Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Στοχευμένες περιοδείες ξεκινά ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα , Παρασκευή 11 Μαρτίου, στη Λαμία
Η επαναπροσέγγιση των «οργισμένων» πολιτών και οι περιοδείες στην περιφέρεια. Ποια ημερομηνία θέτει ως ορόσημο η Συγγρού. «Συναγερμός» για όλα τα ...
... ενδεχόμενα σε επίπεδο πολιτικών εξελίξεων με δεδομένα τα μέτωπα αξιολόγησης-προσφυγικού.
«Πρέπει να κάνουμε τους πολίτες να μας ξαναεμπιστευτούν», ήταν ένα από τα πρώτα πράγματα που είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους συνεργάτες του, με την εκλογή του στην ηγεσία της ΝΔ πριν από δύο σχεδόν μήνες. Αυτό -γνωρίζει καλά και ο ίδιος- δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα, καθώς, όπως αποτυπώνεται και στα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων, η οργή της κοινωνίας για τα δύο κόμματα που μονοπώλησαν τη διακυβέρνηση της χώρας τις τελευταίες δεκαετίες, ακόμα δεν έχει «ξεθυμάνει».
Αυτήν τη σχέση εμπιστοσύνης, ο πρόεδρος της ΝΔ θα επιχειρήσει να ξανακτίσει με διά ζώσης επαφές και συγκεκριμένα με τις στοχευμένες περιοδείες του που ξεκινά από σήμερα σε όλη την Ελλάδα. Αφορμή αποτελεί το 10ο τακτικό συνέδριο που θα διεξαχθεί το τριήμερο 22-24 Απριλίου στο Ελληνικό και ο αναγκαίος προσυνεδριακός διάλογος, με πρώτη στάση τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία. Είναι η πρώτη από τις πέντε -τουλάχιστον προς ώρας- εξορμήσεις του κ. Μητσοτάκη εκτός Αττικής μέχρι το συνέδριο, αφού προγραμματίζει κάθε Παρασκευή να επισκέπτεται και μια συγκεκριμένη περιοχή.

«Γαντζωμένος στη θέση του»

Στη Συγγρού θέλουν μέχρι το Πάσχα, το κόμμα να είναι έτοιμο απ' όλες τις πλευρές για ενδεχόμενες πολιτικές εξελίξεις, τις οποίες καθόλου δεν αποκλείουν. Και μπορεί, όπως λέει συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο πρωθυπουργός να δείχνει «γαντζωμένος» στη θέση του και να κάνει τα πάντα για να παραμείνει σε αυτήν, όμως τα δεδομένα «μπορεί να τον ξεπεράσουν και σύντομα να έχουμε ραγδαίες ανακατατάξεις στην κεντρική πολιτική σκηνή».
Άλλωστε, συνεχίζει η ίδια πηγή, «τα ίδια τα κυβερνητικά στελέχη το προαναγγέλλουν. Και όποιος αντιλαμβάνεται το κλίμα που επικρατεί στην κοινωνία καταλαβαίνει: η πολιτική σταθερότητα του τόπου κρέμεται σε μία κλωστή».
Η πιο βασική δυσκολία που έχουν να αντιμετωπίσουν στην αξιωματική αντιπολίτευση -και το ομολογούν και οι ίδιοι-έγκειται στο γεγονός ότι ελάχιστοι είναι οι πολίτες αυτήν τη στιγμή που ενδιαφέρονται ουσιαστικά για το συνέδριο και τις αλλαγές στο κόμμα. Και αυτό που αναζητούν είναι τρόποι για να ξανακάνουν τη ΝΔ ελκυστική. «Έτσι ή αλλιώς, οι αλλαγές στο πεπαλαιωμένο καταστατικό έπρεπε να γίνουν, από τη στιγμή που δεν προβλέπονται ούτε τα βασικά, όπως η θητεία του προέδρου. Και για να προσεγγίσουμε ξανά την κοινωνία και να την αλλάξουμε προς το καλύτερο, πρέπει πρώτα να αλλάξουμε εμείς», σημειώνει κομματικός παράγοντας.

Μεγάλη ανησυχία

Και όλα αυτά, ενώ η αντιπολιτευτική στρατηγική της ΝΔ συνεχίζει να ξεδιπλώνεται, με ανέβασμα των τόνων και κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων σε κάθε ευκαιρία. Χθες υπήρξαν πολλαπλά γαλάζια «χτυπήματα» κατά του Μεγάρου Μαξίμου, με αιχμή του δόρατος το προσφυγικό. Πρώτος απ' όλους ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι στο συγκεκριμένο ζήτημα «ενώ θα έπρεπε να έχει τον πρώτο λόγο, έχει καταντήσει ουραγός της Ευρώπης».
Στη συνέχεια ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιώργος Κουμουτσάκος χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα ως «πολλαπλά και βαριά εκτεθειμένο, που είτε δεν ξέρει τι υπογράφει είτε επιμένει να εξαπατά τους Έλληνες». Τη σκυτάλη ακολούθως πήραν οι βουλευτές Γιάννης Κεφαλογιάννης και Δημήτρης Κυριαζίδης οι οποίοι κατέθεσαν ερώτηση για την επιτόπια παρουσία Τούρκων αξιωματούχων σε πέντε ελληνικά νησιά, ενώ και μια σειρά άλλων κορυφαίων στελεχών της ΝΔ (Ντόρα Μπακογιάννη, Βασίλης Κικίλιας κ.ά.), με τις παρεμβάσεις τους, ενίσχυσαν περαιτέρω την γραμμή που εφαρμόζει η αξιωματική αντιπολίτευση.
Η ανησυχία της ΝΔ για το ζήτημα εξακολουθεί να είναι μεγάλη και ο κ. Μητσοτάκης ήδη έχει ξεκινήσει και τις σχετικές προετοιμασίες για το ταξίδι του στις Βρυξέλλες την επόμενη Πέμπτη για τη Σύνοδο του ΕΛΚ, στο περιθώριο της οποίας θα έχει επαφές με ευρωπαίους αξιωματούχους, ηγέτες και ομολόγους του. «Ο πρόεδρος της ΝΔ θα φορέσει και πάλι τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας. Η θέση μας είναι σταθερή, στηρίζουμε, με κάθε ευκαιρία, με κάθε δυνατότητα και με κάθε μέσον, την εθνική προσπάθεια», δήλωσε σχετικά ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: