Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Κυριάκος Μητσοτάκης | Το προσφυγικό έχει εθνικές διαστάσεις [video]

Σε κλίμα συνεννόησης πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη με τον αναπληρωτή υπουργό Μετανάστευσης Γιάννη Μουζάλα με ...
... αντικείμενο την προσφυγική κρίση, που δίηρκεσε μία ώρα και σαράντα λεπτών.
Ο κ. Μουζάλας σε δήλωσή του τόνισε πως «υπήρξε μια εξαιρετική σύγκλιση όσον αφορά ότι το προσφυγικό είναι εθνικό θέμα και χρειάζεται μια κοινή αντιμετώπιση», ενώ αν και επεσήμανε πως υπήρξαν διαφωνίες, τόνισε πως συνάντησε « κλίμα και προσπάθεια σύγκλισης και η κριτική όπου έγινε ήταν μέσα στα όρια της αξιοπρέπειας που πρέπει να διακρίνει την όποια διαφορά υπάρχει σε αυτά τα πράγματα. Το μήνυμα είναι ότι το προσφυγικό είναι εθνικό θέμα» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε στον κ. Μουζάλα πως το θέμα αυτό έχει εθνικές διαστάσεις, ενώ άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τις καθυστερήσεις που έχουν υπάρξει.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του κ. Μητσοτάκη στο πλαίσιο μιας σειράς ευρύτερων ενεργειών που θα κορυφωθούν με την παρέμβασή του στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα στις Βρυξέλλες στα μέσα Φεβρουαρίου.
Στόχος του Προέδρου της ΝΔ είναι να μην υλοποιηθούν οι απειλές για έξοδο της χώρας από τη Σένγκεν, αλλά και να προχωρήσουν άμεσα οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα απέναντι στους εταίρους.
Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε δηλώσεις:

Δεν υπάρχουν σχόλια: