Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

«Χτύπημα» Μπόμπολα στο Mega...


Χθες συνέβησαν δύο γεγονότα, άσχετα μεταξύ τους, πιθανότατα όμως και να σχετίζονται. Το πρώτο έχει να ...κάνει με το Mega, το δεύτερο με τον ΔΟΛ του Σταύρου Ψυχάρη.

Με επιστολή που απέστειλε λοιπόν η ABC Factors (θυγατρική της Alpha Bank) προς όλους τους ενδιαφερόμενους τούς ενημερώνει πως θα πρέπει να πληρώνουν σε αυτήν όσοι έχουν οφειλές προς το Mega.



Οσο για τον ΔΟΛ, αφορά τον ραδιοσταθμό του Συγκροτήματος, το «Βήμα FM». Πήγαινε τόσο... καλά στις μετρήσεις ακροαματικότητας που χθες βγήκε από αυτές. Δεν θα συμμετέχει πλέον.

Ανεξάρτητα αν πλήρωνε ή όχι την οφειλή του στην Bari-Focus, δεν μπορείς να πεις πως ήταν και τόσο επιτυχημένος. Στις τελευταίες αστάθμιστες αναφορές που μετρήθηκε ήταν 26ος ανάμεσα σε 29 ραδιόφωνα.

Στο Mega, για να επανέλθουμε, μπλοκαρίστηκαν όλοι οι λογαριασμοί του. Η ABC Factors ενημερώνει ότι «είναι η αποκλειστική δικαιούχος και η μόνη που έχει δικαίωμα είσπραξης όλων ανεξαιρέτως των εκκρεμών απαιτήσεων της Τηλέτυπος». Αρχισαν τα όργανα;

Ολα αυτά προέκυψαν, όπως έγραψε το Newpost.gr, με μια αιφνιδιαστική κίνηση που έκανε ο όμιλος Μπόμπολα. Η δική του εταιρεία «Ανωση» ήταν εκείνη που εξέδωσε διαταγή πληρωμής, «κάνοντας άμεσα απαιτητά από το Mega όλα τα τιμολόγια έκδοσης της Τηλέτυπος Α.Ε. για αγορές ταινιών που είχε εκχωρήσει στην ABC Factors (εταιρεία Factoring)».

Το πρώτο «ναυάγιο»

Υπήρχε αυτή η πληροφορία μέρες τώρα, από το προηγούμενο Δ.Σ. του Mega το οποίο κατέληξε σε ναυάγιο. Γιατί να βάλει χρήματα στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του Μεγάλου Καναλιού ο Βαρδινογιάννης (για τον Ψυχάρη ούτε λόγος), όταν θα τα έπαιρνε ο Μπόμπολας μέσω της «Ανωσης»; Από τη μια τσέπη θα έβγαιναν, στην άλλη θα έμπαιναν. Σαν να την έκανε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ο Βαρδινογιάννης μόνος του, αλλά ταυτόχρονα να ωφελείται και ο Μπόμπολας.

Η αλήθεια είναι πως και δύο άλλοι μέτοχοι (Ψυχάρης - Βαρδής) είχαν εταιρείες που συνεργάζονταν με το Mega αλλά εξοφλήθηκαν πλήρως. Δεν αρνούνται να πληρώσουν και τώρα την «Ανωση», αλλά ζητούν λίγο... σκόντο.

Σημειώστε πως όλα αυτά αποτελούν και μια μορφή άσκησης πίεσης προς τις τράπεζες προκειμένου να ορίσουν οικονομικό διευθυντή στο κανάλι. Ο προηγούμενος, ο κ. Πεφάνης, παραιτήθηκε. Και για να μην ξεχνιόμαστε: «Μόνο η πληρωμή στην ABC Factors εξοφλεί την οφειλή σας» γράφει η επιστολή της τράπεζας προς τους προμηθευτές.

Δημήτρης Κανελλόπουλος - Efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: