Πέμπτη 10 Ιουλίου 2008

νεοβαρβαρισμός στο Φρε της Κρήτης:κρέμασαν και σούβλισαν σκύλο….για να περάσει η ώρα!

«Άγνωστοι» από το χωριό Νεροχώρι, προχθές, κακοποιήσαν μέχρι θανάτου ένα σκυλί. Στη συνέχεια το «σούβλισαν», το περιέφεραν στο κέντρο του χωριού και τέλος το κρέμασαν στην πλατεία, περιχαρείς για την πράξη τους.

Φιλοζωικές οργανώσεις των Χανίων συναντήθηκαν με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Βαγγέλη Σαματά, ζητώντας τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του προβλήματος κακομεταχείρισης και μαζικών δηλητηριάσεων αδέσποτων ζώων. Οι μαζικές δηλητηριάσεις αδέσποτων ζώων είναι συχνότατο φαινόμενο στην Κρήτη.

Η κ. Αναστασία Μπομπολάκη, πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Ζώων στα Χανιά δήλωσε:«Καταδικάζουμε ένα θλιβερό και αποτρόπαιο έγκλημα που έγινε στο χωριό Νεροχώρι του δήμου Φρε, όπου ένα σκυλάκι σκοτώθηκε, χτυπήθηκε μέχρι θανάτου, σουβλίστηκε και στη συνέχεια κρεμάστηκε. Καλούμε το δήμαρχο Φρε κ. Νίκο Γιαννούλη να πάρει άμεσα θέση, να καταδικάσει το περιστατικό και όχι μόνο», και πρόσθεσε: «Σαν σύλλογοι έχουμε έρθει σε επαφή με εταιρείες τοποθέτησης καμερών. Όσοι καταγραφούν να δηλητηριάζουν ζώα θα υποστούν τη μεγαλύτερη των ποινών».

Κανένας πάντως από το χωριό δεν κατήγγειλε τους δράστες!

Τον αποτροπιασμό του εξέφρασε και ο αντιδήμαρχος Βαγγέλης Σαματάς:«Καταδικάζω απερίφραστα αυτές τις πράξεις που έγιναν. Μας προσβάλλουν όλους σαν ανθρώπους και πάνω από όλα αυτό που γίνεται πρέπει να σταματήσει άμεσα και οι υπεύθυνοι να οδηγηθούν στη φυλακή και να παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη, γιατί δεν τους αρμόζει να ζουν ελεύθεροι. Τους αρμόζει η φυλακή και τίποτα άλλο. Αυτά τα πράγματα είναι πρωτόγνωρα».

Το φαινόμενο της κακοποίησης διαφόρων ζώων και περιφοράς τους έπειτα ανά το χωριό, έχει παρατηρηθεί διαχρονικά σε διάφορα σημεία της Κρήτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: