Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Βρήκαν το ασφαλιστικό Κατρούγκαλου ... σοβαρό;

«Η ελληνική πρόταση για το ασφαλιστικό είναι σοβαρή, τα νούμερα δεν βγαίνουν ακόμα», διαβάζω ότι δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάϊσελμπλουμ κι ...
.... αναρωτιέμαι: Που τους βρήκαν αυτούς τους ευρωπαϊκούς εγκεφάλους στην τρόικα και αλλού. Βρήκαν το ασφαλιστικό Κατρούγκαλου σοβαρό.
Είναι σοβαρό το κράτος να φορολογεί την εργασία πιο πολύ από το καθησιό, να αφήνει στους ανθρώπους το 20 ή 25% της δουλειάς τους και το υπόλοιπο να το μοιράζονται οι άλλοι που δεν το δούλεψαν μεταξύ τους και να το σπαταλούν.
Και ποιός θα δουλεύει αγαπητοί εγκέφαλοι για να σας πληρώσει τα δανεικά πίσω; Ούτε οι δουλοπάροικοι του μεσαίωνα, ούτε οι ιθαγενείς των Ολλανδικών αποικιών δεν έδιναν το 80% του πλούτου που παρήγαγαν στους αριστοκράτές ή τους αποικιοκράτες.
Προτιμούσαν να φυτοζωούν παρά να δουλεύουν χωρίς λόγο. Το ίδιο θα κάνει και η ελληνική κοινωνία αν οι μεγαλοφυείς ιδέες Κατρούγκαλου-Τσίπρα εφαρμοστούν.
Μα τι θα κάνουμε θα μου πείτε, θα αφήσουμε το ασφαλιστικό άλυτο; Προφανώς όχι, αλλά η μετατροπή τους ασφαλιστικού σε μια μηχανή βλακώδους φορολογίας δεν λύνει κανένα πρόβλημα.
Ο μηδενισμός των κινήτρων για εργασία και επένδυση σε μια κοινωνία με τις χαμηλότερες επενδύσεις και την μεγαλύτερη ανεργία στην Ευρώπη, είναι απλή ανοησία.
Η ασφαλιστική μεταρρύθμιση που χρειάζεται η χώρα είναι απλή: μια εθνική σύνταξη για όλους από τη γενική φορολογία (ώστε κανείς να μην μένει χωρίς τα ελάχιστα αναγκαία) και ό,τι έβαλες με τις εισφορές σου συν ένα λογικό τόκο με βάση την πραγματική ανάπτυξη της χώρας. Ούτε ευρώ παραπάνω, ούτε ευρώ λιγότερο.
Ούτε ειδικές συντάξεις, ούτε ειδικά προνόμια. Ισχυρά κίνητρα για δουλειά, εργασία, αποταμίευση, καταβολή φόρων και εισφορών. Τα υπόλοιπα θα τα λύσουμε με δουλειά και δημιουργία.
Για να απαντήσουμε στους βαθειά κρατιστές εγχώριους και Ευρωπαίους με την φράση των ημερών «είναι ο κρατισμός ηλίθιε που διέλυσε την χώρα».
Ο κρατισμός που έφερε τη χρεοκοπία και ο κρατισμός που συνεχίστηκε όλα αυτά τα χρόνια του μνημονίου για να μην πειράξουμε τις ιερές αγελάδες τις δικές μας και να μην θίξουμε τα ταμπού κάποιων φορολάγνων κρατιστών της ευρωπαϊκής γραφειοκρατίας, που νομίζουν ότι οι χώρες λύνουν τα προβήματά τους μαζεύοντας φόρους κι όχι δημιουργώντας πλούτο…

     
Που τους βρήκαν..."Η ελληνική πρόταση για το ασφαλιστικό είναι σοβαρή, τα νούμερα δεν βγαίνουν ακόμα", διαβάζω ότι δήλ...
Δημοσιεύτηκε από Theodoros Skylakakis B στις Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: