Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2007

καλή επιτυχία Κωστή Χατζηδάκη.

Καλή επιτυχία Κωστή Χατζηδάκη στο Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Ο Κ. Καραμανλής ανακοίνωσε τη νέα κυβέρνηση. Ας ελπίσουμε ότι θα αποφευχθούν τα λάθη του παρελθόντος. Ο Καραμανλής έχει αυτή τη στιγμή τη γνώση των αδυναμιών της προηγούμενης κυβέρνησής. Ξέρει σε ποιες στιγμές, ποιοι υπουργοί αποδείχτηκαν κατώτεροι των περιστάσεων και ποιοι υποστήριζαν την κυβέρνησή του σε δύσκολες ώρες.

Στην πρώτη τριετία παρουσιάστηκαν φαινόμενα μειωμένων ανακλαστικών στη λήψη αποφάσεων. Υποτιμήθηκαν οι συνέπειες αρκετών κρίσεων με αποτέλεσμα την πρόκληση πολλών παρενεργειών. Η νέα κυβέρνηση δίνει νέα πνοή και φαίνεται ότι έχει την αποφασιστικότητα και την τόλμη για μεταρρυθμίσεις και αλλαγές. Δεν επιτρέπεται απώλεια χρόνου. Οποιαδήποτε μεταρρύθμιση απαιτείται πρέπει να προχωρήσει τώρα και κυρίως αυτές που πρόκειται να είναι επώδυνες. Στην κοινωνία έχει σχηματιστεί μια μεγάλη κοινωνική συμμαχία που επιθυμεί να γίνουν βαθιές τομές στο κράτος.

Η ύπαρξη νέων προσώπων στην κυβέρνηση είναι ενθαρρυντική και εγγυάται ομαλή μεταρρυθμιστική περίοδο, νέα δυναμική και σίγουρα αποτελέσματα. Καλή επιτυχία λοιπόν στους νεοεισερχόμενους και κυρίως στους Κωστή Χατζηδάκη, Ευριπίδη Στυλιανίδη, Ιωάννη Πλακιωτάκη και Άρη Σπηλιωτόπουλο.

Η εκλογή του Κωστή Χατζηδάκη και η υπουργοποίησή του χαροποίησε όλους τους Ρεθεμνιώτες που ανέμεναν την πανηγυρική εκλογή του στη Β’ Αθήνας, μια και ο Κωστής είναι Ρεθεμνιώτης και μάλιστα Μυλοποταμίτης.

Τόλμησε ο πρωθυπουργός;

1 σχόλιο:

Παπουτσάκης είπε...

Ο νέος υφυπουργός Εθνικής 'Αμυνας Ιωάννης Πλακιωτάκης εξελέγη για πρώτη φορά το 2004 βουλευτής Λασιθίου με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.

Γεννήθηκε στις 10/7/1968 στη Σητεία.

Σπουδές: Βιοχημικός Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο της Ουαλίας, μάστερ Βιοχημικής Μηχανικής στο Λονδίνο και μάστερ Δοίκησης Επιχειρήσεων στο City University Business School του Λονδίνου.

Επάγγελμα: ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ

Ανιψιός του πρώην βουλευτή Λασιθίου του Κέντρου, Μιχαήλ Χλουβεράκη.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών του, εντάχθηκε στην παράταξη ΔΑΠ και συμμετείχε ενεργά στο φοιτητικό κίνημα. Εργάστηκε για ένα διάστημα στο Βέλγιο, στο διακρατικό οργανισμό Eurocontrol, που ελέγχει την εναέρια κυκλοφορία στην Ευρώπη. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εγκαταστάθηκε στη Σητεία και ανέλαβε τη διεύθυνση της επιχείρησης

κινηματογραφικών αιθουσών ΜΙΝΩΑ.

Το 1999, ήταν αντιπρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής της ΝΔ στη Σητεία.

Το 1998, εξελέγη δημοτικός σύμβουλος Σητείας. Το 2001, ορίστηκε μέλος της Επιτροπής Τουρισμού της ΝΔ.