Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Ήρθε η ώρα της ΟΝΝΕΔ ...

Η σημερινή νεολαία ακούει πολιτική και νευριάζει, όπως ο ταύρος όταν βλέπει κόκκινο πανί. Είναι λοιπόν η ώρα της νεολαίας και δη της ΟΝΝΕΔ να ...
... διαδραματίσει σημαίνοντα ρόλο στην πολιτική σκηνή της Ελλάδος. 
Πρώτον να ακουστεί στα δημιουργικά στρώματα της κοινωνίας με σύγχρονες προτάσεις, ρεαλιστικές, εφαρμόσιμες και να μπορούν να προσεγγίσουν τον κόσμο που γύρισε την πλάτη του στους πολιτικούς αυτά τα έξι χρόνια της οικονομικής κρίσης. 
 Πρέπει να αντιπολιτευτεί σωστά απέναντι σε μία κυβέρνηση που δεν κυβερνάει, αλλά κοιμάται και όταν ξυπνάει κατασκευάζει εχθρούς μία τους φταίει το ΔΝΤ, ο Βαρουφάκης, ο Λεβέντης , η διαπλοκή. Ναι, αλλά ο τόπος θα κυβερνηθεί; 
Το ηθικό πλεονέκτημα της αριστερής κυβέρνησης καταρρίφθηκε σαν χάρτινος πύργος, ο Θεός να την κάνει αριστερή, ούτε η ίδια δεν ξέρει τι είναι. 
Γι’ αυτό λοιπόν η νεολαία της ΝΔ πρέπει να πρωτοστατήσει σε αυτούς τους κρίσιμους καιρούς για να δημιουργήσει εύφορο κλίμα για την εκλογή της Νέας Δημοκρατίας ως της μόνης αξιόπιστης κυβέρνησης, που μπορεί να αλλάξει το κλίμα στην οικονομία, αλλά και σε σημαντικό μέρος της κοινωνίας 
 Υπάρχουν πολλές προτάσεις που μπορούν να πέσουν στο τραπέζι, όπως η δημιουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων, ώστε να περιορίσουμε τις ροές των φοιτητών που φεύγουν στο εξωτερικό. 
Μην ξεχνάμε ένα σημαντικό κεφάλαιο ικανών ανθρώπων έχει φύγει από την Ελλάδα και αναζητάει αλλού την Ιθάκη του. 
 Άλλη πρόταση είναι η καταπολέμηση της ανεργίας των νέων που φτάνει το 30,6% ενώ μόλις 4 στους δέκα δηλώνουν ότι εργάζονται από 15-34 χρονών. 
 Βεβαίως για να μην θεωρηθώ αιθεροβάμων ακόμη είμαστε σε πολύ δύσκολη και κρίσιμη καμπή με την αξιολόγηση να είναι στην εντατική, το προσφυγικό να μας βάζει και άλλα βάρη στην καμπούρα μας. 
Είναι πολλά και δύσκολα προβλήματα που δεν λύνονται με ευχολόγια και μεγαλοστομίες, θέλει προσπάθεια για να βγούμε από την κατρακύλα που είμαστε σήμερα. 
 Εάν γίνει το ατύχημα θα πέσουμε όλοι μαζί στον ωκεανό χωρίς να έχουμε την σχεδία για να σωθούμε. Θα είναι σαν να μας λένε, όπως έχω ξανά γράψει, ότι πρώτα παθαίνεις και μετά καίγεσαι στην κόλαση. 
Ας ελπίσουμε για το καλύτερο και ας ποντάρουμε στο δημιουργικό κομμάτι των νέων που κάθεται στους καναπέδες και μέσα στο σπίτι και ενδιαφέρεται μόνο για καφέδες. 
Θα πουν πολλοί, τι λέω, αλλά ας τους δοκιμάσουμε και αυτούς και εάν αποδειχθούν ότι δεν μπόρεσαν να ανταπεξέλθουν, μετά ας καταρρεύσουμε. 
Αφού όμως θα τα έχουμε δοκιμάσει όλα.


Δημήτρης Τζελέπης / Φοιτητής του ΔΠΘ / μέλος ΟΝΝΕΔ Ροδόπης

Δεν υπάρχουν σχόλια: