Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Οι υποψήφιοι το είχαν δεδομένο… και η Ν.Δ. κρυφό καμάρι

Όσοι βρεθήκαμε το βράδυ της Κυριακής στα γραφεία της Λεωφόρου Συγγρού, όπου βρίσκονται τα κεντρικά της Νέας Δημοκρατίας βιώσαμε μία, τουλάχιστον, παράδοξη κατάσταση. Τα ...
....αποτελέσματα και η προβολή τους σε όρους τελικής εκτίμησης «έτρεχαν», την ίδια ώρα που το κόμμα επισήμως δεν είχε συλλέξει παρά τις ψήφους μερικών εκλογικών τμημάτων σε ορεινά χωριά της Κεντρικής και Βορείου Ελλάδος.

Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωνε, με επίσημη τοποθέτησή του, ότι βρίσκεται ήδη στο δεύτερο γύρο και, επιπλέον, ότι θα διεκδικήσει τη Ν.Δ. στις επαναληπτικές εκλογές της 10ης Ιανουαρίου 2016, ωστόσο το κόμμα δήλωνε αυτάρεσκα ότι πρώτα θα διασταύρωνε τα ηλεκτρονικά δεδομένα που είχε συλλέξει, μέσω tablet, η Vodafone με τα… FΑΧ που θα έστελναν οι εφορευτικές επιτροπές και μετά θα ανακοίνωνε ένα πρώτο ενδεικτικό αποτέλεσμα.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Απ. Τζιτζικώστας ετοιμαζόταν να αποδεχθεί την τρίτη θέση στην αναμέτρηση και οι συνεργάτες του κ. Μεϊμαράκη εκτιμούσαν ότι η υποψηφιότητά του θα λάβει από 42 έως και 45% του συνόλου των ψήφων.

Λεπτομέρειες! Αξίζει να σημειωθεί ότι στον ίδιο χρόνο που η Ν.Δ. προσπαθούσε να μετρήσει τις 400.000 ψήφους των πολιτών που συμμετείχαν στις εκλογές της, στην Ισπανία είχε καταμετρηθεί σχεδόν το 50% και πλέον των εθνικών της εκλογών.

Αλλά αυτά μοιάζουν ψιλά γράμματα  για τη Νέα Δημοκρατία που, παρά την τεχνολογική υποστήριξη και τα αποτελέσματα που είχαν διαρρεύσει από όλες τις πλευρές επέμενε ότι δεν θα ανακοινώσει αποτελέσματα πριν φτάσουν όλα τα fax στη Συγγρού.
Εν ολίγοις, καλά ξημερώματα...

http://www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: