Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Κυριάκος Μητσοτάκης | Κρατάω μικρό καλάθι για το προσφυγικό

Βάλαμε χαμηλά τον πήχη στη Σύνοδο των Αρχηγών για το προσφυγικό αλλά ο πρωθυπουργός φαίνεται να περνά κάτω και από αυτόν, τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης. Χαρακτήρισε πρωτοφανείς τις ....
.... καταγγελίες για τη δικαιοσύνη προσθέτοντας πως ο Δ. Παπαγγελόπουλος πρέπει να δώσει απαντήσεις στη Βουλή.
Η λύση που επιβλήθηκε και η οποία είναι καθαρά γερμανική λύση έχει μεγάλες δυσκολίες, υποστήριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο Mega. Όπως είπε η Τουρκία ελέγχει τις ροές και έχει δυνατότητες να ζητήσει πολλά πράγματα από την Ευρώπη. «Επειδή δεν έχουμε την τελική συμφωνία πρέπει να είμαι προσεκτικός».
«Είναι ντροπή η κατάσταση στην Ειδομένη. Είναι τριτοκοσμικές εικόνες. Το κράτος είναι, με εξαίρεση το στρατό απών». Φοβάμαι ότι θα έχουμε συνέπειες στον τουρισμό από αυτή την κατάσταση.
Με πολύ μεγάλη δυσκολία ο Τσίπρας δέχτηκε τα προαναχωρησιακά κέντρα. Αυτή η χώρα με αυτή την κρίση δεν αντέχει άλλους παράνομους πρόσφυγες, τόνισε ο αρχηγός της ΝΔ. Ακόμα και σήμερα δεν υπάρχει συντονιστής για την ουσία, υπάρχει συντονιστής για την ουσία, ο κος Βίτσας.
Δεν θα υποδείξω έναν υπερυπουργό όπως ο Στ. Θεοδωράκης, ξέρω όμως ότι μας προσβάλει αυτή η εικόνα. Υπάρχει η αλληλεγγύη των ελλήνων αλλά και αισχροκέρδεια από κάποιους.
Βάλαμε χαμηλά τον πήχη στη Σύνοδο των Αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο αλλά ο πρωθυπουργός φαίνεται να περνά κάτω και από αυτόν.
Ελπίζω να δουλέψει το σύστημα που σχεδιάζεται με την Τουρκία αλλά κρατώ χαμηλά τον πήχη. Ανησυχώ όμως γιατί ακόμα και σήμερα το ΝΑΤΟ δεν έχει κάνει πολλά πράγματα. Δεν υπάρχει και καμία πρόνοια για τους μετανάστες-πρόσφυγες που είναι ήδη στην Ελλάδα, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Νομίζω ότι πείσαμε τον Αλέξη Τσίπρα για να προσαρμοστεί στον ρεαλισμό. Με ενοχλεί όμως την επόμενη ημέρα το Μέγαρο Μαξίμου να κάνει διαρροές για «τρόικα εσωτερικού» και να στήνεται η εικόνα «ακροδεξιά από τη μία και ανθρωπισμός από την άλλη».
Εχει πολλές «Τασίες» ο πρωθυπουργός που προσπαθεί να εξυπηρετήσει, εκτίμησε ο αρχηγός της ΝΔ.
Κάθε μέρα που περνά χάνω την εμπιστοσύνη μου στον πρωθυπουργό. «Δεν τον εμπιστεύομαι», του το έχω πει κατ΄ ιδίαν. «Δεν υπάρχει εμπιστοσύνη».

Εθεσα ανοικτά το θέμα του εάν έχει γίνει συσχέτιση αξιολόγησης-προσφυγικού.
«Δεν το έχω ακούσει δημόσια αλλά η εικόνα της Ειδομένης θέλω να πιστεύω ότι απλά κρύβει ανικανότητα. Αν κάποιοι όμως πιστεύουν ότι θα έχουν όφελος στην αξιολόγηση χωρίς να καταλαβαίνουν τις συνέπειες για τον τουρισμό και την οικονομία δεν ξέρουν τι κάνουν», είπε ο κ. Μητσοτάκης.
Ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε πως υπάρχουν πρωτοφανείς καταγγελίες για τη δικαιοσύνη. Πρέπει να έρθουν όλοι στη Βουλή για να καταλάβει ο ελληνικός λαός τι συμβαίνει. Πρέπει οι δικαστές να λειτουργούν ανεξάρτητοι, τόνισε.
Υπάρχουν πολλά ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν, σημείωσε ο ίδιος. «Δεν πιστεύω σε θεωρίες συνωμοσίας. Κρίνω τον κ. Παπαγγελόπουλο για συγκεκριμένα θέματα για τα οποία πρέπει να έρθει και να απαντήσει στη Βουλή.

«Με τον Τσίπρα μας χωρίζει άβυσσος»

Στο ερώτημα «οικουμενική ή εκλογές λέω εκλογές», ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Με τον Αλέξη Τσίπρα μας χωρίζει άβυσσος. Γιατί ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ψηφίσει το ασφαλιστικό με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα και θα το ψηφίσει με ένα άλλο πρωθυπουργό, αναρωτήθηκε.
Δεν ζητώ εκλογές. Έχουν περάσει έξι μήνες από τις εκλογές. Έχω αρθρογραφήσει υπέρ κυβερνήσεων τετραετίας. Εξηγώ τι θα συμβεί αν πέσει η κυβέρνηση. Δεν θα αναλώσω τις δυνάμεις μου βαρώντας ένα ταμπούρλο. Αν ο Τσίπρας πέσει, θα πάμε σε εκλογές και θα γίνουμε κυβέρνηση, υπογράμμισε.
Χαρακτήρισε λάθος την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, ενώ προέβλεψε ότι ο Τσίπρας θα αναγκαστεί να κόψει συντάξεις και θα θολώσει και αυτή την κόκκινη γραμμή.
Σε ότι αφορά τη σχέση του με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς δήλωσε «εχω μια πολύ καλή σχέση τόσο με τον Θεοδωράκη όσο και τη Γεννηματά παρά τις διαφωνίες μας». Χαρακτήρισε τον Λεβέντη ως το «λαϊκισμό της κοινής λογικής».

http://www.euro2day.gr/news/

Δεν υπάρχουν σχόλια: