Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο ΕΒΕΑ

«Η κυβέρνηση υφίσταται τις συνέπειες του γεγονότος ότι υποσχέθηκε πράγματα που δεν μπορούσε να υλοποιήσει. Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να ακολουθήσει αυτήν την ...
... τακτική» επεσήμανε ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας χθες (27-01-2016) στο ΔΣ του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ)
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταλόγισε λαϊκισμό στις κυβερνήσεις των προηγούμενων δεκαετιών και δήλωσε ότι θα πολιτευθεί με διαφορετική φιλοσοφία, λέγοντας αλήθειες έστω και αν δεν ακούγονται ευχάριστα, παραπέμποντας στη χθεσινή του ομιλία στη Βουλή για το ασφαλιστικό. 
Υπογράμμισε ότι η έλλειψη ρευστότητας, το φορολογικό και η γραφειοκρατία, πλήττουν τις επιχειρήσεις, πρόσθεσε, ωστόσο ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η έλλειψη πολιτικής σταθερότητας, η οποία δυσχεραίνει την προσέλκυση επενδύσεων, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν σημαντικές ευκαιρίες. 

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος τόνισε, από την πλευρά του ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις βρίσκονται στη δίνη μιας τριπλής κρίσης, υπερχρέωσης, πίστης και ζήτησης, ενώ έχουν αποκοπεί από τις πηγές ρευστότητας και το κράτος έχει κηρύξει και πάλι στάση πληρωμών προς τους προμηθευτές. 
Επανέλαβε την αντίθεσή του για το ασφαλιστικό και ζήτησε κατά τη διαμόρφωση των θέσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ληφθούν υπόψη οι προτάσεις του ΕΒΕΑ, ενώ για την αύξηση της φορολογίας είπε ότι οδηγεί σε κύμα επιχειρηματικής μετανάστευσης, «το οποίο δεν γίνεται πλέον για λόγους ανταγωνιστικότητας, αλλά για λόγους επιβίωσης». 
Ζήτησε, τέλος, μείωση φορολογικών συντελεστών, αποκατάσταση συνθηκών εύρυθμης λειτουργίας του χρηματοπιστωτικού συστήματος και δραστική μείωση της γραφειοκρατίας, προκειμένου να επιτευχθεί ανάκαμψη της οικονομίας. 

Σε ανακοίνωση του ΕΒΕΑ σημειώνεται: «Είχαμε χθες την τιμή να υποδεχθούμε στο ΕΒΕΑ τον Πρόεδρο της ΝΔ κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Με χαρά διαπιστώσαμε ότι οι απόψεις μας ταυτίζονται και ότι θεωρεί ως μοχλό ανάπτυξης την υγιή επιχειρηματικότητα. Ο κ. Μητσοτάκης απάντησε τεκμηριωμένα στις ερωτήσεις των μελών του ΔΣ του ΕΒΕΑ και απέσπασε την υποστήριξή τους στο δύσκολο έργο του».

Δεν υπάρχουν σχόλια: