Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Εάν ο Σημίτης ήταν Αρχιερέας της Διαπλοκής, ο Σαμαράς είναι Πατριάρχης

Όλοι θυμόμαστε την εποχή που κυβερνούσε ο Σημίτης. Πως είχε εξαφανιστεί τότε κάθε μορφή διαμαρτυρίας από τα δελτία των οχτώ. Πως είχε εξαφανιστεί η Νέα Δημοκρατία και σπανίως προς το τέλος των οχτάδικων έσκαγε μύτη κάποια δήλωση του Καραμανλή. Ήταν η εποχή του ...

πάρα πολύ «κύριε ελέησον» στον Αρχιερέα της Διαπλοκής Κώστα Σημίτη. 
Ήταν η εποχή του «Σκανδάλου του Χρηματιστηρίου», οπότε και τα κανάλια ήταν ο πραγματικός μηχανισμός χειραγώγησης των μετοχών, με τις αποκλειστικές πληροφορίες που παρείχαν τα παπαγαλάκια της εξουσίας. 
Ήταν η εποχή των Ολυμπιακών, οπότε και δίνονταν παχυλά έργα σε συγκεκριμένους μεγαλοεργολάβους. 
Ήταν η εποχή που "δεν επιτρέπονταν" Αντιπολίτευση, ενώ η κρίση είχε ήδη ξεκινήσει στην Ελλάδα. 

Από κάτω οι Νεοδημοκράτες ασφυκτιούσαν μπροστά στην μονοδιάστατη ενημέρωση που παρείχαν τα ιδιωτικά και κρατικά κανάλια. 
Ενώ η ΝΔ τότε είχε μόνο μερικές μικρής κυκλοφορίας εφημερίδες και αργότερα μερικά blogs για να περάσει κάποια μορφή αντιπολίτευσης στην πανίσχυρη εξουσία της διαπλοκής, συγνώμη του Σημίτη ήθελα να πω … 

Αντίστοιχες εποχές "επιτυχίας" ζει και σήμερα ο ελληνικός λαός. 
Μόνο που στη θέση του ΠΑΣΟΚ και του Σημίτη βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία και ο Σαμαράς. 
Όλη μέρα εφημερίδες και κανάλια της διαπλοκής λιβανίζουν τον Σαμαρά και όποτε εμφανίζεται κάποια παρουσία από τον χώρο της Αντιπολίτευσης, με διάφορα επικοινωνιακά τερτίπια (ειρωνείες, σαρκασμούς, διακοπές στον λόγο του «αντιφρονούντος» και διάφορα τεχνικά τρικ (φωτισμός, μικρότερη ένταση στον ήχο, «διακόπτουμε λίγο για διαφημίσεις» κ.λπ.), υποβαθμίζεται ο ρόλος και ο λόγος της. 
Ζούμε εποχές αντίστοιχες με το 1999 – 2004. 
Μόνο που τότε το κρατικό χρήμα μοιράζονταν χωρίς έλεγχο. Κυκλοφορούσε διαπλεκόμενα!
Σήμερα οι ίδιες επιχειρήσεις έχουν χρεοκοπήσει ή έχουν στερέψει οικονομικά και περιμένουν μόνο από τον (σίγουρο) Σαμαρά, ενέσεις κρατικοδίαιτης ενίσχυσης. 
Από τον Τσίπρα τι να περιμένουν; 
Δεν τον ξέρουν, δεν τους ξέρει! 
Ενώ τον Αντώνη τον έχουν του χεριού τους από την εποχή που έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη, την ημέρα που θα ιδιωτικοποιούνταν ο ΟΤΕ. 
Καθόλου σύμπτωση. 
Η διαπλοκή είναι κρατικοδίαιτη και πιέζει να μην προχωρήσει τίποτα στην Ελλάδα. 
Να παραμείνουν όλα ίδια και στην κατάσταση που ξέρουν να χειρίζονται. 
Εκβιάζοντας κυβερνήσεις και πιέζοντας δια της αρνητικής ειδησεογραφίας για ακόμη περισσότερο κρατικό χρήμα!Όλα δικά τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: