Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Νέα Δημοκρατία | Κωδικός "Αποδόμηση του Αλέξη Τσίπρα"

Στη σκιά των ιδιαίτερα αρνητικών δεδομένων, που διογκώνονται ημέρα με την ημέρα στα βόρεια σύνορα της χώρας και στον απόηχο του κλεισίματος της βαλκανικής οδού, που έχει ως ...
... συνέπεια τον εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών εντός της ελληνικής επικράτειας, η Νέα Δημοκρατία αλλάζει τα τελευταία εικοσιτετράωρα ρότα στη λογική της αντιπολιτευτικής της στρατηγικής, φέρνοντας σε θέση αιχμής την αποδόμηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.
Μέσω ενός καθολικού ντεμαράζ τοποθετήσεων, που ξεκίνησαν από τον ίδιο τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη και κατέληξαν στην αίθουσα της ενημέρωσης των δημοσιογράφων από τον εκπρόσωπο Τύπου, Γιώργο Κουμουτσάκο, γίνεται πλέον εμφανές πως ο Αλέξης Τσίπρας και οι συνολικοί χειρισμοί του στην ατζέντα του προσφυγικού-μεταναστευτικού, μπαίνουν ευθέως στο στόχαστρο των γαλάζιων, λίγες ημέρες πριν ο ίδιος μεταβεί εκ νέου στις Βρυξέλλες, για να συμμετάσχει στη νέα Σύνοδο Κορυφής των "28", με συνθήκες πεντακάθαρα πιο ασφυκτικές για την Αθήνα.
Όσο τα αφηγήματα και οι…πανηγυρισμοί του Μεγάρου Μαξίμου δίνουν τη θέση τους στο μούδιασμα και την παγωμάρα, ελέω των μονομερών ενεργειών εταίρων μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η λέξη-κλειδί στο γαλάζιο στρατόπεδο, όταν το βλέμμα στρέφεται στον πρωθυπουργό είναι η παντελής έλλειψη εμπιστοσύνης για τη διαχείριση μίας κρίσης, που έχει τα χαρακτηριστικά…Λερναίας Ύδρας.
Αυτήν, ακριβώς, την έλλειψη εμπιστοσύνης, η οποία κατά τη λεωφόρο Συγγρού εμπλουτίζεται ακόμα και με χαρακτηριστικά πολιτικής άγνοιας αποτέλεσε κομβικό σημείο κριτικής, με τη δεξαμενή των τροχιοδεικτικών  βολών να εμπλουτίζεται με αιχμές για τα έτερα καυτά και ανοιχτά ζητήματα της εσωτερικής ατζέντας.
Όπως, για παράδειγμα, ο ατέρμονος διαπραγματευτικός κύκλος της συγκυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων με τους εκπροσώπους των πιστωτών, ο οποίος, όπως επισημαίνουν στη Νέα Δημοκρατία, κρατά την πραγματική οικονομία στον πυθμένα της ύφεσης και με τις ανάσες να λιγοστεύουν.
"Όλοι μαζί μπορούμε να διαλύσουμε το αίσθημα εθνικής αποτυχίας, απομονωτισμού και διχασμού, που δημιούργησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τις ανεύθυνες επιλογές και τα τεχνητά διχαστικά διλήμματα. Μίας κυβέρνησης που, και στο προσφυγικό, έχει καταντήσει ουραγός της Ευρώπης σε ένα θέμα που θα έπρεπε να έχει τον πρώτο λόγο. Μίας κυβέρνησης που έχει φτάσει στο σημείο να μαθαίνει τα νέα για το κλείσιμο του βαλκανικού διαδρόμου από το twitter. Σε κάθε περίπτωση, τίθεται το ερώτημα: έχει καταλάβει ο κ. Τσίπρας τι έχει συνυπογράψει στις Βρυξέλλες; Η αλήθεια είναι μία: κάθε μέρα που περνά, η αξιοπιστία της Κυβέρνησης και ο δήθεν ανθρωπισμός του κ. Τσίπρα βουλιάζουν στη λάσπη της Ειδομένης", ήταν το μήνυμα που εξέπεμψε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα του φόρουμ  για την κοινωνική ασφάλιση, που συνδιοργάνωσαν το Ινστιτούτο Δημοκρατίας "Κωνσταντίνος Καραμανλής" και ο Τομέας Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Η σκυτάλη πέρασε, λίγες ώρες μετά, στον εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργο Κουμουτσάκο. Ανεβάζοντας τον τόνο της κριτικής του κόμματος έναντι του κ. Τσίπρα, ο κ. Κουμουτσάκος έκανε λόγο για έναν πρωθυπουργό "πολλαπλά εκτεθειμένο", με "μηδενική αξιοπιστία" και με χειρισμούς, τους οποίους και χαρακτήρισε επικίνδυνους για τη χώρα. "Η ανησυχία μας για το τι θα κάνει στη Σύνοδο Κορυφής της 17ης Μαρτίου είναι μεγάλη. Δεν τον εμπιστευόμαστε. Αυτό άλλωστε, το τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών", επεσήμανε ο κ. Κουμουτσάκος. Παράλληλα, απαντώντας σε ερώτηση του capital.gr, ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποτύπωσε την ανησυχία του κόμματος για την ατζέντα των εθνικών θεμάτων.
"Στο κείμενο κατανόησης για την παράνομη μετανάστευση, που συμφωνήθηκε μεταξύ του κ. Τόσκα και του κ. Efkan Ala, του υπουργού Εσωτερικών της Τουρκίας, προκύπτει ότι υπάρχει ή έχει διατυπωθεί κάποιας μορφής αίτημα της ελληνικής πλευράς - ειδάλλως δεν θα το εξέταζε η Τουρκία και δεν θα έμπαινε στο κοινό κείμενο - να έρθουν στην Ελλάδα και στα συγκεκριμένα νησιά, αξιωματούχοι, στελέχη της τουρκικής δημόσιας διοίκησης, προκειμένου να συνδράμουν στην ταυτοποίηση και εν πάση περιπτώσει στη διαδικασία προσδιορισμού των μεταναστών ή προσφύγων, που καταλήγουν στα πέντε ελληνικά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Αυτό είναι ένα θέμα, για το οποίο ζητούμε διευκρινίσεις και εξηγήσεις", σημείωσε ο κ. Κουμουτσάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια: