Κυριακή 6 Μαΐου 2007

Έχει τεράστιες πολιτικές ευθύνες, ο Παπανδρέου για τα κρυφά ομόλογα του 2002-03, που έπαιζαν τα ταμεία με την «Ακρόπολις».

O ΓΑΠ κινδυνολογεί, παραπληροφορεί και λασπολογεί ασύστολα και ανεύθυνα. Σύμφωνα με τους συμβούλους του έτσι θα καθιερωθεί στο κόμμα του και θα κερδίσει τις εκλογές . Δημιουργώντας ανασφάλεια πιστεύει συντελεί στη μείωση της διαφθοράς που τα δικά του παιδιά ενίσχυσαν ή δημιούργησαν. Έχει βρει τώρα την πιπίλα των «αποθεματικών των Ταμείων». Ανερυθρίαστα, ως μέγας εξαγνιστής, διαγράφει το παρελθόν του πασόκ, και χωρίς θέσεις και ουσία εγκαταλείπει τα προβλήματα του τόπου και «γλύφει» το γλειφιτζούρι των ομολόγων. Κατηγορεί τον Καραμανλή για οργανωμένη λεηλασία και με πλεόνασμα αλαζονείας προδικάζει ότι και ο Καραμανλής θα είναι μια «παρένθεση» στην πολιτική ζωή του τόπου. Θάρθει δηλαδή αυτός……ο Μεσσίας και θα μας αλλάξει την πίστη, δε θα ξεκολλά με τίποτα από την εξουσία. Θα κατσικωθεί στα αξιώματα….θα το πνίξει το κουνέλι της εξουσίας, να μην του το πάρει άλλος. Ο ΓΑΠ σταθερά παραποιεί και διαστρεβλώνει. Αυτό αποδεικνύει την πολιτική του, αδυναμία.

Στην απόγνωσή τους, υψηλόβαθμοι πασοκικοί κύκλοι σε συνεργασία με τα ΜΜΕ των νταβατζήδων έχουν ενεργοποιήσει σχέδιο με το οποίο «δαιμονοποιούν» κάθε μορφή επένδυσης που πραγματοποιήθηκε επί Καραμανλή και ταυτόχρονα, ξεδιάντροπα αφήνουν ανέγγιχτα τα τεράστια οικονομικά εγκλήματα του πασόκ. Μάλιστα τη στιγμή που τα αποθεματικά των ταμείων όχι μόνο μειώθηκαν αλλά αυξήθηκαν, από πάνω. Στην πραγματικότητα η περιουσία των ταμείων σε μετοχές, ομόλογα και αμοιβαία κεφάλαια είχε μειωθεί κατά την περίοδο 1999-2002 και όχι τώρα. Είχε μειωθεί κατά 13,4%. Είχαν χαθεί τουλάχιστον 1,6 δις ευρώ. Σήμερα, η περιουσία των Ταμείων αυξήθηκε αλλά αυτό δεν αρέσει ούτε στον Παπανδρέου ούτε . Και αυξάνεται σημαντικά. Από τα περίπου 22 δις ευρώ, που ήταν το 2003, έφτασε στα σχεδόν 29 δις ευρώ το 2005 και εκτιμάται ότι, ήδη, υπερβαίνει τα 31 δις ευρώ. Και όλα αυτά άρχισαν να δημιουργούνται μετά τους νόμους του ΄90 και του ‘92, αφού πρωτύτερα, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, θυμηθείτε, ήταν είδηση κάθε φορά που βρίσκονταν δάνεια για να πληρωθούν οι συντάξεις.

Τα νταβατζίδικα μέσα επανειλλημένα και με σχέδιο θάβουν τα σκάνδαλα του πασόκ, τα κρύβουν όμως απλά κάτω από το χαλί. Ο κόσμος θέλει να μάθει τα εγκλήματα τουπασόκ και θα τα μάθει. Η καταπράσινη ‘‘Ακρόπολις Χρηματιστηριακή’’ το 2002 που ο Παπανδρέου ήταν βασικό στέλεχος της Κυβέρνησης πασόκ και ίσως και με τις ευλογίες του, είχε στήσει κανονικό μηχανισμό εκμετάλλευσης των Ταμείων και έκανε πάρτυ και αρπαχτή επί των ημερών του. Η πράσινη Ακρόπολις (πρέπει να πει κάποιος στον Παπανδρέου το ρόλο Πρινιωτάκη και τι ψηφίζει ο Πρινιωτάκης….οι πάντες γνωρίζουν ότι είναι πράσινος μα καταπράσινος επιχειρηματίας που μεγαλούργησε επί Σημίτη, τώρα όμως δεν τον ξέρουν τον άνθρωπο…νίπτουν τας χείρας τους. Όταν όμως εκβίαζε για να φέρει ψήφους στο πασόκ ήταν καλός.) Ο Πρινιωτάκης λοιπόν έπαιζε ανοιχτά τα λεφτά των ταμείων και όλο το πάρτυ το ονόμαζαν, τα παπαγαλάκια, επενδύσεις. Σταθερά όμως τα ταμεία έχαναν παίζοντας με την Ακρόπολις. Φυσικά ποτέ κανένας από το πασόκ δεν ενοχλήθηκε. Μήπως έτρωγαν και κάποιοι από το πασόκ ή και τα ταμεία του πασόκ και γι’ αυτό τώρα το πασόκ ενωμένο, δυνατό δεν θέλει να προχωρήσουν οι έρευνες και τα παίζει όλα για όλα για να ξανάρθει στην εξουσία και να τα θάψει όλα;

Γιατί κ. Παπανδρέου κρύβεστε πίσω από το δαχτυλάκι σας, τα ψέματά σας και τις ύβρεις σας;

2 σχόλια:

Καρχιμοπαθής είπε...

Χθες έκλεβαν, λεηλατούσαν συγκάλυπταν. Σήμερα δικάζουν...

Το ΠΑΣΟΚ δεν αλλάζει. Είναι και θα παραμείνει το ίδιο. Μια συμμορία πλιατσικολόγων...

Ανώνυμος είπε...

το άτομο είναι out τελείως, βρίσκεται κάπου αλλού και νομίζει ότι ηγείται ενός κόμματος που μόλις δημιουργήθηκε για την πάρτη του....
Φλου γιωργάκης