Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Οι μισοί Αμερικανοί θα ντρέπονταν εάν είχαν Πρόεδρό τους τον Τραμπ ...

Προκαλεί αντιδράσεις για τα σεξιστικά σχόλιά του, εξαπολύει επιθέσεις... χαμηλού επιπέδου στους αντιπάλους του και έχει γίνει το κεντρικό πρόσωπο σε σατιρικές εκπομπές…
Ο υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών στην κούρσα για την προεδρία των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δεν αρέσει στους Αμερικανούς ψηφοφόρους και αυτό αποτυπώνεται στα ποσοστά δημοσκοπήσεων.
Αυτό, τουλάχιστον, αποκαλύπτει έρευνα του Πανεπιστημίου Quinnipiac, σύμφωνα με την οποία οι μισοί Αμερικανοί ψηφοφόροι θα ένιωθαν ντροπή αν είχαν για πρόεδρό τους τον εκκεντρικό δισεκατομμυριούχο. 
«Οι μισοί από τους Αμερικανούς ψηφοφόρους δήλωσαν ότι θα ένιωθαν ντροπή αν είχαν τον Ντόναλντ Τραμπ πρόεδρο και οι περισσότεροι Αμερικανοί πιστεύουν ότι δεν έχει πολλές πιθανότητες να εκλεγεί», δήλωσε ο Τιμ Μαλόι, βοηθός διευθυντή του Πανεπιστημίου Quinnipiac. 
Ενδεικτικό είναι ότι το 44% των Ρεπουμπλικανών δηλώνει ότι θα ένιωθε υπερηφάνεια για τον Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ, αλλά μόνο το 28% από αυτούς θα τον ψήφιζε σήμερα, προτιμώντας τον Τεντ Κρουζ. 
Από τους Δημοκρατικούς ψηφοφόρους, το 61% θα ψήφιζε την Χίλαρι Κλίντον και το 30% τον Μπέρνι Σάντερς. 
Εντούτοις, ντροπή θα ένιωθε και το 35% των ψηφοφόρων για την Κλίντον στην προεδρία των ΗΠΑ. 
Πάντως, το 58% των ερωτηθέντων δήλωσε πως ενδέχεται να αλλάξει γνώμη, αλλά το 28% ότι δεν πρόκειται να στηρίξει τον Τραμπ. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: