Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

Στ. Θεοδωράκης | Όχι σε εκλογές

"Δυστυχώς στη ζωή δεν υπάρχουν ιδανικές λύσεις και πολλές φορές είσαι αναγκασμένος να επιλέξεις ανάμεσα στο κακό και στο χειρότερο. Οι εκλογές τώρα θα ...
... δημιουργήσουν ανυπέρβλητα προβλήματα στην οικονομία. Εάν ο κ. Τσίπρας δε μπορεί, να έρθει στη Βουλή, να τα βάλουμε κάτω ένα - ένα τα θέματα και να βρούμε λύσεις. Να συμφωνήσουμε στις 10 προτεραιότητες που έχει ανάγκη ο τόπος και να αναζητήσουμε τους 10 υπουργούς που θα φέρουν εις πέρας αυτό το έργο" ήταν η απάντηση που έδωσε ο Σταύρος Θεοδωράκηςστο ερώτημα του Κωνσταντίνου Ζούλα για το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού στη συνέντευξη του στην "Καθημερινή της Κυριακής" προανήγγειλε μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες του Ποταμιού "προς τις δυνάμεις που θέλουν να συγκρουστούν με τον λαϊκισμό", ενώ σε ότι αφορά τη δημιουργία ενός νέου κεντρώου κόμματος με εκλογή αρχηγού από τη βάση ήταν ξεκάθαρος: "Έχω υπάρξει στη ζωή μου πολύ τολμηρός για να με φοβίσει μια πρόταση για εκλογή από τη βάση. Όλα στην ώρα τους. Η δημιουργία ενός νέου μεγαλύτερου μεταρρυθμιστικού κινήματος όμως είναι υπόθεση των πολιτών και όχι των κομματικών μηχανισμών".
Σε επόμενη ερώτηση που είχε να κάνει με τα "ανοίγματα" στελεχών της ΝΔ προς το Ποτάμι ανέφερε: "Η Νέα Δημοκρατία δε θα γίνει μεταρρυθμιστικό κόμμα δια της μεταγραφής ή δια της αντιγραφής. Θα πρέπει να προσπαθήσει μόνη της. Προς το παρόν παραμένει ένα συντηρητικό κόμμα", ενώ στη συνέχεια είπε: "Περιμένουμε τις συγκεκριμένες προτάσεις του κ. Μητσοτάκη. Χωρίς να υποτιμώ το μεταρρυθμιστικό του πνεύμα θα έλεγα ότι τα ωραία λόγια δεν αρκούν".
Ο επικεφαλής του Ποταμιού υποστήριξε για ακόμη μια φορά την ανάγκη αλλαγής του εκλογικού νόμου λέγοντας: "Πρέπει να σπάσουμε τις μεγάλες περιφέρειες – για να μη βγάζουν βουλευτές τα κανάλια- να μειώσουμε το μπόνους των 50 εδρών και βέβαια το μπόνους να πηγαίνει και στους συνασπισμούς κομμάτων. Οι αλλαγές να γίνουν σε αυτή τη Βουλή, με 200 ψήφους".
Τέλος, αναφέρθηκε και στις δημοσκοπήσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας λέγοντας: "Στις δημοσκοπήσεις η κυβέρνηση παίρνει 15%, η ΝΔ 19% και το Ποτάμι 2.5%. Πιστεύει κανείς ότι αυτά θα είναι τα εκλογικά αποτελέσματα όταν γίνουν εκλογές; Αλλά να σας το πω και διαφορετικά. Οι προτάσεις μου δύο χρόνια τώρα, δεν επηρεάζονται ούτε από δημοσκοπήσεις, ούτε από πολιτικό κόστος. Είμαστε χρήσιμοι για τη χώρα; Αυτό έχει σημασία. Και όχι τι θα κάνουμε για να επιβιώσουμε", ενώ αναφερόμενος στο κλίμα πόλωσης που δημιουργείται ανέφερε: "O κόσμος έχει καταλάβει ότι η λύση δεν είναι η πολιτική ανακύκλωση. Η λύση είναι οι μεταρρυθμίσεις και το κίνημά των μεταρρυθμίσεων είναι το Ποτάμι".
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: