Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Υπεγράφη στην Αρχαία Ολυμπία η συμβολική διακήρυξη της ολυμπιακής εκεχειρίας


Με την παρουσία του προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα μέσα στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, εκδήλωση για την ...συμβολική υπογραφή της διακήρυξης της ολυμπιακής εκεχειρίας.

Τους προσκεκλημένους καλωσόρισε ο δήμαρχος Αρχαίας Ολύμπιας, Ευθύμιος Κοτζιάς, τονίζοντας μεταξύ άλλων, πως «σας υποδεχόμαστε σε αυτά τα ιερά χώματα που γέννησαν τα μεγάλα ολυμπιακά ιδεώδη της ανθρωπότητας, τα οποία όλοι εμείς σήμερα οφείλουμε να τα υπηρετήσουμε και να τα μεταλαμπαδεύσουμε στους νεώτερους». 

Επίσης ανέφερε ότι «ξεκινάμε από εδώ όλοι μαζί σήμερα, με συμβολικό τρόπο, μια μεγάλη προσπάθεια, που θα κορυφωθεί το καλοκαίρι με την πραγματοποίηση των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας και ελπίζουμε πως θα είναι η αρχή ενός παγκόσμιου κινήματος για την εκεχειρία, κατά την διάρκεια τουλάχιστον των Ολυμπιακών Αγώνων.» 

Ο διευθυντής του διεθνούς κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας Κωνσταντίνος Φίλης, υπογράμμισε ότι «σήμερα στέλνεται ένα ισχυρό μήνυμα σε όλο τον κόσμο, για την αναγκαιότητα τήρησης της παύσης των εχθροπραξιών, πριν, κατά την διάρκεια, και έως επτά ημέρες μετά το τέλος των Ολυμπιακών και παραολυμπιακών αγώνων του Ρίο ντε Τζανέιρο».

Η αντιπρόεδρος του Διεθνούς Ιδρύματος Ολυμπιακής Εκεχειρίας Φάνη Πάλλη–Πετραλιά, τόνισε στον χαιρετισμό της ότι «η λέξη εκεχειρία είναι σήμερα η πιο επίκαιρη λέξη, είναι λέξη μαγική, μέσα από την οποία μπορεί να ξεφύγει η ανθρωπότητα από τα σημερινά της δεινά με τους εμφύλιους πολέμους και τα προσφυγικά κύματα και ως εκ τούτου να προσφέρει λύτρωση».

Στη συνέχεια οι δήμαρχοι Αρχαίας Ολυμπίας Ευθύμιος Κοτζιάς, Ηλίδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος και Σπάρτης Βαγγέλης Βαλιώτης, υπέγραψαν την συμβολική διακήρυξη της ολυμπιακής εκεχειρίας.

Ακολούθησαν οι υπογραφές του προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ, του προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρου Καπράλου, του προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας Ισίδωρου Κούβελου, του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, του υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή, της βουλευτού της ΝΔ Ντόρας Μπακογιάννη, του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα, του προέδρου της ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη, και της αντιπρόεδρου του Διεθνούς Ιδρύματος Ολυμπιακής Εκεχειρίας Φάνης Πάλλη-Πετραλιά 
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν πρεσβευτές ξένων κρατών, βουλευτές, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης εκπρόσωποι φορέων κ.α. 

Πριν από την εκδήλωση στρατιώτες-αθλητές που συμμετείχαν σε εκδήλωση στο αίθριο του παλαιού δημαρχείου, κατέθεσαν συμβολικά τα όπλα.

Στο μεταξύ, παρουσία επισήμων και πλήθος κόσμου, παρουσιάστηκε σήμερα το βράδυ στην αίθουσα αετωμάτων του Μουσείου Αρχαίας Ολυμπίας και σε ζωντανή αναμετάδοση στον αύλειο χώρο, η παράσταση «Μαρμαρωμένες Τρωάδες». Επρόκειτο μία σκηνική αφήγηση, με αφορμή τις «Τρωάδες» του Ευριπίδη, σε μετάφραση Μιχάλη Κακογιάννη, με τη χρήση οπτικών και ηχητικών πολυμέσων.


4 σχόλια:

Packers And Movers Delhi είπε...

I think your blog will easily to get the correct market, because its having the piece of content. so it can easily to attract the visitors.
Packers And Movers Delhi
Packers And Movers Dwarka Delhi
Packers And Movers Anand Vihar Delhi
Packers And Movers Mayur Vihar Delhi
Packers And Movers Sonia Vihar Delhi

Packers and Movers Bangalore είπε...

Packers And Movers Bangalore to Gwalior

Packers And Movers Bangalore to Guwahati

Packers And Movers Bangalore to Mangalore

Packers And Movers Bangalore to Tirunelveli

Packers And Movers Bangalore to Bhilai

Packers And Movers Bangalore to Cuttack

Packers and Movers Pune είπε...


Packers and Movers Pune for 100% Affordable and Professional Packers and Movers in Pune Compare Charges of Movers and Packers, Household Shifting Services at. Packers And Movers Pune

Packers and Movers in Hyderabad είπε...

Looking for professional and licensed verified Packers and Movers at an affordable cost?
Your search ends here... Hire the most licensed and verified packers and movers at an affordable cost and save money, compare the quotes with the top 3 competitors and choose the best one!
100% Licensed & verified Transporters in India
Packers and Movers India | Licensed Transporters | Hassle-free relocation
@ Packers and Movers Hyderabad
@ Packers and Movers Bangalore