Δευτέρα 28 Μαΐου 2007

χοντρή επίθεση Βενιζέλου σε Παπανδρέου.

Διπλή επίθεση Βενιζέλου στον Παπανδρέου. Τον κατηγόρησε ανοιχτά για τον τρόπο που το επιτελείο του διαχειρίζεται το σκάνδαλο των ομολόγων. Είναι η δεύτερη φορά που ο πονηρός Ευάγγελος "προειδοποιεί" τον πρόεδρο Γιώργο. Τη στιγμή μάλιστα που ο πρόεδρος έχει αποφασίσει να αναδείξει και χειριστεί το σκάνδαλο των ομολόγων ως βασικό προεκλογικό ατού. Η αλεπού όμως κρατά αποστάσεις και διατυπώνει ευθαρσώς την άποψη ότι «ουδείς επιθυμεί τη διολίσθηση του πολιτικού βίου σε κλίμα τύπου 1989». Τουτέστιν, Γιώργο έχεις πάρει το λάθος δρόμο που οδηγεί στο βρώμικο 89. Βέβαια οι ίδιοι μηχανισμοί που είχαν στήσει το βρώμικο 89 εναντίον του Ανδρέα Παπανδρέου....[ΕΘΝΟΣ , ΝΕΑ , ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ]....οι ίδιοι τώρα πάνε να στήσουν ένα ιδιότυπο βρώμικο 2007 στον Καραμανλή. Υπονοεί μάλιστα ότι με τη σύμπραξη αυτή το πρώτο θύμα είναι «η χώρα και οι θεσμοί, οι ρυθμοί ανάπτυξης, το πολιτικό κλίμα και τα δημοσιονομικά δεδομένα.»

Αυτή τη φορά όμως μοιάζει με φάρσα το σκηνικό που πάνε να στήσουν η σύμπραξη προέδρου Γιώργου και ΜΜΕ. Αργότερα ο Ευάγγελος θα επιμένει ότι τους προειδοποίησε και μάλιστα την κατάλληλη στιγμή. Δηλαδή ο κυριότερος δελφίνος του πασόκ προετοιμάζεται για το μετεκλογικό τοπίο που θέλει τους νταβατζήδες και το πασόκ ηττημένους, και ξανά αντιπολίτευση.

Σχολίασε και τη φράση του προέδρου για κουρασμένα και φθαρμένα πρόσωπα που έχουν προσβληθεί από το σύνδρομο της μονιμότητας. Τέτοιοι χαρακτηρισμοί πιστεύει δεν τον αφορούν προσωπικά.
Και ρίχνει την μπηχτή ότι ο ίδιος έχει τα μισά χρόνια του Παπανδρέου στην πολιτική.

Το εσωκομματικό παιχνίδι στο πασόκ προβλέπεται ενδιαφέρον. Εμφανίζονται δύο κύριες τάσεις. Η μια που επιθυμεί διακαώς τη νίκη στις επόμενες εκλογές γνωρίζοντας όμως ότι κάτι τέτοιο είναι σχεδόν αδύνατο. Και η άλλη που ζητά ήττα του προέδρου αλλά το "φωνάζει" από μέσα της. Για να αντιμετωπίσει τη θύελλα Βενιζέλου στο ομιχλώδες μετεκλογικό τοπίο του πασόκ, ο Παπανδρέου οργανώνει από τώρα μια τρόϊκα διαχείρησης της ήττας που αποτελείται από τους Λαλιώτη, Αθανασάκη και Ευθυμίου. Αυτοί θα επιφορτιστούν με την αντιμετώπιση της αμφισβήτησης του προέδρου και των σεναρίων διαδοχής που επεξεργάζονται διάφορα κέντρα, στο πασόκ. Στο βάθος εμφανίζονται και σενάρια διάσπασης του πασόκ. Ένα Παπανδρεϊκό σοσιαλφιλελεύθερης τάσης και ένα Βενιζελικό, αριστερολαϊκίστικης τάσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: