’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’
Από τις απαντήσεις τους και από πολλά άλλα,φυσικά, θα εξαρτηθεί αν πολλοί, από γεννησιμιού τους αντιδεξιοί, ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΝ , με μαύρη καρδιά, να ψηφίσουν αυτή τη φορά Καραμανλή..
====================================== Ρεσάλτο

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

EXASTAL, εγώ γνωρίζω "γιατί είναι όλοι εναντίον του Καραμανλή". Στη διεθνή στρατιωτική ορολογία θα χαρακτηρίζοταν ως M.I.A. πρωθυπουργός, ήτοι Missing In Action (αγνοούμενος).
Όπως καταλαβαίνεις, ο κόσμος δεν περιμένει και πολλά πράγματα από έναν πολιτικό που αγνοείται.
Τουλάχιστον ο μακαρίτης ο θειός του στα δύσκολα δεν κρυβόταν αλλά την κοπάναγε από την Ελλάδα, ρίχνοντας και 5-10 γαμώσταυρα.
Ενώ ο σημερινός........

Παπουτσάκης είπε...

εντάξει με φώτισες!
αυτό το Μ.Ι.Α. μούκανε φλας και βλέπω αστράκια.
Αν κατάλαβες το κείμενο δεν είναι δικό μου, αλλά του Ρεσάλτο.
Πάντως περίμενε εσύ πολλά πράγματα από τον καλυτερο που θα κάμειαναδιανομές πλούτου.
Μήπως U.F.O.(μην το ερμηνεύσω) είναι ο Παπανδρέου και πάτε με το ζόρι να μας τον σερβίρετε ως φωτισμένο ηγέτη που θα μας συνδέσει λέει τον τουρισμό με τη μεσογειακή δίαιτα, δηλαδή την κουκουβάγια και το μουσακά, ένα πράμα; Νατον χαίρεστε!

Ανώνυμος είπε...

Και τον χαιρόμαστε και πολύ σύντομα σύντομα θα τον δούμε πρωθυπουργό!
Προς το παρόν πάρε τα υπογλώσσια με ρέγουλο και θα συνηθίσεις και εσύ στην ιδέα.

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟς ΝΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΚΑΘΙΚΙΑ.
ΕΣΕΝΑ ΣΟΥ ΤΑΞΑΝΕ ΘΕΣΟΥΛΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ;
ΚΟΙΤΑΞΕ ΝΑ ΣΕ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΨΕΙ ΣΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΤΕΤΡΑΔΙΑ ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ..... ΞΕΡΕΙΣ

Ανώνυμος είπε...

na simperano loipon kai ego(simfona me tin logiki tou 12:23) oti o "entimos" papandreou kai "mellontikos" kataliloteros kai prothipourgos, itan kai aytos M.I.A. otan ola ta troktika tou pasok (pou exei akoma kai krata dipla tou sto komma) trogane me xrises koutales ...

alla kai otan ton episkeptontousan sto ipourgeio oi ellines "mesolavites" tou C4I me tous amerikanous dieythintes, den katalave ti thelane...

an kai tote tha ton xaraktirizame os M.I.Z.A.D.O.R.O.(an theorisoume oti i iposxesi gia voithia sto oneiro tis prothipourgias, enanti antalagmaton einai miza...)