Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Ώρα Συνεννόησης

Κάτι αλλάζει επιτέλους: ύστερα από μία εξαετία, κατά τη διάρκεια της οποίας η ελληνική κοινωνία εθίστηκε στα «όχι σε όλα» όσον ...
... αφορά τη συνεννόηση και στα «ναι σε όλα» όσον αφορά τις υποσχέσεις - και τα επιβράβευσε εκλογικά -, κάποιοι πολιτικοί αρχίζουν να ξορκίζουν τον λαϊκισμό και τον ξύλινο λόγο. 
Η συναίνεση που απλόχερα προσέφερε στην κυβέρνηση για το Προσφυγικό ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης - είχαν προηγηθεί οι αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού - είναι ασφαλώς ένα νέο στοιχείο στην πολιτική μας πραγματικότητα. 
Ειδικά o Κυριάκος Μητσοτάκης θα μπορούσε να κερδίσει άκοπα μερικούς πόντους στο συντηρητικό ακροατήριό του - και δεν το έκανε, δείχνοντας ένα νέο πολιτικό ήθος. 
Βεβαίως, πολλά έχει να προσάψει κάθε πολίτης στην κυβερνητική πολιτική για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες: η ιδεοληψία, η άγνοια για το διεθνές περιβάλλον και η μετέπειτα αργοπορία στη λήψη των μέτρων για τα οποία είχε δεσμευτεί η χώρα μάς έχουν φέρει ένα βήμα πριν από την απομόνωση. 
Όμως μόνο κακό στην Ελλάδα θα προκαλέσει η συντήρηση μιας κομματικής αντιπαράθεσης για το ζήτημα αυτό. 
Όλα τα κόμματα έχουν την υποχρέωση - και δείχνουν ότι αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους - να στηρίξουν τη θέση της Ελλάδας εντός της Συνθήκης Σένγκεν και όχι να προσδοκούν αντιπολιτευτικά οφέλη. Αλλωστε οι πολίτες έχουν μάθει πια τη μηδαμινή αξία των μεγάλων «ναι» και των μεγάλων «όχι».

ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: