Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Βαθιά ανάσα στην κυβέρνηση. Πήραν το τεράστιο 1 δισ. και κάνουν σαν παλαβοί!

Την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα ενέκρινε το μεσημέρι της Τρίτης στις Βρυξέλλες το Euro Working Group, δίνοντας το «πράσινο φως» στο σχέδιο που παρουσίασε η ελληνική Κυβέρνηση για την ... 

αναδιάρθρωση των ελληνικών αμυντικών βιομηχανιών.
Στις ελληνικές αμυντικές βιομηχανίες εστίασε η κυβέρνηση όλο το βάρος των μεταρρυθμίσεων που προτείνει για το επόμενο διάστημα.
Για τους πλειστηριασμούς και το ΦΠΑ σκοπεύουν να προχωρήσουν σε "μονομερείς αποφάσεις", αναλαμβάνοντας βέβαια την υποχρέωση να παρουσιάσουν στην Τρόικα ισοδύναμα μέτρα που θα καλύπτουν το κενό που προκαλούν η μη εφαρμογή τους. 
Πολλοί βέβαια πιστεύουν ότι ειδικά για τους πλειστηριασμούς έχει επέλθει συμφωνία και θέτοντας όρια και εισοδηματικά κριτήρια ανέφικτα για την πλειοψηφία των νοικοκυριών, ανοίγουν την πόρτα στις αδηφάγες (υπερχρεοκοπημένες) τράπεζες και στα διεθνή funds για να κατασπαράξουν τις ανυπεράσπιστες οικογένειες και να τις πετάξουν στο δρόμο.

Μην ξεχνάμε ότι στο τραπέζι υπάρχει και το κούρεμα των καταθέσεων. Όταν η κυβέρνηση "εγγυάται" τις καταθέσεις, κανένας δεν την πιστεύει. Όλοι ανησυχούν! Κάποιοι χαχόλοι της ακρολαϊκοδεξιάς ίσως, να μη βλέπουν το κοινωνικό ολοκαύτωμα που έρχεται. Από κομματικό φανατισμό! 
Αν και αυτούς σε άλλα ζητήματα τους έχει εκθέσει αρκετές φορές, το Συμβούλιο του Μαξίμου. 
Όταν π.χ. κάποιοι ιεραπόστολοι του Σαμαρά δικαίωναν με πάθος την εισβολή στις κατοικίες ανθρώπων που έχουν έδρα της επιχείρησής τους, το σπίτι τους. Αυτοί στο Μαξίμου, που δίνουν την γραμμή δεν έχουν κανένα πρόβλημα να τους εκθέσουν ξανά. 
Οι δημοσκοπήσεις εκβιάζουν τις καταστάσεις και δυστυχώς οι δημοσκοπήσεις έχουν γυρίσει μπούμερανγκ στο Μαξίμου.  Άδικα πανηγύριζαν μέχρι τώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: