Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Στο εδώλιο (έπειτα από τέσσερις αναβολές) για την τραγωδία στη Marfin

Έπειτα από τέσσερις αναβολές αναμένεται να αρχίσει -εκτός απροόπτου- σήμερα η δίκη για τη δολοφονική εμπρηστική επίθεση στο υποκατάστημα της τράπεζας Marfin της ...
....οδού Σταδίου, στις 5 Μαΐου 2010, που κόστισε στη ζωή σε τρεις τραπεζικούς υπαλλήλους, μεταξύ των οποίων και μία έγκυος. Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας έχουν παραπεμφθεί δύο κατηγορούμενοι, ο ένας, ο διαδηλωτής Θεόδωρος Σίψας, κάθεται στο εδώλιο για την υπόθεση του εμπρησμού της τράπεζας και ο άλλος, ο Παύλος Αντρέεβ ή Ανδρεάδης, για την αντίστοιχη επίθεση, χωρίς θύματα, στο βιβλιοπωλείο Ιανός.

Στο σκεπτικό του παραπεμπτικού βουλεύματος, που έστειλε τους δύο κατηγορουμένους στο εδώλιο, γίνεται ιδιαίτερη μνεία στις συνταρακτικές καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων, οι οποίοι περιγράφουν καρέ καρέ όσα διαδραματίστηκαν εκείνη την ημέρα κατά τη διάρκεια του πανελλαδικού συλλαλητηρίου.
«Θα σας κάψω!»
Μεταξύ πολλών άλλων, οι αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν ένα άτομο από την ομάδα των δραστών η οποία πυρπόλησε το βιβλιοπωλείο Ιανός να φωνάζει «θα σας κάψω!», εκσφενδονίζοντας μέσα στο κατάστημα τον εκρηκτικό μηχανισμό. Ταυτόχρονα, περιέλουσε με βενζίνη ένα άτομο που βρισκόταν μέσα στο βιβλιοπωλείο.
Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, οι δράστες αποτελούσαν μία ομάδα περίπου 12 ατόμων, τα οποία κουβαλούσαν ξύλα, ρόπαλα, βαριοπούλες και είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, η οποία στη συνέχεια διαχωρίστηκε σε δύο υποομάδες. Η μία κατευθύνθηκε στο βιβλιοπωλείο Ιανός και η άλλη στο υποκατάστημα της Marfin.

Δεν υπάρχουν σχόλια: