Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009

Στην Ελλάδα αν θέλεις να θεωρείσαι προχωρημένος, βρίζε τους παπάδες και την Εκκλησία. Είσαι top στις "προοδευτικές" πνευματικές ελίτ.

Άσε που είναι «δημοκρατικό» και σε διαφημίζουν τα κανάλια!
Έχει δημιουργηθεί μεγάλος θόρυβος με το φιλμάκι του Γαβρά για το Μουσείο της Ακρόπολης. Πέραν της ορθότητας ή όχι του περιεχομένου (αφού ούτε η άποψη του Γαβρά είναι αναμφισβήτητη), θεωρείται πλέον must να τα χώνουν κάποιες πολιτιστικές ελίτ στην Εκκλησία. Χωρίς αντιεκκλησιαστικό μένος, το «έργο τέχνης» στερείται περιεχομένου και είναι κολοβό. Χώστα στους παπάδες, χώστα στου πιστούς και κατακτάς μια θέση στο club των in και "προοδευτικών" πνευμάτων. Οι παπάδες είναι οι εκφραστές της οπισθοδρόμησης και οι πιστοί τα φερέφωνα του φανατισμού. Όσο για την πίστη αποτελεί τροχοπέδη στην εξέλιξη της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης … με την υπενθύμιση ότι η δημοκρατία και η δικαιοσύνη αντιμετωπίζονται ιδιοκτησιακά από κάθε λογής «προοδευτικές δυνάμεις»! Κάποιος που «πιστεύει» δεν δικαιούται να τοποθετεί τον εαυτό του στις «δημοκρατικές παρατάξεις», ούτε καν στις λοιπές «προοδευτικές δυνάμεις». Ανήκει στο αρρωστημένο παρελθόν, στο ξεχασμένο και βρώμικο ντουλάπι της ιστορίας! Κάτι που δεν επιδέχεται κριτικής αφού όποιος αποτολμήσει την παραμικρή αμφισβήτηση είναι εκ των προτέρων καταδικαστέος. Θα είναι είτε χριστιανός, είτε σέβεται το δικαίωμα των συνανθρώπων του για τις θρησκευτικές τους επιλογές …. άρα «δεν είναι δικός μας» και είναι μάλλον ευαίσθητος ή υποχωρητικός! Τώρα ποιος επιτρέπει σε ποιόν να μη μιλάει, ποιος ακριβώς είναι «σύγχρονο ιερατείο» και ποιος υποκύπτει, είναι πολύ μεγάλη κουβέντα που δεν είναι του παρόντος. Σίγουρα πάντως την εξουσία κατέχουν κρεοντικά και αδίστακτα αυτοί που ελέγχουν τα ΜΜΕ και όχι αυτοί που λιθοβολούνται διαρκώς από το δήθεν προοδευτικαριό της κοινωνίας και το μεγαλοδημοσιογραφικό κατεστημένο!!! Άρα οι καναλάρχες και τα πολιτιστικά και προσηλυτιστικά τους όργανα …. ευλογούν τα γένια τους και τις τσέπες τους…. Και μπορούν να κατηγορούν όποιον θέλουν, αρκεί οι καταγγελίες να συμβαδίζουν με την αριστερίστικη υποκριτική ψευτοηθική τους και τα κέρδη τους που δεν είναι καθόλου ψεύτικα!
Στην επιστολή Γαβρά απάντησε ο πρόεδρος του Μουσείου της Ακρόπολης Δημήτρης Παντερμαλής, ο οποίος έχει διατελέσει και βουλευτής Επικρατείας Πασόκ, ως εξής:«Για την απόδοση των καταστροφών η ομάδα εργασίας δανείστηκε ένα απόσπασμα ενός λεπτού και 40 δευτερολέπτων από ένα ντοκιμαντέρ του Κ.Γαβρά. Ορισμένοι εξέλαβαν τις μικρές μορφές (σε κινούμενα σχέδια) που αναρριχώνται σε κλίμακες για να φτάσουν τις μετόπες του Παρθενώνα ως ρασοφόρους και όχι ως ανθρώπους της εποχής».«Προς αποφυγή κάθε παρεξήγησης αυτού του είδους και δεδομένου ότι η μεν περίοδος καταστροφής είναι πέραν κάθε αμφιβολίας, αλλά οι συνθήκες άγνωστες, κρίθηκε σκόπιμο να παραμείνει –ασφαλώς- η αναφορά στο γεγονός ως είχε και να εκπέσει ένα πλάνο 12 δευτερολέπτων το οποίο έτσι και αλλιώς δεν έχει σχέση με την ουσία των πραγμάτων και ασφαλώς δεν αποτελεί κανενός είδους λογοκρισία».
Η κυβέρνηση κατανοεί τις ανησυχίες της Εκκλησίας και ναι, δεν υιοθετεί (στο χώρο τού Μουσείου μόνο) ένα φιλμάκι πολιτικά αδιάφορο για την ίδια...
Οι όψιμοι “Ελληνολάτρες” της αρπαχτής

4 σχόλια:

grsail είπε...

Όπως έγραψες και εσύ "Οι παπάδες είναι οι εκφραστές της οπισθοδρόμησης" ... συμφωνούμε απολύτως !

Αυτοί οι μαυροφορεμένοι μουλάδες απειλούν το μέλλον και τον πολτισμό της χώρας !

(και δεν είνα "άποψη του Γαβρά", είναι ιστορική αλήθεια, ας διαβάζουμε και λίγη ιστορία πότε πότε έ; δεν κάνει κακό πίστεψέ με !)

Ανώνυμος είπε...

Κλιμα αναταραχής στα πρότυπα του Δεκεμβρίου του 2008 θέλουν να προκαλέσουν τα μισθωμένα ανδρείκελα της ευπ και της μοσάντ που έχουν ως έδρα τον χώρο των εξαρχείων για να διαμαρτυρηθούν για τον θάνατο του Ιρακινού λαθρομετανάστη, μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες έχουν δια μέσω του διαδικτύου καλέσει σε κινητοποιήσεις όχι μόνο περιθωριακούς αλήτες αλλά και φανατικούς μουσουλμάνους πράκτορες που είχαν λάβει μέρος στα επισόδεια του μαϊου, αλλά και αλβανούς πράκτορες του ουτσεκα που είχαν λάβει μέρος στα γεγονότα του δεκεμβρίου, το όλο σκηνικό ταραχών αποσκοπεί στην ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση του μασονικου πραξικοπηματικου κομματίδιου ΛΑ.Ο.Σ. του μασόνου ψευτοπατριώτη Γεωργίου Καρατζαφέρη, και ταυτόχρονα να εξαναγκάσουν την κυβέρνηση σε παραίτηση καθώς οι διεθνής εξελίξεις τρέχουν και πρέπει να αλλάξουν και οι πολιτικοί συσχετισμοί για αυτα που θα γίνουν σε ένα χρόνο σε Αιγαίο και Κύπρο. Δεν υπαρχη εκπομπή που να είναι καλεσμένος ο Καρατζαφέρης που να μην έχει πει ότι σε ένα χρόνο θα είναι κυβέρνηση, για να είναι κυβέρνηση ένα κόμμα του πέντε εκατό πρέπει να γίνει κάτι το συνταραχτικο σε επίπεδο κοινωνικών και εθνικών θεμάτων ώστε μέσω ψευτοπατριωτικης ρητορικής να καρπωθεί ένα μεγάλο μέρος των αγανακτισμένων πολιτών αυτού του τόπου δημιουργόντας την βάση ανέλιξης του, ώστε να πραγματώσει το μεγάλο όνειρο των μασόνων για την Ελλάδα που είναι η καταστροφή της δια μέσω μιας νεας μικρασιατικης εκστρατείας, για την απελευθέρωση της χριαστιανοεβραικης βυζαντινης κωνσταντινουπολης με με της ευλογίες της ορθόδοξης εκκλησίας αλλά και της μασονιας με τον εκλεκτό της ψευδοβασιλεα απατεώνα παιδεραστη Ψευδοαυτοκρατορα Ιωάννη Παλαιολόγο Δραγάζη στενού φίλου του εκφυλου Καρατζαφέρη (καθώς συναντώνται μια φορά τον μήνα στην Στοά του Λονδίνου με τον άλλο τεως ψευδοβασιλεα Κωνσταντίνο και διαπραττουν τελετές μαύρης μαγείας και ανθρωποθυσιών βρεφων και επικλήσεις δαιμόνων), με τελικό στόχο να φέρει όλο και πιο κοντά την παγκόσμια στρατιωτική φυλετική σύγκρουση αξόνων δύσης και ανατολής προς όφελος της αιμοποτικης Κίνας.

Hellas-Orthodoxy είπε...

Ο γνωστος grsail επικαλειται "ιστορικη αληθεια",οπως φυσικα και ολο το συναφι του...Περιμενουμε λοιπον ΠΗΓΕΣ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΑ,αγαπητε!Εμπρος!Οχι μονο αερολογιες!

Και μην ανησυχεις,οι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΜΟΥΛΑΔΕΣ εχουν ηδη κατεβει στο κεντρο της Αθηνας ουρλιαζοντας ΑΛΛΑΧΟΥ ΑΚΜΠΑΡ και οι συντροφοι σου τους χειροκροτουν!Αυτοι θα σας δειξουν τι σημαινει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΘΕΟΚΡΑΤΙΑ...

grsail είπε...

@Hellas-Orthodoxy

Κατ' αρχήν να ευχαριστήσω για την τιμητική΄(;) προσφώνηση "ο γνωστός grsail" !

Κατά δεύτερον, όχι φίλε μου δεν πάει έτσι. Να ψάξεις και να κουραστείς, να διαβάσεις και να σκεφτείς όπως κάνουν πολλοί μα πάρα πολλοί Έλληνες που έχουν πραγματικό ενδιαφέρον για την ιστορία και την αλήθεια.

Όχι όλα στο πιάτο φίλε ! Ψάξε και θα βρείς !

[ ... μήπως γνωρίζεις ποιός έκλεισε την Ακαδημία Πλάτωνος, το αρχαιότερο πανεπιστήμιο του κόσμου, και γιατί ; ... ψάξε ! ]

[ ... μήπως γνωρίζεις τις κατευθύνσεις και τα διατάγματα της αυλής του Βυζαντίου σχετικά με τους Έλληνες και τα μνημεία τους; ... ψάξε ! ]

[ ... μήπως γνωρίζεις για την καταστροφή των μνημείων της Σπάρτης από τον Αββά Fourmont; ... ψάξε ! ]