Πέμπτη 31 Μαΐου 2007

Νέα μόδα στην Κρήτη : παίρνεις το ΑΤΜ και φεύγεις.

Σε επιδημία εξελίσσεται στην Κρήτη η κλοπή των ΑΤΜ. Φαίνεται ότι υπάρχουν αρκετές σπείρες με αντικείμενο την κλοπή ΑΤΜ αλλά τελευταία έχει εμφανιστεί μια πενταμελής ομάδα που λειτουργεί με πρόγραμμα και σε τακτά χρονικά διαστήματα….γνωστή και ως «σπείρα με τα Καλάσνικοφ».

Εμφανίζονται με στολές παραλλαγής, καλογυαλισμένα Καλάσνικοφ, κλεμμένα 4x4, τσιλιαδόρους, πυροβολούν στον αέρα ασταμάτητα και επιτίθενται σε όλη την Κρήτη. Ο χρόνος που τώρα χρειάζονται για να ξεπατώσουν ένα ΑΤΜ είναι μόλις 5 λεπτά.


Κάποιες άλλες ομάδες χρησιμοποιούν μπουλντόζες, η σπείρα όμως με τα Καλάσνικοφ, έχει βρει τρόπους και «αδειάζει» το μηχάνημα χωρίς να το σηκώσουν, το σπάνε με διάφορους τρόπους, κυρίως το τρακάρουν, αλλά αν δουν ότι το μηχάνημα έχει μουλαρώσει….το παίρνουν και φεύγουν.


Έκαμαν απόπειρες ληστειών, όπως στην Αγροτική Τράπεζα Κρουσώνα, αλλά είδαν ότι δεν ήταν το αντικείμενό τους, οπότε και απέκτησαν ειδικότητα στα ΑΤΜ.


Η αστυνομία πιστεύει ότι είναι θέμα χρόνου η σύλληψή τους, επειδή δεν έχουν πάρει ποτέ τις απαραίτητες προφυλάξεις και ήδη υπάρχουν ενδείξεις για δύο άτομα.


Πιστεύεται ότι η ίδια ομάδα χτύπησε τη χρηματαποστολή της ΑΤΕ στις Γωνιές Μαλεβυζίου, την Παγκρήτια στο Ζαρό, την Alpha Bank στο Γάζι(με ακάλυπτα πρόσωπα), την Alpha Bank ( έχουν ιδιαίτερη αδυναμία στην Alpha Bank) στην Ιεράπετρα και το μηχάνημα της Alpha Bank στο πολυκατάστημα Makro Ηρακλείου, όπου και τους κατέγραψε το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης του πολυκαταστήματος.


Η πιο σαματατζίδικη ληστεία τους ήταν αυτή στο Ζαρό, όπου μπήκαν ουρλιάζοντας και πυροβολώντας μανιωδώς στον αέρα, έφτασαν έξω από την Παγκρήτια Τράπεζα Ζαρού, πυροβολώντας ασταμάτητα, έδεσαν με ιμάντες το ΑΤΜ, το τράβηξαν και το έσερναν πάνω κάτω στο χωριό, προκαλώντας τρόμο και πάταγο. Πλήρης ενθουσιασμού και με το τρόπαιο έφτασαν στη λίμνη Βωτόμου. Εκεί έσπασαν το μηχάνημα και πήραν την κασέτα με τα χρήματα.

εφημερίδα πατρίς

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σε ποιό κόσμο και ποιό αιώνα βρίσκονται, αυτοί οι Κρητικοί;

Ανώνυμος είπε...

οι κλέφτες με τα ΑΤΜ

Ανώνυμος είπε...

Σιγά τη ζημιά που έπαθε ο βρωμιάρης ο Κωστόπουλος

Ανώνυμος είπε...

Ζήτω τα παιδιά με τα Καλάσνικοφ

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω αλλά θα πρέπει να μην κάνουν σφαίρες και μαστούρα τις λείες τους αλλά να βοηθάνε και κανένα φτωχό.....

Ανώνυμος είπε...

Κάθε πότε χτυπάνε;
Και λες ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Ανώνυμος είπε...

Χθες πήραν άλλο ένα ΑΤΜ...απίστευτο.......

Ανώνυμος είπε...

02 / 06 / 2007

Μηχάνημα αυτόματης ανάληψης χρημάτων (ΑΤΜ) που βρισκόταν σε κεντρικό σημείο στην περιοχή Αγίας Φωτεινής Αμαρίου Ρεθύμνου έκλεψαν άγνωστοι τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Οι δράστες «ξήλωσαν» το ΑΤΜ από τον τοίχο και το φόρτωσαν στο αγροτικό αυτοκίνητο 4X4 με το οποίο διέφυγαν.

Το μεσημέρι η αστυνομία εντόπισε το αυτοκίνητο σε δύσβατη περιοχή του Ψηλορείτη. Μαζί βρέθηκε και το ΑΤΜ, το οποίο σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία δεν παραβιάστηκε.

Πρόκειται για το πέμπτο κρούσμα κλοπής ΑΤΜ στην Κρήτη σε διάστημα λίγων μηνών.