Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

Ντόρα Μπακογιάννη | Φαιδρό να ζητάμε εκλογές αλλά ο κόμπος έφτασε στο χτένι!

«Θα ήταν τουλάχιστον φαιδρό για το υπεύθυνο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επτά μήνες μετά να ζητά ξανά εκλογές. Παρ’ όλα αυτά, πιστεύω ότι ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι. Η ...
ανεπάρκεια και η έλλειψη σχεδιασμού της παρούσας κυβέρνησης δεν έχουν προηγούμενο». Αυτό τονίζει σε συνέντευξη της στην εφημερίδα «Επένδυση», η Ντόρα Μπακογιάννη, βουλευτής και τομεάρχης Εξωτερικών και Άμυνας της ΝΔ.
Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να προχωρήσουμε πολύ γρήγορα σε αλλαγή του κυβερνητικού σχήματος. Παράλληλα, χαρακτηρίζει «καταστροφική» την κυβέρνηση:

«Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να προχωρήσουμε πολύ γρήγορα σε αλλαγή του κυβερνητικού σχήματος», δηλώνει και εκφράζει την ανησυχία της για το αποτέλεσμα των διπλών διαπραγματεύσεων: 
«Πολύ φοβάμαι ότι η σύνδεση του προσφυγικού με τη διαπραγμάτευση θα σημαίνει ήττα και στα δύο μέτωπα. Χωρίς την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, η χώρα θα βρεθεί σε παρατεταμένη αστάθεια, η οποία αν συνδυαστεί με ένα δυσανάλογο προσφυγικό βάρος, θα καταστήσει την Ελλάδα τόπο ακατάλληλο για κάθε μορφής επένδυση». 
Εξάλλου, χαρακτηρίζει «προβληματική» και «ανύπαρκτη» τη συνοχή της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, κάτι που, όπως αναφέρει, καταδεικνύεται και από την «κρίση» που προέκυψε από το «αναμφισβήτητο ατόπημα» του Γ. Μουζάλα. 

 Για το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, αναφέρει ότι στόχος είναι «να εκφράσει ταυτόχρονα και τον πατριώτη -αλλά όχι τον πατριδοκάπηλο- και τον μεταρρυθμιστή του ευρύτερου δημοκρατικού κέντρου» και τους «δημιουργικούς Έλληνες που δεν το βάζουν κάτω». 
 Αναφορικά με το θέμα που προέκυψε μεταξύ του υφυπουργού Δικαιοσύνης, Δημ. Παπαγγελόπουλου και της εισαγγελέως, Γ. Τσατάνη, η κ. Μπακογιάννη τονίζει ότι η παρέμβαση ενός πολιτικού προσώπου σε μια ανακριτική διαδικασία δημιουργεί πολλά ερωτήματα και ότι είναι απαραίτητο το πολιτικό σύστημα να υπερασπιστεί την τιμή του και καλεί τον κ. Παπαγγελόπουλο να μην κρυφτεί πίσω από τη συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών. 

 Τέλος, η κ. Μπακογιάννη καλεί όσους είχαν συνεργασία με τον Μαυρίκο, τον οποίο χαρακτηρίζει «κοινό εκβιαστή», να δώσουν εξηγήσεις. «Δεν δέχομαι να κατηγορείται το σύνολο της παράταξης για τέτοια φαινόμενα. Επιβάλλεται, όμως να δοθούν εξηγήσεις από όσους είχαν συνεργασία μαζί του», υπογραμμίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: