Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2007

ενδιαφέροντα διάφορα, αδιάφορα και απίθανα, ελληνικά και διεθνή [2]





  1. Στις Μαραμούρες της Ρουμανίας, στο χωριό Σαπίντζα, το αξιοθέατο είναι το



    νεκροταφείο.



    Χιλιάδες άνθρωποι το επισκέπτονται κάθε χρόνο και το περίεργο είναι ότι «πεθαίνουν» στα γέλια πάνω στους τάφους. Οι τάφοι είναι στολισμένοι με μεγάλους μπλε σταυρούς, όπου επάνω περιγράφουν τη ζωή του νεκρού, πάντα με κωμικό τρόπο. Το «έθιμο» αυτό ξεκίνησε το 1935 και οι σταυροί μέχρι στιγμής είναι 600.







  2. Ο μακροβιότερος



    «αυτόνομος διαδηλωτής της Ιαπωνίας"



    είναι ο Τέτσου Τανάκα, πρώην υπάλληλος της ΟΚΙ στο Τόκυο. Ο Τανάκα απολύθηκε στις 29 Ιουνίου 1981 από την ΟΚΙ. Μετά από δικαστική διαμάχη, τα δικαστήρια δικαίωσαν την ΟΚΙ, στο θέμα της απόλυσης. Ο Τανάκα όμως κάθε χρόνο στις 29 Ιουνίου πάει στις 8 το πρωί, έξω από την ΟΚΙ, 25 χρόνια τώρα και τραγουδά για μισή ώρα, ειρηνικά τραγούδια. Σήμερα είναι 58 ετών και ζει διδάσκοντας μουσική.







  3. Στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, δημοσιεύθηκε έκθεση 400 σελίδων, σύμφωνα με την οποία τα UFO που βλέπουν πολλοί στον ουρανό, δεν είναι τίποτε άλλο από οπτικά φαινόμενα είτε της φύσης είτε του ματιού. Μάλιστα οι εκτυφλωτικές λάμψεις ερμηνεύτηκαν επαρκώς ως «ασυνήθιστες ατμοσφαιρικές συνθήκες».











  4. Ο Νεοζηλανδός Μαρκ Ίνγκλις, είναι ο πρώτος άνθρωπος, που κατέκτησε το Έβερεστ, χωρίς πόδια. Τα είχα χάσει παλιότερα κατά τη διάρκεια μιας χιονοθύελλας στη Νέα Ζηλανδία. Ήταν το όνειρο της ζωής του και τα κατάφερε παρά του ότι τα τεχνητά του πόδια χάλασαν κατά τη διάρκεια της ανάβασης στο Έβερεστ.











  5. Τα Κυπριακά Δικαστήρια, καταδίκασαν τον 32χρονο Μάριο Δημοσθένους σε ποινή φυλάκισης, 25 συνεχόμενα Σαββατοκύριακα. Είναι η πρώτη καταγεγραμμένη καταδίκη σε



    «περιοδική φυλάκιση»



    διεθνώς. Τις υπόλοιπες μέρες των 25 εβδομάδων είναι ελεύθερος. Το ελάττωμα του Μάριου είναι ότι είναι φανατικός οπαδός της ΑΠΟΕΛ, πίνει στα γήπεδα και χρησιμοποιεί βία εναντίον των οπαδών άλλων ομάδων. Πολύ συχνά πετά πέτρες στους παίχτες και οπαδούς των αντιπάλων.







  6. Το μεγαλύτερο επίθετο που έχει καταγραφεί στην Αυστραλία είναι το ελληνικό



    Βασιλογιαννακόπουλος.



    Το δημόσιο της Αυστραλίας απειλεί και απαιτεί από την οικογένεια Βασιλογιαννακοπούλου αλλαγή ονόματος γιατί τα 20 γράμματα του δεν γίνονται αποδεκτά από τα computer των κρατικών υπηρεσιών, των πιστωτικών καρτών, των βιβλιαρίων υγείας και πάνω απ’ όλα οι υπόλοιποι Αυστραλοί δεν μπορούν να το προφέρουν και να το γράψουν. Το όνομα της οικογένειας είναι ιστορικό και χρονολογείται για πάνω από 400 χρόνια. Η Βασιλογιαννακοπουλαίοι πάντως αποφάσισαν, να μην αλλάξουν το όνομά τους προς το παρόν.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Γιωργάκη, σ' αφήνουμε με τις αράχνες σου και τους ρουφιάνους σου.

Με ρουφιάνους, κυβέρνηση δε βλέπεις.