Τρίτη 19 Ιουνίου 2007

Νέο θύμα του βάρβαρου έθιμου της μπαλωθιάς, μια 11χρονη στην Κρήτη.

Ο κατάλογος των θυμάτων "της μπαλωθιάς" είναι μεγάλος και δε λέει να βάλει...τελεία και παύλα. Παρά τις κατά καιρούς "σταυροφορίες" κατά "της μπαλωθιάς" το εμπόριο όπλων ανθεί στην Κρήτη, σε τέτοιο σημείο που να θεωρείτε πανεύκολο να βρεις όπλα και σφαίρες στο νησί. Οι θιασώτες αυτής της τρέλας υποστηρίζουν ότι είναι έθιμο ενώ οι αντίπαλοι "φοβούνται να μιλήσουν" και γιατί άραγε να μπλέξουν στα καλά καθούμενα;
Τελευταίο θύμα του βάρβαρου έθιμου είναι η 11χρονη Ειρήνη Περβολαράκη που πήγε για Σαββατοκύριακο στο χωριό Σάρχο. Κάποιοι όμως έπαιζαν "μπαλωθιές" στον διπλανό Κρουσώνα. Η σφαίρα πιστεύεται, διέγραψε την πορεία της και στην κάθοδό της, βρήκε την Ειρήνη, στον αριστερό της ώμο, ενώ έπαιζε στα σοκάκια του Σάρχου. Πέρασε ξυστά από την καρδιά της και σφηνώθηκε στο τελευταίο πλευρό. Τριγύρω στο σοκάκι βρέθηκαν κι' άλλες σφαίρες, δηλαδή κινδύνεψαν κι' άλλα παιδιά. Οι "ανδρείοι" που μπαλωτάριζαν τον αέρα δεν θα καταλάβουν ποτέ την εγκληματική τους συμπεριφορά. Σίγουρα μετά από λίγα Σαββατοκύριακα θα ξαναμεθύσουν και θα επιστρέψουν στη μεθυσμένη βαρβαρότητά τους.
Ο πατέρας της μικρής εκφράζει την πικρία του και την οργή του, για το φαινόμενο των άσκοπων πυροβολισμών που διασύρει την Κρήτη πανελληνίως, και πιστεύει ότι πρέπει να ληφθούν δραστικά μέτρα:«δυστυχώς όλοι κινητοποιούνται όταν συμβεί το κακό. Μετά ξεχνούν τα πάντα»
Αύριο, η Ειρήνη θα υποβληθεί σε επέμβαση για την αφαίρεση της σφαίρας. Ανυπομονεί να γίνει καλά για να αποκτήσει το πολυπόθητο δώρο της, ένα ποδήλατο, που της έταξε, ο πατέρας της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: