Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Φορτώνουν οι αγρότες ....

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτ/νιας και η γραμματεία της ΠΑΣΥ Αιτ/νιας καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση που ....

προγραμματίστηκε για της 20 Δεκεμβρίου στον κόμβο Αμφιλοχίας στις 11:00. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

«Η καταιγίδα των αντιλαϊκών μέτρων της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, που πορεύεται στους αντιλαϊκούς μονόδρομους της ΕΕ –  με μνημόνια ή χωρίς αυτά - σφίγγει σαν θηλιά με τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική 2014 – 2020 στο λαιμό της φτωχομεσαίας αγροτιάς, επιταχύνοντας το ξεκλήρισμά της, μειώνοντας δραστικά τα κονδύλια της ΕΕ για τη γεωργία-κτηνοτροφία. 
 Για ακόμη μια χρονιά οι αγροτο-κτηνοτρόφοι παλεύουν για την επιβίωση. 
 Έρχεται να προστεθεί, στις απλήρωτες για μήνες παραγωγές, στις τιμές κάτω του κόστους των αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων, στο κάθε μέρα αυξανόμενο κόστος παραγωγής, στα ανελέητα χαράτσια , στη φορολογία στο 13% της αγροτιάς από το πρώτο ευρώ, στα βιβλία που θα πρέπει να κρατάνε οι αγρότες δηλαδή να φορολογούνται σαν επιχειρηματίες, στα αυξημένα ασφάλιστρα του ΕΛΓΑ χωρίς την κάλυψη όλων των ζημιών, η νέα κατεύθυνση της ΚΑΠ 2014-2020 για την κτηνοτροφία. 
Κατεύθυνση που πετά έξω από την παραγωγή χιλιάδες μικρομεσαίους κτηνοτρόφους ενώ παραάλληλα χρυσώνει το χάπι των "μεγάλων κτηνοτροφικών εκμεταλεύσεων". 
Εντείνει δηλαδή τη συγκέντρωση γης σε λίγα χέρια, πετώντας την πλειοψηφία των κτηνοτρόφων στην ανεργία και στην καταστροφή. 
 Απέναντι στην πολιτική της συγκυβέρνησης και της ΕΕ καλλούμαστε όλοι οι αγροτο-κτηνοτρόφοι σε κινητοποίηση. 
Να ενισχύσουμε αγωνιστικά και μαζικά τους αγροτικούς συλλόγους. Να μην μείνει κανένας μόνος του μπροστά σε αυτήν την κατάσταση. Να δώσουμε αγωνιστικό παρών στην κινητοποίηση των αγροτο-κτηνοτρόφων στης 20 του Δεκέμβρη στον κόμβο Αμφιλοχίας (λιμάνι) στις 11:00.» 

agriniopress.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: