Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

434 κατασχέσεις και 145 επεμβάσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς την ημέρα κάνει το κράτος

Οι ΔΟΥ προχωρούν κατά μέσο όρο σε 434 κατασχέσεις ημερησίως, ενώ επίσης σε καθημερινή βάση περισσότεροι από 145 φορολογούμενοι διαπιστώσουν ότι στις καταθέσεις τους έχει μπει το μακρύ χέρι των ...

εισπρακτικών μηχανισμών του υπουργείο Οικονομικών. 
Σούπερ όπλα ρίχνει στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, κάνοντας τους ελεγκτές που προ ολίγων μηνών κυνηγούσαν τους φοροφυγάδες με το δόκανο να μοιάζουν ολοένα κα περισσότερο με ράμπο. 

Τα κατασχετήρια από χάρτινα και με τον αραμπά έγιναν ηλεκτρονικά, οι ελεγκτές δεν χρειάζεται να περιμένουν έως και τέσσερις μήνες για να αποκτήσουν εικόνα των τραπεζικών λογαριασμών φορολογούμενων που ελέγχονται, βλέπουν καταθέσεις και δάνεια με ένα κλικ, οι κατασχέσεις -με εξαίρεση τα σπίτια- γίνονται χωρίς προειδοποίηση και όσοι περιμένουν, για παράδειγμα, πληρωμή επιδότησης διαπιστώνουν ότι πριν από αυτούς πληρώθηκε η εφορία, ακόμα κι αν δεν έχει λήξει η δόση. 
Οι εφορίες προχωρούν κατά μέσο όρο σε 434 κατασχέσεις εις χείρας τρίτων ημερησίως ενώ επίσης σε καθημερινή βάση περισσότεροι από 145 φορολογούμενοι διαπιστώνουν ότι στις καταθέσεις τους έχει μπει το μακρύ χέρι των εισπρακτικών μηχανισμών του υπουργείου Οικονομικών. 

Πηγή: enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: