Τρίτη 15 Μαΐου 2007

Τα ψέμματα του πασόκ για την οικονομία.

Πριν μια βδομάδα ο M. Eβερτ, απεκάλεσε το πασόκ και τους "οικονομολόγους" του: Κασσάνδρες που διαψεύσθηκαν παταγωδώς. Στελέχη του πασόκ με δριμείες επιθέσεις κατηγορούσαν επί δύο χρόνια την κυβέρνηση ότι με την πολιτική της, η οικονομία έχει περιέλθει σε ύφεση μετά το 2004. Διαψεύστηκαν παταγωδώς. Ευτυχώς οι επίτροποι της Ένωσης δεν ακούνε το πασόκ και μας τα λένε αντίθετα από τις δυσοίωνες προβλέψεις των "οικονομολόγων" του.

Ο Έβερτ υπενθύμισε ότι η ίδια η Eurostat επιβεβαίωσε ότι «το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας βρισκόταν το 2003 στο 6,2% του ΑΕΠ και όχι στο 1,7% που το είχε εμφανίσει η κυβέρνηση Σημίτη με λογιστικές αλχημείες», και ο ρυθμός ανάπτυξης που τροφοδοτούνταν, τότε, από τα ολυμπιακά έργα δεν διαχεόταν στο σύνολο της οικονομίας με αποτέλεσμα την έξαρση της ανεργίας στο 11,4% το πρώτο τρίμηνο του 2004 και την εκτίναξη του δημοσίου χρέους στο 109,5% του ΑΕΠ.
«Κατά τη διάρκεια της τριετούς διακυβέρνησης από τη Ν.Δ. τα οικονομικά στοιχεία άλλαξαν», προσθέτει ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ. και ενδεικτικά αναφέρει την αύξηση του ρυθμού ανάπτυξης στο 4,3% με κύριο μοχλό τις επενδύσεις που αυξήθηκαν κατά 9,8%, την εντυπωσιακή αύξηση των εξαγωγών κατά 18,2% και τη μείωση της ανεργίας στο 8,3%. «Ο ελληνικός λαός έχει μνήμη και κρίση και οι λογιστικές αλχημείες του ΠΑΣΟΚ δεν μπορούν να υποβαθμίσουν τα επιτεύγματα της κυβέρνησης στην οικονομία», κατέληξε στην επίθεσή του ο Έβερτ.


Εδώ θα υπενθυμίσουμε λίγες δηλώσεις στελεχών του πασόκ στο πρόσφατο παρελθόν που όλες τους απορρίφθηκαν από την πραγματικότητα :

22 Δεκεμβρίου 2005 : Γ. Παπανδρέου : "Τι απαντάτε όμως εσείς, κύριε Καραμανλή, όταν ο δικός σας προϋπολογισμός, ο εικονικός, αποτυπώνει μια περιοριστική πολιτική και μόνο; Νομίζετε ότι με τον τρόπο αυτό θα βάλετε τάξη, θα αυξήσετε τις επενδύσεις και την ανάπτυξη της οικονομίας μας; Νομίζετε ότι θα μειώσετε τα ελλείματα με τον τρόπο αυτόν;" .....διαψεύστηκε!

15 Νοεμβρίου 2005 : Β. Παπανδρέου : "η επιτήρηση στην οποία μας έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παραταθεί και το 2007. Είναι αδύνατον μέσα στο 2006 να πέσει το έλλειμμα κάτω από το 3% με διαρθρωτικά μέτρα" .........διαψεύστηκε!

10 Οκτωβρίου 2006 : ενημερωτικό σημείωμα πασόκ : "η κυβέρνηση αναθεώρησε και πάλι τα στοιχεία αύξησε το ΑΕΠ κατά 25% για να μειωθεί το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ και το έλλειμμα κάτω από το 3%. Προκύπτει ότι το πραγματικό έλλειμμα για το 2006 υπερβαίνει το 3%" .........διαψεύστηκε!

3 Οκτωβρίου 2006 : Β. Παπανδρέου : " Όσον αφορά την αποτελεσματικότητά σας είπα ότι ούτε τα ελλείμματα έχουν ουσιαστικά μειωθεί, ούτε το δημόσιο χρέος έχει μειωθεί" ........διαψεύστηκε!

28 Σεπτεμβρίου 2006 : Β. Παπανδρέου : "εάν θα βγούμε ή όχι από την επιτήρηση θα εξαρτηθεί από το ύψος της αναθεώρησης και από την υλοποίηση του προϋπολογισμού που εκτελείτε τώρα" .........διαψεύστηκε!

27 Απριλίου 2006 : Β. Παπανδρέου : "ακόμη και αν η κυβέρνηση λογιστικά ρίξει το έλλειμμα κάτω από 3% αυτό δεν σημαίνει ότι η χώρα μας θα βγει από την επιτήρηση. Γιατί θα υπάρξει μια πολιτική αξιολόγηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή" ........διαψεύστηκε!
Επιμένουμε στη Β. Παπανδρέου γιατί θέλει λέει να γίνει Υπουργός Οικονομίας. Με τέτοια προβλεπτικότητα καλύτερα να κάτσει σπίτι της.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: