Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2006

ο τσαμπουκάς του σοσιαλισμού




Τίς είδατε τις χειροπέδες;


-Γιάννη πονάω

-please open
Πήγε ο νομάρχης Μίχας να πουλήσει τσαμπουκά στο Βέλγιο, αλλά δεν τού κατσε. Ο τσαμπουκάς του πανελλήνιου σοσιαλισμού δεν ισχύει στο Βέλγιο, πήγε να βγει από πάνω, να τσαμπουκαλευτεί, όπως έχει μάθει να συμπεριφέρεται στο Ελλάντα(και αυτή είναι η φυσική συμπεριφορά ενός «αγωνιστή της δημοκρατίας και της προόδου») αλλά βρέθηκε με χειροπέδες όπως είναι φυσικό σε μία ευνομούμενη πολιτεία. Λέγεται ότι επιστρέφοντας στην Ελλάδα ο Μίχας στράφηκε προς το μέρος της Φωφώς και του Σηφουνάκη και αναφώνησε: "επιτέλους επιστρέψαμε στη χώρα της ελευθερίας και της δημοκρατίας". Ήθελε να πει ότι επιτέλους εδώ μπορεί τώρα να απαιτήσει ότι θέλει από όποιον γουστάρει αφού είναι ηγέτης και σοσιαλιστής. Αν κάποιος αντισταθεί στις ορέξεις του τότε αυτός είναι φασίστας, ακροδεξιός και "παρακράτος της χούντας του Καραμανλή"
H εκδοχή των Bέλγων για το επεισόδιο με τον Mίχα

Του ανταποκριτή της "Καθημερινής" στις Βρυξελλες Κωνσταντινου Καλλεργη

Τη δική της οπτική γωνία και διάσταση στο επεισόδιο που διαδραματίσθηκε τη νύχτα της Τρίτης στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών με πρωταγωνιστή τον νομάρχη Πειραιώς Γ. Μίχα δίνει η βελγική πλευρά, με δηλώσεις εκπροσώπων της βελγικής ομοσπονδιακής αστυνομίας και της εταιρείας που εξυπηρετεί την Ολυμπιακή στο Βέλγιο, Aviapartner. Σύμφωνα λοιπόν με εκπρόσωπο της τελευταίας, το θερμό επεισόδιο άρχισε στις 11.00 το βράδυ της Τρίτης με τις διαμαρτυρίες ορισμένων επιβατών της Ο. Α. λόγω της ακύρωσης της πτήσης της εταιρείας προς την Αθήνα και ιδίως τις διαμαρτυρίες «ενός ατόμου», του οποίου επιπλέον είχε χαθεί προσωρινά (για περίπου μισή ώρα) η βαλίτσα.

Σύμφωνα με την ίδια εκπρόσωπο, το «άτομο» αυτό, προφανώς ο κ. Μίχας, αν και η ιδιότητά του έγινε γνωστή στους Βέλγους πολύ αργότερα, επέδειξε προς το προσωπικό της εταιρείας συμπεριφορά τόσο «φραστικά βίαιη και επιθετική» που οι υπάλληλοι θορυβημένοι κάλεσαν την αστυνομία. Η εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής αστυνομίας Ελς Κλίμπουτ δηλώνει ότι οι υπάλληλοι της Aviapartner υπέδειξαν τον κ. Μίχα ως υποκινητή του επεισοδίου στους αστυνομικούς που έφθασαν επί τόπου κι εκείνοι προσπάθησαν να τον ηρεμήσουν, όμως στάθηκε αδύνατον να συνεννοηθούν μαζί του, παρότι του απευθύνθηκαν και στα γαλλικά και στα αγγλικά.

Βλέποντας, συνεχίζει η εκπρόσωπος της αστυνομίας, ότι τα πράγματα πήγαιναν από το κακό στο χειρότερο και δεδομένου ότι το όλο περιστατικό σημειώθηκε σε αεροδρόμιο, όπου ούτως ή άλλως η επαγρύπνηση είναι αυξημένη, οι αστυνομικοί ζήτησαν από τον κ. Μίχα να τους δώσει τα στοιχεία του, όπως σαφώς ορίζει η βελγική νομοθεσία για τέτοιες περιπτώσεις. Εκείνος όμως αρνήθηκε σε ιδιαίτερα έντονο ύφος, όπως αρνήθηκε να τους δώσει και το διαβατήριό του. Τότε ο ένας εκ των αστυνομικών του πέρασε «χαλαρά» χειροπέδες στο ένα χέρι, χωρίς αυτό να στοιχειοθετεί σύλληψή του, αλλά «απόπειρα να του καταστεί σαφής η σοβαρότητα της καταστάσεως», τονίζει η ίδια εκπρόσωπος. Προσθέτει δε, ότι ο ίδιος ο κ. Μίχας έσφιξε τις χειροπέδες στο χέρι του και το επέδειξε στις κάμερες των τηλεοπτικών συνεργείων. Αποκορύφωμα ήταν η πτώση του νομάρχη στο έδαφος, ο οποίος μάλιστα συμπαρέσυρε και τραυμάτισε ελαφρά, πάντοτε κατά την ίδια εκπρόσωπο, δύο αστυνομικούς. Στο σημείο αυτό παρενέβησαν κάποιοι πιο ψύχραιμοι, έφθασαν και ενισχύσεις της αστυνομίας και στις 11.35 το επεισόδιο έληξε χωρίς άλλες περιπέτειες, πλην της υποδοχής της αποστολής στο Αμστερνταμ, ώρες αργότερα, από τα ολλανδικά ΜΑΤ, για παν ενδεχόμενο&

Η εκδοχή του κ. Μίχα είναι εντελώς αντίθετη, καθώς καταγγέλλει ότι ζήτησε να ενημερωθεί σχετικά με την τύχη της βαλίτσας της κ. Γεννηματά για να βρεθεί στη συνέχεια με χειροπέδες επί μιάμιση ώρα και αποδίδει το όλο θέμα «στο κλίμα τρομοϋστερίας», που επικρατεί σε όλο τον κόσμο. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών κ. Γ. Κουμουτσάκος δήλωσε σχετικά ότι σε υπηρεσιακό επίπεδο ζητήθηκε πλήρης ενημέρωση για το επεισόδιο.
Καθημερινή 22 - 12 - 2006
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_2_22/12/2006_209925
από το indymedia αποκομίζουμε μια διαφορετική άποψη:
Ευρωπαικές χειροπέδες στον νομάρχη Πειραιά Μίχα
από Σώβρακα και καλλυντικά 8:18μμ, Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2006
(Τροποποιήθηκε 8:24μμ, Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2006)

Εύκολα αναρωτιέται κανείς αν μια βαλίτσα που έχει μόνο καλλυντικά και εσώρουχα είναι τόοοοσο σημαντική, για να γίνει τέτοια φασαρία. Τι είχε η βαλίτσα;

Επεισόδιο έγινε στο αεροδρόμιο στο Βέλγιο με αποτέλεσμα αστυνομικοί να περάσουν χειροπέδες στον νομάρχη Πειραιά Μίχα και να κρατηθεί για 1 περίπου ώρα.

Η ένταση προκλήθηκε γιατί ύστερα από καθυστέρηση και αναβολή της πτήσης η Ελληνική αποστολή έπρεπε να πάει σε ξενοδοχείο αντί για την Ελλάδα. Τότε η αποστολή κατάλαβε ότι δεν μπορούσε να πάρει μαζί την βαλίτσα της Φ. Γεννηματά. Αυτό πυροδότησε νευρικότητα και ένταση ώστε τελικά να επέμβουν οι Βέλγοι αστυνομικοί και να περάσουν χειροπέδες στον ταραξία νομάρχη. Στο επεισόδιο πήρε μέρος και ο Σηφουνάκης, ο Δήμαρχος Ρεθύμνου και άλλοι εκλεκτοί.

Εύκολα αναρωτιέται κανείς αν μια βαλίτσα που έχει μόνο καλλυντικά και εσώρουχα είναι τόοοοσο σημαντική για να γίνει τέτοια φασαρία.

Γιατί βέβαια τα έγγραφα που αφορούν συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, λιμάνια, έργα, διασυνδέσεις, μίζες και άλλα παρόμοια, δεν μπορεί να κυκλοφορούν αμολυτά στα αεροδρόμια ώστε να τα βρει κανείς δημοσιογράφος και να γίνουν ρόμπα οι εκλεκτοί.
"Γιάννη πονάω..." έλεγε κ ξανάλεγε ο Μίχας προς τον Σιφουνάκη,

'Γιάννη πονάω...' έλεγε κ ξανάλεγε ο Μίχας προς τον Σιφουνάκη, μπροστά στη βέλγικη ασφάλεια του αεροδρομίου, που του είχε ήδη περάσει τη μια χειροπέδα. 'πες τους να τη βγάλουν...', '..please open...' (προς τους μπάτσους)
Τις φράσεις αυτές πρόλαβα να συγκρατήσω από κάποιο δελτίο ειδήσεων "των 8" που παρουσίασε το 'γεγονός'.
Καλά να πάθουν !
Πήγε ο Μίχας να κάνει τον ελληνάρα επειδή χάθηκε η βαλίτσα της φωφώς. Τα κανάλια παρουσιάσανε με σοκ το γεγονός.
Όταν βάζουν να τσακίσουν τις διαδηλώσεις, συνταξιούχους, φοιτητές, εργάτες, συλλήψεις, κτλ, περνάει απαρατήρητο ως δεδομένο. Όταν κάποιος από αυτούς (πολιτικούς) κ το συνάφι τους πάθουν κάτι παρόμοιο λένε τους μπάτσους 'φασίστες' κ 'μας συμπεριφερθήκαν σαν ζώα' (ειπώθηκαν κ αυτά στο επεισόδιο).
να δουν κ αυτοί τη γλύκα!
Απογευματινή στο http://www.apogevmatini.gr/pages/09.html

Από Ναυτεμπορική : http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/12/20/1282175.htm
Καθημερινή 22 - 12 - 2006
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_2_22/12/2006_209925

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι περίεργη πράγματι όλη η υπόθεση. Λένε ότι η βαλίτσα περιείχε τα έγγραφα τεράστιου δανείου για το ΠΑΣΟΚ. Τα έγγραφα αυτά δεν έπρεπε με τίποτα να χαθούν γιατί περιείχαν τις γνήσιες υπογραφές. Γι' αυτό τρελλάθηκε ο σύντροφος Μίχας. Σιγά που θά σκαγε για τις σερβιέττες της Φωφίτσας.

Ανώνυμος είπε...

ΣΑΠΙΛΑ ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ