Κυριακή 18 Μαρτίου 2007

Χαστούκι της ένωσης τηλεοπτικών τεχνικών Βορείου Ελλάδος στο Λάκη Λαζόπουλο για την πατάτα των κουκουλοφόρων



Μεγάλος ο θόρυβος για τους κουκουλοφόρους μέσα στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης κατά τη διάρκεια ενός από τα λεγόμενα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια. Ανερυθρίαστα κατηγορήθηκε η κυβέρνηση ότι καλύπτει και υποθάλπει το φαινόμενο τον κουκουλοφόρων και σε αυτό το κατηγορητήριο συμμετείχε έντονα και ο Λάκης Λαζόπουλος με το "Αλ Τσαντίρι Νιούζ". Χωρίς καμία διασταύρωση έδειχνε τους περίφημους κουκουλοφόρους να προσπαθούν να κρύψουν τα πρόσωπά τους και χωρίς κανέναν ενδοιασμό έδεσε τους ανθρώπους που προσπαθούσαν να κρύψουν τα πρόσωπά τους με τη δράση των κουκουλοφόρων.

Η "ένωση τεχνικών τηλεοπτικών σταθμών Βορείου Ελλάδος" αφού "ανέλαβε την ευθύνη" των κουκουλοφόρων εντός του υπουργείου, εξέδωσε σκληρότατη ανακοίνωση εναντίον του Λάκη Λαζόπουλου.
Στην ανακοίνωση αυτή τονίζονται τα εξής : "Με μεγάλη μας έκπληξη και δυσαρέσκεια ακούσαμε τον κ. Λ. Λαζόπουλο να ανακαλύπτει πίσω από κάθε κουκουλοφόρο έναν τεχνικό τηλεόρασης. κ. Λαζόπουλε, εμείς είμαστε το μόνο χειροπιαστό για τον κόσμο κομμάτι της τηλεόρασης, που στα πεζοδρόμια αντιμετωπίζουμε τις αντιδράσεις (ξυλοδαρμούς, τραυματισμούς, απειλές για την οικογένειά μας κ.λπ.), στις διάφορες "πολιτικές" και ''στρατηγικές" των τηλεοπτικών σταθμών και στην κάθε κουβέντα, άποψη και θέση των παρουσιαστών, των δημοσιογράφων, ακόμη και τη δική σας που με άνεση εκφράζεται μέσα σε ένα καλά φρουρούμενο τηλεοπτικό στούντιο".
Ο Λαζόπουλος φυσικά τήρησε την τακτική του ιχθύος. Σιγή. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω η ανακοίνωση των τεχνικών. Ο Λαζόπουλος μπορούσε άνετα να ζητήσει μια συγνώμη αλλά προτίμησε τη σιγή. Θα μπορούσε τουλάχιστον να απαντήσει στη σκληρή κριτική της ένωσης. Αντί όμως απάντησης έδειξε πλάνα ξυλοδαρμών μεταξύ φοιτητών και ματατζήδων. Εδώ τουλάχιστον θα μπορούσε να υπενθυμίσει ότι για να δείξει αυτές τις εικόνες μάλλον κάποιος τεχνικός τηλεόρασης θα έπρεπε να παρίσταται και με κίνδυνο της ζωής του να αποθανατίσει τις σκηνές αυτές και από την ασφάλεια του στούντιο να τις επιδεικνύει ο Λάκης.

Ερώτηση : Μήπως ο προβοκάτορας σε αυτή την περίπτωση είναι ο ίδιος ο Λαζόπουλος; Ο Λάκης ήξερε πολύ καλά ότι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι ήταν τεχνικοί της τηλεόρασης που προσπαθούσαν να κρύψουν τα πρόσωπά τους. Παρά ταύτα επιχείρησε να χειραγωγήσει την κοινή γνώμη με βάση αποκλειστικά τις προσωπικές του πεποιθήσεις και όχι με βάση την αντικειμενικότητα. Πάντως ότι και να πούμε ο Λάκης έχει έτοιμη την απάντηση : «εγώ κύριέ μου κάνω επιθεώρηση, δεν έχω καμία σχέση με σοβαρές εκπομπές. Οποιαδήποτε κριτική στην εκπομπή μου, πρέπει να γίνεται πάντοτε με γνώμονα τον επιθεωρησιακό χαρακτήρα των εκπομπών μου»

Λάκη, το σωστό είναι να ζητήσεις συγνώμη και από τους τεχνικούς και από το Υπουργείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: