Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Ναζιστικές μεθόδους εφαρμόζει το Ισλαμικό Κράτος για την οργάνωση νέων τζιχαντιστών

Με στόχο να δημιουργήσουν μια νέα «πιο φονική» γενιά μαχητώνοι επιτελείς του Ισλαμικού Κράτους εξαναγκάζουν μικρά παιδιά να παρακολουθούν δημόσιες εκτελέσεις, να ...... κρατάνε κομμένα κεφάλια θυμάτων των τζιχαντιστών, ακόμη και να δολοφονούν ανθρώπους με τα ίδια τους τα χέρια. Πρότυπο των εκπαιδευτών της τρομοκρατικής οργάνωσης που πλέον ελέγχει τεράστιες εκτάσεις στο Ιράκ και τη Συρία φαίνεται πως αποτελούν οι «παιδαγωγοί» της ναζιστικής Γερμανίας και οι μέθοδοι που εφάρμοζαν για την εκπαίδευση των μελών της Χιτλερικής Νεολαίας.
«Η προσέγγιση του Ισλαμικού Κράτους όσον αφορά την εκπαίδευση αντικατοπτρίζει στοιχεία της ναζιστικής Γερμανίας στον τρόπο  με τον οποίο αντιλαμβάνονται την διαπαιδαγώγηση την υπόσταση και των παιδιών. Στοιχεία της ναζιστικής Γερμανίας είναι διακριτά στη συστηματική κατήχηση των παιδιών σε σχολεία και στρατόπεδα εκπαίδευσης. Οι αντιλήψεις των ναζιστών ταιριάζουν απόλυτα με το Ισλαμικό Κράτος», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην έκθεση «Τα παιδιά του Ισλαμικού Κράτους» (Children of Islamic State) που συντάχθηκε από τους ειδικούς του ινστιτούτου Quilliam, μιας δεξαμενής σκέψης που εδρεύει στο Λονδίνο και εκπονεί μελέτες με στόχο την αντιμετώπιση του εξτρεμισμού.
«Η σημερινή γενιά μαχητών θεωρεί πως αυτά τα παιδιά είναι καλύτεροι και πιο φονικοί μαχητές καθώς δεν προσηλυτίστηκαν σε ακραίες ιδεολογίες αλλά μυήθηκαν σε αυτές τις ακραίες αξίες, από τη γέννησή τους ή πολύ  μικρή ηλικία. Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι το Ισλαμικό Κράτος προετοιμάζει τον στρατό του […] εξοικειώνοντας τα παιδιά με τη βία μέσω της παρακολούθησης δημόσιων εκτελέσεων και προπαγανδιστικών βίντεο του Ισλαμικού Κράτους», επισημαίνουν οι ειδικοί.
Τα παιδιά του Ισλαμικού Κράτους, όμως, πέρα από το να μυούνται με τρόπο βάναυσο στην σκοταδιστική ιδεολογία του Ισλαμικού Κράτους, χρησιμοποιούνται επίσης και μάλιστα εκτενώς για προπαγανδιστικούς σκοπούς. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων έξι μηνών - αναφέρεται στην έκθεση - τουλάχιστον δώδεκα παιδιά - δολοφόνοι συμμετείχαν σε προπαγανδιστικά βίντεο των τζιχαντιστών. «Για τα παιδιά, η ζωή υπό το ISIS είναι μία από τις πιο δύσκολες καταστάσεις στον κόσμο», τόνισε σε δηλώσεις του εκπρόσωπος ενός εκ των συντακτών της έκθεσης.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ιντιπέντεντ» σήμερα στην επικράτεια του «χαλιφάτου» εκτιμάται πως ζουν έξι εκατομμύρια άνθρωποι 30.000 εκ των οποίων είναι αλλοδαποί ενώ μεταξύ των «τζιχαντιστών του μέλλοντος» συγκαταλέγονται έως και 50 μικρά παιδιά από τη Βρετανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: