Κυριακή 18 Μαρτίου 2007

Ακούστηκε το χαστούκι Πούτιν-Καραμανλή σε Γιωργάκη-Μπόμπολα και Μπράιζα

Το φιάσκο του Παπανδρέου Μπόμπολα

Όλοι θυμόμαστε τον πρόεδρο Γιώργο να αποδοκιμάζει τον Καραμανλή για κάποιες δηλώσεις που έκανε ο Πούτιν, αρχές Φλεβάρη.Με αυτές τις δηλώσεις ο Πούτιν, απλά, ζητούσε από την Ελλάδα και τη Βουλγαρία να επιλύσουν τα μεταξύ τους προβλήματα και να επισπεύσουν τις διαδικασίες για τις τελικές υπογραφές στον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη. Οι γνώστες του αντικειμένου αμέσως κατάλαβαν ότι οι δηλώσεις αυτές αφορούσαν και πίεζαν περισσότερο τη Βουλγαρία και λιγότερο την Ελλάδα.

Βγαίνει τότε ο Γιώργος στο βήμα της Βουλής και κατακεραυνώνει τον Καραμανλή με τις εξής δηλώσεις:"Η δήλωση Πούτιν εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση σε ένα θέμα που θεωρούσε κεντρικό και μεγάλη επιτυχία. Και θυμόμαστε τις τυμπανοκρουσίες του κ. Καραμανλή και του κ. Σιούφα. Τέτοια δήλωση στα δικά μας χρόνια δεν είχαμε, κύριοι συνάδελφοι της Ν.Δ.».

Όλως περιέργως, την ίδια μέρα η εφημερίδα του Μπόμπολα : «Έθνος», έδινε γραμμή στον Παπανδρέου για το πώς να αντιμετωπίσει στο συγκεκριμένο τον Καραμανλή. Κυκλοφόρησε με κατάμαυρο πρωτοσέλιδο : «ΨΥΧΡΟΛΟΥΣΙΑ Πούτιν σε Καραμανλή». Και εξηγούσε παρακάτω ο Σαραντάκος της δημοκρατίας, του λαού και της προόδου : «Σε φιάσκο με ανυπολόγιστες συνέπειες για το διεθνές κύρος της χώρας τείνει να εξελιχθεί για την κυβέρνηση ο πετρελαιοαγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης, τον οποίο….διαφήμιζε ως εθνική επιτυχία μέχρι πρόσφατα ο ίδιος ο πρωθυπουργός αλλά και το σύνολο σχεδόν των μελών του υπουργικού συμβουλίου. Ο πρόεδρος της Ρωσίας με μια αυστηρή δήλωση όχι μόνον αποκάλυψε την αδυναμία της ελληνικής κυβέρνησης να συνεννοηθεί με τη Σόφια, αλλά προειδοποίησε ευθέως ότι εάν τα προβλήματα δεν ξεπεραστούν τότε η Ρωσία θα αναζητήσει άλλες χώρες προκειμένου να συνεργαστεί για τη μεταφορά πετρελαίου».

Περιέργως και ο Αμερικανός βοηθός υφυπουργού εξωτερικών κ. Μπράιζα έπαιξε το δικό του ρόλο και στο δημοσίευμα του Έθνους και στις δηλώσεις Παπανδρέου. Όλο το σκηνικό συνδέεται και κυρίως περιέχει μεγάλο παρασκήνιο.

Εδώ όμως ασχολούμαστε με την περίεργη κοινή στάση Έθνους - Γιωργάκη. Γιατί μας έχει πρήξει ο πρόεδρος Γιώργος για τη στάση που έχουν απέναντί του τα μέσα ενημέρωσης αλλά εμείς τους βλέπουμε να συμβαδίζουν και να βαδίζουν σε κοινή πορεία συμφερόντων. Όμως μετά τις πρόσφατες υπογραφές για τον αγωγό, η υπόθεση εξελίχθηκε σε φιάσκο για τον Μπόμπολα και τον Παπανδρέου. Έπεσαν και οι δύο μέσα στο φιάσκο της δικής τους λασπολογίας. Και οι δυο, κάνουν τα πάντα για να γυρίσει η Ελλάδα πίσω στο Μπομπολιστάν. Κάνουν τα πάντα να μην ξεκινήσει κανένα έργο ο Καραμανλής. Κάνουν τα πάντα να αποτύχει ο Καραμανλής, χτυπώντας ακόμα και εθνικά επικερδής συμφωνίες που έχει στην ατζέντα του ο πρωθυπουργός. Στην προσπάθειά τους να κοντύνουν την τεράστια επιτυχία της Ελλάδας εντάσσονται και οι φιλολογίες των "γαλάζιων ομολόγων" και οι λίβελοι της "γαλάζιας παράγκας". Άραγε αυτά ποιός τα σκέφτηκε πρώτος ο Μπόμπολας ή το επιτελείο Γιωργάκη; Μήπως συνεργάζονται στενά αυτά τα δύο κέντρα αποφάσεων και ντρέπονται να μας το πούνε;

Παπανδρέου και Μπόμπολα, θα έπρεπε να ζητήσετε συγνώμη και από τον Πούτιν και από τον Καραμανλή.

Del.icio.us : ,

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

to PASOK einai edo enomeno dynato

Παπουτσάκης είπε...

το πασόκ είναι απαραίτητο να είναι εδώ και ενωμένο και δυνατό,

αλλά να πηγαίνει μπροστά

και όχι με οπισθοδρομικές πολιτικές
να προσπαθεί να ξανάρθει στην εξουσία.
Εάν ξανάρθει στην εξουσία με τέτοια μυαλά και τέτοιες πολιτικές
(σίγουρα είναι απαραίτητο να ξανακυβερνήσει...στο μέλλον)
όπως ακριβώς τους έχουμε γνωρίσει μέχρι τώρα, τότε τίποτα δεν θ' αλλάξει στην Ελλάδα.

Αυτό που ζητώ από τους πολιτικούς είναι "να αλλάξουν τα πάντα"
Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αλλάξει η Ελλάδα που μας άφησε το πασόκ.
Άρα το πασόκ οφείλει να αλλάξει....

Ανώνυμος είπε...

Έχει δίκιο ο exastal.
το πασόκ ξέχασε,
αλλά εμείς δεν πρέπει να ξεχνάμε.