Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Αθωώθηκε και το ... "Σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου" .. Αναμενόμενο!

Καθόλου έκπληξη! Η Κυβέρνηση Σαμαρά (μη μου πείτε ότι δεν έχουν προσβάσεις στη Δικαιοσύνη;) αθωώνει όλα τα μεγάλα σκάνδαλα ΠΑΣΟΚ. 
Έτσι καθαρίζει και για το αρχι-σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου και κυρίως για τις μετοχές-φούσκες. 
Η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να καταλάβει γιατί ήταν φούσκες, κάποιες τουλάχιστον. από τις μετοχές που ...

έκαναν παιχνίδι χειραγώγησης. 
 Μάλιστα η απόφαση ήταν αθωωτική για όλους τους κατηγορούμενους στην υπόθεση με τις «μετοχές-φούσκες». 
Η απόφαση εξεδόθη 13 χρόνια μετά το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, κρίνοντας ότι δεν στοιχειοθετήθηκε το αδίκημα της απάτης. 
Η διαδικασία ξεκίνησε στις 15 Απριλίου και το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων κήρυξε αθώους και τους 42 κατηγορούμενους, επιχειρηματίες, επενδυτές, χρηματιστές, εφοπλιστές κ.α που κάθισαν στο εδώλιο με βαριά αδικήματα, όπως αυτά της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. 

 Οι 42 κατηγορούμενοι - αθώοι είναι οι εξής: Παναγιώτης Κονταλέξης - χρηματιστής, Γεώργιος Μπατατούδης - μέτοχος της Ιντερσάτ, Παναγιώτης Πανούσης - μέτοχος της 'Αττι-Κατ, Κωνσταντίνος Στέγγος, Χρυσή Στέγγου, Γεώργιος Στέγγος, Στυλιανή Στέγγου, Ζωή Στέγγου μέτοχοι της Τεχνικής Ολυμπιακής, Σπυρίδωνας Τασόγλου της ομώνυμης εισηγμένης εταιρείας, Ηλίας Τσοτάκος - χρηματιστής, Δημήτριος Ράνιος - χρηματιστής, Ηλίας Μπογδάνος της Active Επενδυτικής, Ελένη Ζησιμοπούλου, Θεοφάνης Ράνιος (χρηματιστής), Ιωάννης Σφακιανάκης, Αγγελική Ζησιμοπούλου, Βασίλειος Μανιός (εφοπλιστής), Αναστασία Κολλακή (σύζυγος εφοπλιστή), Παντελής - Ελευθέριος Κολλάκης (εφοπλιστής), Σταύρος Γαλανάκης, Ιωάννης Τσούρτης, Βαρβάρα Τσούρτη, Σταυρούλα - Μαρία Λακοπούλου, Ιορδάνης Αρζόγλου. 

Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, από τα στοιχεία της δικογραφίας και την ακροαματική διαδικασία δεν στοιχειοθετήθηκε η κατηγορία της απάτης, διότι δεν προέκυψε ότι η τιμή πώλησης των επίδικων πακέτων μετοχών έπαιξε καθοριστικό ρόλο και τελικά επηρέασε την τελική τους τιμή στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου Αθηνών την συγκεκριμένη περίοδο. 

Το story:
 Η υπόθεση έφτασε στο ακροατήριο 13 χρόνια μετά τις πρώτες διώξεις που είχε ασκήσει ο εισαγγελέας Δημήτρης Ασπρογέρακας, το 2000 μετά από έρευνα για χειραγώγηση μετοχών το 1999. 
Η ανάκριση τότε είχε ανατεθεί στην πρώην δικαστική λειτουργό Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια, η οποία ωστόσο στη συνέχεια κατηγορήθηκε και καταδικάστηκε σε 12ετή κάθειρξη για κατάχρηση εξουσίας και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, σχετικά με χειρισμούς της στην δικογραφία που αφορούσε τις μετοχές της ΣΙΓΑΛΑΣ. 
Η δικαστική έρευνα μετά την υπόθεση «Μπουρμπούλια» συνεχίστηκε με εντολή του εισαγγελέα Χαρ. Λακαφώση, ο οποίος είχε ζητήσει την επανεξέταση κάποιων φακέλων για τις «μετοχές - φούσκες» του Χρηματιστηρίου. 
Ακολούθως, με πρότασή του παραπέμφθηκαν αρχικά σε δίκη 67 άτομα, τα οποία στη συνέχεια μειώθηκαν, με το εφετειακό βούλευμα που εκδόθηκε, στα 42 που πλέον αθωώθηκαν. 

Για την παραπομπή των 42, είχε εκδοθεί βούλευμα 836 σελίδων, στο οποίο γινόταν λόγος για τεχνητή αύξηση της αξίας των επίμαχων μετοχών, ενώ παρατίθενται σημαντικά ευρήματα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, αλλά και του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: