Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Στην Κομοτηνή ο Λευτέρης Αυγενάκης για την προσυνεδριακή σύσκεψη της Νέας Δημοκρατίας [fotos]

Στο πλαίσιο των προσυνεδριακών συσκέψεων των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας πραγματοποιεί επίσκεψη στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης, ο αν. Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ και ...
Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης.
Στο πλαίσιο της προετοιμασίας του 14ου Τακτικού Συνεδρίου της ΝΔ, περιλαμβάνονται σειρά συναντήσεων με στελέχη σε ολόκληρη την Ελλάδα για να συζητηθούν θέματα από την πολιτική επικαιρότητα αλλά και διάφορα προσυνεδριακά ζητήματα. 
 Χθες ο Λευτέρης Αυγενάκης επισκέφθηκε Ξάνθη και Καβάλα και σήμερα Κομοτηνή, Αλεξανδούπολη Δράμα και Σέρρες. 
Στην Κομοτηνή, σήμερα στις 13:00 το μεσημέρι, συμμετείχε ως κεντρικός ομιλητής, στη Διευρυμένη Σύσκεψη της ΝΟΔΕ Ροδόπης στο Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο.


Ο Λευτέρης Αυγενάκης επεσήμανε ότι:

«Αυτό το συνέδριο θέλουμε να αποτελέσει σταθμό για το κόμμα, καθώς επιθυμούμε με τον πρόεδρο του κόμματος μας Κυριάκο Μητσοτάκη μια οργανωτική μεταρρύθμιση της ΝΔ που θα την πάει ακόμα πιο μπροστά. 
Όπως δείχνουν τα πράγματα η ΝΔ θα έρθει σύντομα και στο τιμόνι της χώρας. Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες, τα σενάρια προχωρούν με πιο γρήγορο ρυθμό απ ότι περιμέναμε». 

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ως:
«Αδύναμη και ανίκανη να διαχειριστεί όλα αυτά που με δική της ευθύνη δημιουργήθηκαν το τελευταίο διάστημα - όπως το προσφυγικό, ένα ζήτημα για το οποίο ευθύνονται μεν οι Ευρωπαίοι ηγέτες, αλλά την κυρίαρχη ευθύνη έχει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ»
«Μια συγκυβέρνηση με πολιτικούς που ευαγγελίζονταν το άνοιγμα των συνόρων και έκαναν δεκάδες δηλώσεις που αποτέλεσαν προσκλητήριο για τους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες. 
Τώρα αυτοί που πέρασαν τα σύνορα "αποθηκεύονται" σε μια τραγική κατάσταση στα κέντρα φιλοξενίας -κάτι που καθιστά ακόμα πιο δύσκολη την κατάσταση»

Για τη Νέα Δημοκρατία:
«Η ΝΔ, με υπευθυνότητα και σεβασμό σε ένα θέμα που έχει διαστάσεις εθνικού ζητήματος, κινείται βήμα -βήμα μεθοδικά και με μεγάλη προσοχή. 
Ανεβάζει στροφές, ενεργοποιεί τον μηχανισμό, ανανεώνεται με μια διεύρυνση που ξεκίνησε από την ίδια την βάση, αναζητά τα χρήσιμα κύτταρα του τόπου μας. 
Δεν αναζητούμε μονάχα την ενεργοποίηση αυτών που είχαν μέχρι χθες αξιώματα αλλά όλους τους παραγωγικούς και πετυχημένους ανθρώπους. 
Μόνο με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες που αυτή την ώρα αντιμετωπίζει η κοινωνία μας»

Και για τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις:
«Και κάπου εδώ ερχόμαστε στις ΜΚΟ που έχουν πάρει στην ουσία ένα ρόλο ανεξέλεγκτο. 
Τον ρόλο αυτό τον έχουν πάρει χωρίς να υπάρχει έλεγχος, χωρίς να ξέρουν ποιος είναι τι και χωρίς να ξέρουμε αν όλες αυτές οι οργανώσεις που έχουν φτάσει στα νησιά μας με σκοπό να βοηθήσουν τους πρόσφυγες προσφέρουν έργο και συνεπικουρούν σ αυτή την προσπάθεια. Δεν το γνωρίζουμε. 
Ούτε αυτό είχε την σωφροσύνη η Ελληνική κυβέρνηση να κάνει. 
Να ξέρει δηλαδή ποιοι δραστηριοποιούνται στην προσπάθεια αντιμετώπισης αυτού του μεγάλου προβλήματος που έχει δυο διαστάσεις -τόσο αυτήν της εθνικής ασφάλειας όσο και την ανθρωπιστική»


Το υλικό από τον: Δημήτρη Τζελέπη / Φοιτητή του ΔΠΘ / μέλος ΟΝΝΕΔ Ροδόπης / (φωτό με τον Λευτέρη Αυγενάκη)


Δεν υπάρχουν σχόλια: